Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle nad tym mysle i nie wie

drogie mamy wyobrazcie sobie ze budujecie dom

Polecane posty

Z wyglądu bardziej podoba mi się pierwszy ale patrząc na ustawienie to wydaje mi się że 2 :)

zalezy ile dzieci planujesz. z rozkładu pomieszczen osobiście wolałabym projekt nr2.

Gość ja bym wybrala ten drugi
wieksza kuchnia i kominek na srodku bedzie sie ladnie prezentowal

Gość jak liczysz
A jaki jest koszt wybudowania tej 2jki? Tak średnio orientacyjnie, widzę,że domek mały, zgrabny i tani w utrzymaniu.

Mąż bedzie budował sam, narazie mamy obliczone materiały stanu surowego zamknietego , coś ok 50 tys z pozwoleniami

Gość a ja pierwszy
lubie nieduże a funkcjonale domki. Dla 4 osób będzie idealny.

Gość gfbnfbn
w tym drugim nie podoba mi sie umieszczenie schodow w salonie, gdyby nie to to chyba 2ka lepsza

wszystko jedno, oba sie sprawdza. Garderoba przy sypialni to dobry pomysł. w pierwszym projekcie zamknelabym przejscie miedzy hallem a kuchnia i zrobila w ten sposob spizarnie otwarta na kuchnie. W drugim projekcie zrobilabym to samo obcinając kawalek wiatrołapu.

dla czterech osob brakuje mi jednego pokoju. chyba ze zamiast garderoby sie zrobi gabinet, ale gabinet za przechodnią sypialnia to bez sensu.

Gość ewa konewa
zdecydowanie pierwszy. niby mniejsza kuchnia ale fajna jadalnia jest i na górze garderoba. kominek też jest.

Gość (((((((((
jak dla mnie żaden....:(:(

Chodziło nam własnie o najtanszy domek ktory mozemy sami zbudowac bez wiekszej pomocy ekip. Ja wlasnie wole drugi bo wieksza kuchnia i lazienka, na duzym salonie mi tak bardzo nie zalezy chociaz te sa porownywalne. Juz mnie glowa boli od tego wszystkiego ;/

Gość gfbnfbn
ten drugi fajny, tylko te schody...dzieci dorosna, beda pozno wracac a lbo wychodzic zkolezankami/kolegami a ja bym chciala odpooczac w salonie z mezem a tu ciagle ktos by sie krecil

Gość czyli co Ansuia
dwojka lepsza. ogolnie rozklad jest podobny. w dwojce jest wieksza kuchnia co dla mnie jest wazne .

Gość czyli co Ansuia
dodam ze w nr.2 drzwi w lazenece na dole powinny sie otweirac do srokda ,anie ze kogos mozna niby wlanca gdy przechodzi korytarzem...... no i co z jakas spizarka? i co to jest to na dole o rozmiarze 1.7 przy garazu?

1.7 - tam planujemy wstawic piec, gdyby ogrzewanie z kminka sie nie sprawdzilo w wieksze mrozy

Gość czyli co Ansuia
aha. no dwojka w kazdym badz razie lepsza. tylk owlasnie ten brak spizarki, mi by to przeszkadzalo............ wolalbym nie miec lazienki na dole.

Gość kijevna
autorko - omówię tylko pokrótce wady i zalety obydwu domków - przeszukaj jeszcze net, bo to nie są optymalne projekty:( w Iskierce lepiej jest wykorzystana powierzchnia pokoju dziennego i większe możliwości w kuchni (w obydwu projektach ilość blatów i szafek woła o pomstę do nieba, chyba, że nie gotujesz). Rozwiązanie łazienki jest w rzeczywistości mało przyjemne - obchodzenie prysznica, zeby się dostać do toalety. Można to zrobić sensowniej, ale tez drożej, więc na razie nie napiszę o tym. Piętro mi się niestety nie otwiera, ale tu zazwyczaj nie ma dużo szaleństw;) W Genui lwią część pokoju dziennego pochłania komunikacja - czyli schody i droga do nich - owszem mozna i to wykorzystać, ale faktyczna przestrzeń do posiedzenia bedzie dużo mniejsza. Kuchnia uboga i mało ustawna - mimo, ze powierzchnia mniejsza i mieści się stół. łazienka bez okna i prysznic, który w rzeczywostości zabierze więcej miejsca (będziesz musiała przestawić umywalkę na sąsiednią ścianę). Gdyby "poprawić" usytuowanie kuchni i łazienki podobnie do projektu 1 byłoby nieco lepiej. Czepiam się tych detali, bo kosztorysy są robione właśnie na te projekty, które Ci sprzedają, a w trakcie okazuje się, że są niedbałe i to czy tamto trzeba poprawić i koszta rosną - np. ta właśnie umywalka w łazience - juz zawsze trochę rurek i złączek więcej.

Gość kijevna
p.s: drzwi do łazienki otwierają się na zewnątrz według przepisów, chyba, że w ciągu ostatnich 6 lat coś się zmieniło, ale nie słyszałam o tym.

Gość bebzolina
Mnie się drugi podoba - i z zewnatrz, i z rzutów. Nie chciałabym takiej sytuacji, ze jako rodzic mam do dyspozycji tylko sypialnię - chciałabym jeszcze pokój do pracy.

Gość taaak kupiłas-napisz ze ci sie
2

Gość Majka 0909
Z doświadczenia opiszę co mi akurat wydaje się być najważniejsze w domach. 1. Duża, słoneczna kuchnia. 2. Jedna łazienka ( na dole) malutka może być a na górze duża. 3. idealnie byłoby mieć na dole 2 salony. Jeden dla rodziny czyli pokój dzienny a drugi dla gości. Ja mam jeden duzy salon i ciągle jest w nim bałagan i trochę mi wstyd jak ktoś przyjdzie. Ale niestety całe nasze życie skupia się w tym jednym pokoju. 4. Sypialnie nie muszą być duże ale oczywiście z garderobą. 5 Pokoje dziecięce powinny być większe. 6. Schody na piętro nie powinny iść z salonu (trudniej wtedy o intymność) Wszystko słychac na górze. 7. Taras( ale teraz to standard) 8. Przydałaby się jakaś mała pralnia z miejscem na deskę doprasowania. Zaznaczam, że to jest mój idealny domek. :-)

majka dla mnie tez, lecz ograniczaja nas sprawy finansowe, dziekuje wszystkim mama za pomoc

Gość a to mój
ale 2 zdecydowanie lepszy :)

Gość taka tam..........
stan surowy zamknięty za 50 tys.... Wy to chyba cudotwórcami jesteście. Masz juz podłaczony prad,gaz i wode?

Gość a to mój
tez mi sie wydaje ta kwota nierzeczywista, niestety... dobrze by bylo sie w tych 50 tys zmiescic :)