Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalallalalallalalala

Working tax credit kto mi to wytlumaczy?????

Polecane posty

Mam problem dostalam odpowiedz z wtc basic from 05.06.2010 to 05.04.2011 (305 dni) 1607.35 second adult 05.06.2010 to 05.04.2011 (305 dni) 1579.90 30 hour element 05.06.2010 to 05.04.2011 (305 dni) 661.85 total WTC elements (other than childcare) 3849.10 reduction due to your income 3849.10 Child elements for children ; 1 child 05.06.2010 to 05.04.2011 (305 dni) 1924.55 Family elements: basic 05.06.2010 to 05.04.2011 (305 dni) 457.50 baby 05.06.2010 to 05.04.2011 (305 dni) 457.50 total child tax credit elemnts 2839.55 redustion due to your income 1924.55 amount for the period 915.00 AMOUNT TO BE PAID CHILD TAX CREDIT 915.00 Moze ktos mi podpowiedziec ile bede dostawala miesiecznie ?:) z gory dziekuje...

o znalazlam jeszcze takie cos :) Payments dates and amounts 1.09.2010 246.00 (dostalam takie wyrownanie czy cos nie wiem co to mialo byc :)) 01.09.2010 21.60 then every week until further notice 21.60 we will usually pay you on a wendesday 21.58

no czyli juz wiesz ze co tydzien 21.60, miesiecznie to wyjdzie okolo 90 funtow, ale masz placone co tydzien. jeszcze nie zapomnij ze masz ten child benefit 80 miesiecznie. i tak niezle bo ja mam chiild tax credit 40 na miesiac..

no tak :) to juz wiem , myslalam ze jak skladam child tax credit i working tax credit to przydziela osobne pieniazki a tu widze ze to razem jest placone :) no ale nie jest zle dziekuje za pomoc :)

wlasnie znalazlam ze nie kwalifikuje sie do WTC :( nie wiem czemu...

working tax credit dostaje rodzina, gdzie oboje rodzicow pracuje a w tym czasie ich dzieci sa pod platna opieka przedszkola albo niani (Nursery/Preschool albo Registered Childminder). Niania musi byc rowniez OFSTED zarejestrowana! Czyli tak naprawde working tax credit to rodzaj doplaty (czyt. zachety) ze poszlas do pracy a nie ciagniesz zapomogi od panstwa.Glupota

Gość siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
w tamtym roku mielismy working tax credit a tylko mj maz pracowal. sprawdz najpierw a pozniej pisz. glupota to jest to co piszesz!

Do Siiii To pewnie dostawalas Child Tax Credit, a nie Working Tax Credit, a to roznica - sprawdz moja droga bo wydaje mi sie ze to ja mam racje ;-)

Gość uuuu.....
Nie ma racji "Who can get Working Tax Credit You can get Working Tax Credit if you or your partner are working enough hours a week and your income is low enough. You don't need to have children to qualify. It doesn't matter whether you are working for someone- else or self-employed."

Gość gryyyms
Working Tax Credit moze dostawac kazdy, kto pracuje powyzej 30 h i w zeszlym roku podatkowym mial niskie zarobki..wcale nie trzeba miec dzieci

Working Tax credit to dodatek z tytuły niskich dochodów. Można pracować 16h tyg. pod warunkiem,że jest się samotnym rodzicem. W przypadku związków partnerskich lub małżeństw jest to 30h. Nie ma to w ogole związku ze szkołą, nianią czy czymkolwiek innym, tylko z wysokością dochodów. Pozdrawiam

working można dostać jak się pracuje 16h pod warunkiem że ma się dzieci jeżeli nie masz wtedy musisz pracować 30h i dochód nie może przekroczyć coś ok 17000f za rok podatkowy2009/2010 oczywiscie jest on liczony od 5 kwietnia

Gość klapki ciapki
a jesli w tym roku zarobie np 21tys a zeszlym zarobilam np. tylko 10tys to tez moge miec tax credit? czy biora tez pod uwage tegoroczne zarobki?

tak należy Ci się working w tym roku ponieważ w tamtym zarobiłaś mało ,ale nie wiem jaki jest limit dla samotnej osoby chyba 12 000f? bo chyba nie masz dzieci? jeśli w tym roku zarobisz 21tys wtedy nie dostaniesz w nastepnym roku

Gość klapki ciapki
dziekuje Ewa J za odpowiedz, nie mam dzieci, nie mam meza, wiec bede ubiegas cie jako samotna osoba,

Gość to i ja sie zapytam
powiedzcie mi bo sie pogubilam, a w tych urzedowych strawach dobra nie jestem. Obecnie nie pracuje i siedze w domu z dzieckiem /z ostatniej pracy sama zrezygnowalam/ Mieszkam z narzeczonym, on pracuje i utrzymuje rodzine. Ostatnio jednak bardzo zmniejszyl s ejego dochod i chcialabym starac sie o jakies dofinansowanie. Czy nalezy mi sie child tax albo working tax? Ja moglabym zaswiadczyc ze pracuje np 16 godz, ale to chyba dotyczy samotnych rodzicow. My slubu nie mamy, ale mieszkamy razem. Moze ktos podpowie? Dziekuje.

Gość to i ja sie zapytam
DZiekuje tak myslalam. A jeszcze jedno, moj partner ma dzieci z wczesniejszego zwiazku i placi na nie alimenty, czy w zwiazku z tym gdzies to opisuje. Generalnie zarabia ....srednio , ale po odjeciu wszystkich zobowiazan - nam zostaje malo.

Gość zdesperowana co ty gadasz
ja tez mieszkam z partnerem, slubu nie mamy, mamy jedno dziecko, malo zarabiamy i dostajemy working tax credit i child tax credit, wiec malzenstwem nie trzeba byc

Gość zdesperowana co ty gadasz
nawet jak sie wypelnia te papiery na benefity to nigdzie nie ma mytania o meza czy zone tylko o partnera, wiec skad to malzenstwo ci sie wzielo

Gość przyklad glupoty
zdesperowana co ty gadasz A ty umiesz czytac ze zrozumieniem? :O Wez przeczytaj co zdesperowana napisala :O Tak literka po literce.

to i ja sie zapytam -możecie się starać o child tax credit,working tax credit,housing benefit i counsil tax credit ,skladacie razem jako para/małżenstwo ,o alimentach się nie orientuje. wyżej podałam linka to sobie policz ile możecie dostać powodzenia

Gość kornel_24
Hej, mam problem.Jestem obecnie w ciąży. Razem z ojcem dziecka pobieramy tax credit jako osoby samotne, z tym, że razem z innymi znajomymi mieszkamy pod jednym adresem Skoro będziemy mieli razem dziecko i chcemy go razem wychowywać powinniśmy chyba zgłosić sie do tax credit jako para. Boję się, że będę musiała oddać wypłacony mi benefit.. Co robić??