Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmiechNaSali_28

Paradoks. Bezplatna opieka nad ciezarna.

Polecane posty

Gość SmiechNaSali_28

Witam. Opisze wam smieszna sytuacje. Jak wracalam z Angli bylam w pierszym miesiacu ciazy. Nie interesowala mnie prac itp. Zaszlam do lekarza, zeby potwierdzic owy stan. A tam co. Ze nie mam podbitej ksiazeczki ubez. No to ja mowie, ze po co wkoncu dla ciazarnych jest bezplatan opieka. A oni, ze tak ale stepel chociaz z urzedu pracy musze miec. No, ale ja dalej nie rozumialam po co. Nic udalam sie do urzedu pracy. Tam kolejki jak za czasu komuny. Stalam sie zarejestrowac jako bezrobotna, zeby miec ubez. w urzedzie babka odrazu zawalila mnie ofertami pracy. Ja mowie, ze jestem w ciazy. A ona, ze musze przedstawic zaswiadczenie, no i po cholere przychodze sie rejestrowac jak jestem w ciazy i nie chce podjac pracy. To jej mowie, dlaczego. A ona, ze tak nie mozna. No to ja wzielam te oferty pracy. ona podbila mi ksiazeczke. Niestety musialam jeszcze sie ciagac po tych zakladach pracy, zeby mi wpisali ze bylam u nich i mnie nie zatrudnia, zebu urzad nie wywalil mnie. Poszlam do ginekologa dostalam zaswiadczenie. Zawiozlam do PUPu. Ale co miesiac musze jezdzic podbijac ta cholerna ksiazeczke. No, ale to POLSKA wiec wszystko jasne. Pozdrawiam :)

Gość SmiechNaSali_28
Moj partner nie jest moim mezem, wiec nie moze mnie ubezpieczyc :)

Gość a co ty myslalas
ze swieta krowa jestes , przyjechalas chuj wie skad i nalezy ci sie raptem opieka ? chyba cie pepek swedzi.

Gość bo polska
to jeden wielki syf!!mieszkam we wloszech i tu mam wszelkie badanie,kontrole,usg bezplatnie!!!1i porod moge wybrac czy chce sn,cc czy znieczulenie i tez bezplatnie!!!

Gość SmiechNaSali_28
Nie chuj wie z kad, a z Anglii. Ale widac slabo znasz geografie swiata :)

Gość to zrob przysluge
i nie wracaj do polski :D

Gość SmiechNaSali_28
Poprostu wkurzyla mnie sytuacja, ze tyle latania kazdy mowi co innego, dla glupiej pieczatki. Po co rejestrowac sie w urzedzie pracy, jak do pracy i tak nie pojde bo kto zatrudni ciezarna :D

Gość eunika a uzyskałaś zwrot kasy?
powinnas się z tym lekarzem kłócić dlatego,ze jest prawo, ze każda cieżarna ma prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej w czasie ciąży i połogu. wystarczyło zadzwonić do zusu a dostali by zjebę

ja bym poszła na pierwszą wizytę prywatnie, zapłaciłabym te 50 zł i bez latania, bez biegania dostalabym zaświadczenie ze jestem w ciąży :P ale fakt tu wszystko na głowie stoi :P

Gość SmiechNaSali_28
Ja nawet do lekarza nie dotarlam, bo juz mnie w rejestracji pouczyli, ze bezplatna tak ale jakies ubez. musze miec, czy to od meza, czy od urzedu pracy. STEMPEL musi byc bo stempel to rzecz swieta dla nich :D

Gość SmiechNaSali_28
Tak, tylko ja nie wiedzialam, ze w urzedzie odrazu zarzadaja zaswiadczenia. Musialam sie zarejestrowac jako ZDOLNA I GOTOWA DO PODJECIA PRACY :P

Gość O i to jeszcze jeden
z wielu powodow dla ktorych nigdy w zyciu nie wroce do Polski co za debilny kraj!!!!!

Gość bo polska
racja.nie wiem jak mozecie tak siedziec w tej zapizialej polsce?????

Gość eunika a uzyskałaś zwrot kasy?
Kochana oni sobie mogą gadać, już w rejestracji mogłaś powiedzieć że widocznie Panie nie znają prawa bo zgodnie z 1 ustawą z dnia 27 sierpnia 2004r każda cieżarna ma prawo do BEZPŁATNEJ opieki medycznej i musza Cie przyjąć a jak nie to zadzwonisz do zusu i zrobisz aferę

Cudowna Polska :D Mi ostatnio w PUP kobiecina powiedziała, że mam przyjąć ofertę pracy, albo mnie karnie wyrejestruje. Więc się pytam kto mnie zatrudni w 8 miesiącu ciąży??? A ona, że skoro jestem w PUP to znaczy, że chcę iść do pracy! W końcu się poddała jak jej powiedziałam, że bardzo chętnie do pracy pójdę, jak mi ktoś da umowę o pracę, żeby mieć L4 i macierzyńskie! Jutro znów mam się w PUP zgłosić, a już ledwo chodzę więc jak mnie babsztyl znów zagrzeje to gotowa jestem na poczekaniu urodzić.

Gość nic nie muszą
co przyjedzie policja i kaze lekarzowi zbadac ? pfffffff

Gość wrrrrrrrrrrr....
To nie wracaj do Polski, nik t za toba płakac nie będzie. Masz racje tam na ciebie wszyscy czekaja z otwartymi rekami

Gość i tak amsz szzcescie ze masz
mozliwosc chodzenia do lekarza na nfz bo ja takeij nie amm, dla ciezarnych terminy do gina sa 1,5 mies :/ chory kraj!!