Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidziulka

kiedy powiedzieć pracodawcy o ciąży?

Polecane posty

Gość dzidziulka

Witajcie dziewczyny. Liczę na Waszą pomoc, że coś mi podpowiecie i doradzicie. Mam umowę na okres próbny do końca września- umowa na 3 mc. Za tydzień będę w czwartym miesiącu ciąży.Mam dylemat, czy dać teraz zaświadczenie,że jestem w ciąży czy zaryzykować i poczekać na kolejną umowę. Bo jeśli dam teraz to z dniem porodu automatycznie rozwiązuje mi sie umowa o pracę. Jeśli zaryzykuje i dam zaśw. gdy przedłużą mi umowę to wyczytałam, że należy mi sie jeszcze urlop macierzyński i mogę wrócić do pracy po urlopie. Ogólnie chodzi mi o to, że nie wiem jakie byłyby konsekwencje, gdyby pracodawca dał mi teraz wypowiedzenie nie chcąc dać mi już umowy po tej próbnej, a ja jemu dopiero zaśw o ciązy. Czy wtedy też jestem chroniona mimo,że on dając mi wypowiedzenie nie wiedział o ciąży? Jak było (jest) w Waszym przypadku. Z góry dziękuję za wszystkie wpisy. Pozdrawiam.

Gość dzidziulka
up

Gość dzidziulka
up

Gość dzidziulka
a do tego nie wiem czy moge mu sie pochwalic, ze to pierwszy na swiecie przypadek ciazy po seksie analnym! myslicie ze moglby mi dac podwyzke za to?

Gość lala35354545
n=moze cie wywalic na zbity p.... :/ serio :( smutne ale prawdziwe watpie ze beda chcieli kobiete w ciazy , i gratuluje potomka :))

Gość dzidziulka
up

Gość dzidziulka
nie moze mnie wywalic, sam mi zrobil tego bachora cham jeden to teraz ma mnie zatrudnic na stale!!

Gość jeśli zechce Cię wywalić
to zrobi to prędzej czy później. Proponuję powiedzieć teraz.

Gość ale karolina korwin
no dobra a teraz na serio. jesli nie widac za bardzo ciazy nie mow. jesli powiesz na bank nie dostaniesz nowej umowy. a tak jak dostaniesz to automatycznie do dnia porodu jestes zatrudniona i masz placone swiadczenia przez zus a nie przez pracodawce. wiec jesli nie widac to ja bym nie mowila i podpisala nowa umowa i powtem po jakims czasie powiedziala i juz.