Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koło graniaste2

Lot samolotem.co można zabrac? POMOCY

Polecane posty

Gość koło graniaste2

Proszę o pomoc. Lecę za tydzień pierwszy raz samolotem i mam malutki problem. Biorę tylko bagaż podręczny. czy mogę do niego włożyć: - krem do twarzy - maskarę -podkład - oraz mały dezodorant w spray'u? wszystko jest poniżej 100ml,no i nie jest płynne więc nie ma potrzeby wkładania do przejrzystego woreczka i pokazywania przy odprawie? chcę się tak upewnić na 100% więc proszę odpowiedzcie

Gość callendarioooooop
musisz włozyc do woreczka tak czy inaczej

Gość kolko graniaste1
Ok wiec wszystkie kosmetyki do wora i pokazywac przy odprawie tak? A maszynke do golenia tez? Nie zabiora mi bo jest ostrym narzedziem czy cos? Wiem glupie pytania, ale chyba rozumiecie:)

Gość callendarioooooop
nie wiem z maszynką mozesz miec problem. Kosmetyki zapakuj-rozni sa celnicy.

Gość kolko graniaste2
dziękuje za pomoc:) co do maszynki to sobie jednorazówki na miejscu

Gość dkgkdjgd
wloz wszystko do woreczka, jak beda kazali to pokarzesz co do maszynki, to nie wiem, ale mozesz zabrac jednorazowke, jak cos to oddasz na lotnisku

Gość black devil girl
ja ostatnio lecialam z Londynu i zapomnialam zapakowac do woreczka antyperspiranty. Heh w glosnikach pani mowi, ze wszelkie plyny poza woreczkiem bedą usuwane. Gowno prawda nikt mi nic nie powiedzial a wiozlam ich chyba z 6

Gość Gdfhfftte
Lepiej wszysto do woreczka, wtedy przynajmniej masz pewnosc ze ci nie zabiora

Gość lecialam ostatnio
i zarowno w Bristolu jak i w Rzeszowie wyciagneli mi kosmetyczke z walizki podrecznej i ogladali z obydwu stron jak nigdy. ja zamiast woreczka mam po prostu plastikowa przezroczysta kosmetyczke i tyle. a sztuk mialam ponad 10 (kazdy ponizej 100ml) i nikt sie nie czepil ilosci. jedyne co to chcieli obejrzec zawartosc. maszynki nie radze pakowac do podrecznego, tak samo jak pensety czy metalowego pilniczka bo na bank wyrzuca :P

Gość mysle ze to dobry pomysl
maszynki do golenia nie wyrzucaja - moj maz lata tylko z bagazem podrecznym i to dosc czesto i zawsze wozi ze soba swoja maszynke (bynajmniej nie jednorazowa)

Gość zzzgryza
maszynkę jednorazową można miec na sto procent, tylko zawsze może sie zdarzyc jakis niedouczony przy kontroli, więc moze ci będzie kazał wywalić

Gość Kolko graniaste2
Dzieki za odpowiedzi:) jestem juz po locie samolotem, nawet po 2och zapakowalam wszystkie kosmetyki do woreczka, jedynie zapomnialam o lakierze do paznokci, ktory byl gleboko w torbie, ale sie nie doczepili. Maszynki nie bralam, kupilam jednorazowke na miejscu, a chlopak wziol elektryczna i wszystko bylo ok:)

Gość natka16910
Lecąc samolotem można zabrać jednorazówkę, której ostrza są zamocowane na stałe.

Gość natka16910
Poza tym można mieć łącznie 1000ml czyli 1 litr płynów lecz każde opakowanie może mieć maksymalnie 100 ml może być ich nawet 20 po 50 ml tyle że we woreczku :) NIestey sama nie wiem co do antyperspirantu a potrzebuje sie dowiedzieć :)

Gość mam to za sobą
100ml wszystkiego,nie każdej z osobna:)

Gość bccccccccc
Maszynke wiozlam-bez problemu, to samo z peseta, ktora mialam schowana w portfelu :)

Gość kaszpirowska
100 ml w jednym pojemniczku, razem nie wiecej niz 1000ml. Pracuje na Heathrow i ogladam tablice codziennie :D

a ja mam pytanie dotyczące leków...czy proszki od bólu głowy i inhalator mogę mieć przy sobie w torebce?

Nie wiem jak z lekami ale ja na wszelki wypadek wkladam do woreczka z kosmetykami. I zawsze mam opakowanie żeby widzieli że to te leki itp. Może tak nie musze robić ale wolę nie ryzykować...