Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tym razem jako pomarańczka

dlaczego zdradzamy?

Polecane posty

Gość piwonia25
Straciłam przez niego wiarę w miłość,wierność,prawdę,w ludzi.Planowaliśmy dziecko.Zapłaci mi za to.

Gość Poszukujaca...
Po kilkunastu latach zapomina ...czasami mam ochote zrobic na zlosci zdradzic go ...ale czy to da mi satysfakcje?Nie

Gość piwonia25
Nic dodać,nic ująć,nie wybaczę i nie zapomnę.Nigdy.

Gość piwonia25
Poszukująca,może Ty masz inny charakter,lepszy od mojego.Ja jestem mściwa.Chcę zdradzić,myślę,że to da mi satysfakcję.Powiedziałam to mężowi.Że zrobię mu to samo,że chcę potwierdzić swoje umiejętności w łóżku,swoją atrakcyjność.Powiedział,że serce mu pęknie ale nie ma prawa mi niczego zabraniać.

Gość piwonia25
Dla dobrych ludzi jestem dobra,dla skurwysynów,jestem suką.Każdy dostaje ode mnie to,na co zasłużył.

Gość matacz..
pomijajac wszelkie braki w zwiazku , czlowiek zdradza z zwykłej ciekawosci i innosci innego człowieka , kobiety , meżczyzny . Coś w desen ciastek - tyle smacznych ciasteczek , wszystkie chciałoby sie spróbowac ....

Gość Cherry Darling
piwonia25 - doskonale Cię rozumiem, sama zrobiłabym tak samo. Życie to nie bajka, nie wszystko dobrze się kończy, nie wszystko można wybaczyć, a za błędy się płaci. Nie ma co zgrywać wielkiej damy z klasą i unosząc się dumą po prostu odejść licząc w duchu na to, że kiedyś los go potraktuje równie źle i że życie skopie mu tyłek. Niech drań odczuje, że w związku, w którym jedna strona daje z siebie wszystko, wkłada w to swoje zaufanie, plany i marzenia nie ma miejsca na "głupie odpały" w postaci skoku w bok dla kaprysu. I to w dodatku z jakąś prostytutką! Szczęście, że Cię niczym potem nie zaraził. Straciłaś znacznie więcej niż kilka jego plemniczków, którymi hojnie obdarzył tamtą wywłokę. Straciłaś wiarę w ludzi, jak sama napisałaś, także wiarę w miłosc i wierność, poczucie, że warto dla kogoś się starać, ufać mu. Całe szczęście, że nie straciłaś poczucia własnej wartości i atrakcyjności - wiele kobiet po zdradzie partnera zaczyna szukać winyw sobie, w swoim wyglądzie etc. Bądz taka,jaka jesteś -stanowcza,przebojowa,świadoma swoich potrzeb i celów. Pokaż draniowi, że nie warto z Tobą zadzierać, bo nie jesteś potulną gąską, która w milczeniu będzie znosić upokorzenia i igranie z jej uczuciami. Trzymam kciuki, żeby zapłacił za to co Ci zrobił. Jesli mój partner kiedyś wywinie mi taki numer też nie będę miała litości.

Gość Cherry Darling
* miało być "którymi H O J N I E obdarzył tamtą wywłokę" - domyślnie zmienili mi to na ch*jnie i ocenzurowali ;)

Gość Damski Krawiec
Piwonia, trafiłaś na frajera. Przepisywanie domu na który facet sam zarobił, tylko żeby pPiwonia przestała mu robić piekło, to jego głupota. To, że dał się przyłapać na zdradzie - jeszcze większa. Niestety, wszyscy jesteśmy potomkami tych małpoludów, które przyjęły skuteczną taktykę prokreacyjną. Samce - szczodrze obdzielające swymi genami wszystkie samice które udało im się dopaść oraz samice, oddające sie pod opiekę silnego samca i dyskretnie kopulujące z nosicielami ciekawych genów - feromony były świetnym wskaźnikiem. Jesli jesteś naprawdę mściwa - uszka po sobie, "wybacz" mu i daj się dyskretnie zapłodnic supersamcowi, podkładając się mężowi zaraz po "spóźnionej" miesiączce. Nie ma bardziej perfidnej zemsty niż "kukułcze jajo" Dla "przyzwoitości" drugie dziecko niech będzie jego.

Gość piwonia25
Dziękuję za miłe słowa,Cherry Darling. Krawiec,Ty chyba żartujesz,czemu mam tworzyć jakieś patologie w życiu swojego dziecka?Nie ma mowy.Moje dziecko będzie miało normalny dom,kochających się rodziców.Nie będę go skazywać na takiego ojca,skurwysyna.Mąż przepisał mi dom,żebym mu uwierzyła,że mnie kocha i już nigdy nie zdradzi.A piekło w domu ma nadal.Bo ja pamiętam.To jak sól na otwartą ranę.

Gość piwonia25
Moje dziecko nie będzie żadnym kukułczym jajem.Dzieci to największy dar a nie zabawki i narzędzie zemsty!

Gość Cherry Darling
Krawiec, marna rada. Nie sprowadzaj wszystkiego do ewolucjonizmu. Aspirujemy do miana istot stojących wyżej niż zwierzęta - aby to udowodnić nakładamy na siebie szereg zobowiązań (takich jak np. wierność jednemu partnerowi) i przez całe życie staramy się im sprostać. Wielu z nas się to udaje - nie jesteśmy idealni, ale to nie znaczy, że mamy poddać się naszym niedoskonałościom i traktować je jako wygodne wytłumaczenie dla wszystkich naszych podłych wybryków. Nie jesteśmy zwierzętami - nie kierujemy się jedynie prymitywnym instynktem popychającym nas do prokreacji. Jesli ktoś nie potrafi utrzymać ptaszka w spodniach mając u boku wspaniałą, kochającą i oddaną mu kobietę, to może rzeczywiście jego miejsce jest wśród małp i nie zasłużył sobie na miano człowieka. Wiernośc i poszanowanie uczuć ukochanej osoby jest w ludzkim rozumieniu dowodem miłości i dojrzałości do stworzenia szczęśliwego związku. A dziecko ma być ukoronowaniem miłości dwojga ludzi. Każdy przyzwoity, dojrzały rodzic stara się zapewnić dziecku dorastanie w jak najlepszej atmosferze. Dziecko nie może być narzędziem zemsty ani kartą przetargową w przepychankach rodziców. Żadna normalna matka nie chce wychować dziecka ze złamaną psychiką i traumą rzutująca na całe późniejsze życie. Są inne metody zemsty, piwonia wybrała odpowiedni sposób. Niech płaci za błędy i cierpi tylko ten, kto zawinił, a nie niewinne dziecko.

Gość matacz..
Cherry Darling u. Aspirujemy do miana istot stojących wyżej niż zwierzęta - aby to udowodnić nakładamy na siebie szereg zobowiązań (takich jak np. wierność jednemu partnerowi) i przez całe życie staramy się im sprostać. ------------------------------------------------------------------ kto i kiedy na nas takie coś nałozył ? i dlaczego niczym owe przez Ciebie pozniej w tekscie wspomniane małpy trzymamy sie tego niczym malec matczynej spódnicy ? Rozumu wlasnego nie mamy ? Porównujesz nas do małp , a czy my w tym wzystkim co nam wpojono nie jestesmy tacy sami ? a nawet gorsi wszak inteligentniejsi wiec i działac wypadało by inaczej ... To co nam lata - wieki temu uczyniono niesie sie niczym smród po gaciach do dzis . Do czego zmierzam , ano do monogami ! Do tego , ze wpojono nam takie uczucia niepotrzebne jak zazdrosć ! o partnera , jak potrzebe bycia mu wiernym w swerze sexualnej . Pomysl jakiez zycie było by piekne gdyby nie to , gdyby sex partnera z inną kobietą nie budził całych tych tornad jakie budzi ? partnerki - tak samo ...I nyby sie mówi , ze człowiek jest wolny ! bzdura ! jest ograniczony z karzdej strony i to sam przez siebie . ----------------------------------------------------------- że mamy poddać się naszym niedoskonałościom i traktować je jako wygodne wytłumaczenie dla wszystkich naszych podłych wybryków. ---------------------------------------------------------- Ale co jest podłe i dlaczego sie takim stało ?- patrze pisane wyzej ...---------------------------------------------------- Nie jesteśmy zwierzętami - nie kierujemy się jedynie prymitywnym instynktem popychającym nas do prokreacji. Jesli ktoś nie potrafi utrzymać ptaszka w spodniach mając u boku wspaniałą, kochającą i oddaną mu kobietę, to może rzeczywiście jego miejsce jest wśród małp i nie zasłużył sobie na miano człowieka. ----------------------------------------------------------- Moze i u ciebie jest to instynkt prymitywny , moze u ciebie w ogole jest to instynkt .. u mnie całkiem pzremyslane działanie majace na celu w zadnym razie prokreacji , a uciechom z tego idacym ... Tekst z "wspaniałą , kochajacą oddaną mu kobietę " pozostaje mi skomentować tak - to moze jeszcze zatanczyc czlowiekowi sie z inna kobieta na zabawie zabroni , porozmawiac tak samo ... Ty sie wlasnie roznimy od zwierzecia , ze to my decydujemy o prokreacji , a sex choc do niej prowadzi , byc nia nie musi ! Natomiast czystą przyjemnoscią - JEST ! ------------------------------------------------------------------------- Wiernośc i poszanowanie uczuć ukochanej osoby jest w ludzkim rozumieniu dowodem miłości i dojrzałości do stworzenia szczęśliwego związku. A dziecko ma być ukoronowaniem miłości dwojga ludzi. Każdy przyzwoity, dojrzały rodzic stara się zapewnić dziecku dorastanie w jak najlepszej,,,, --------------------------------------------------------------------- Sadzisz farmazony niczym ksiądz z ambony ! ---------------------------------------------------------------------- Są inne metody zemsty --------------------------------------- zemsta ? puknij sie w łeb ! bo głowy to ty nie masz .... człowieku !! :) zasrany