Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutnat

do kobiet: chłopak bez studiów

Polecane posty

Gość nutnat

czy chciałybyście, żeby wasz przyszły mąż ukończył studia? czy wam na tym nie zależy?

Gość mnie na tym akurat zalezy
szczegolnie ze w dzisiejszych czasach zrobienie magistra to nie sztuka, wiec osoba bez studiow najczesciej nie ma zadnych ambicji

ma tyle ze studia daja Ci wieksze mozliwosci w zyciu. Oczywiscie calkiem sporo osob na studiach jest rowniez bez ambicji i idzie na nie bez pomyslu na zycie ale to juz inna historia

Jak ma ambicje pieniądze robić - to się liczy a nie czy papierek ma bo dupie zależy aby przed nazwiskiem, tytuł był

Ja znam sporo magistrów co zapierdalają za najnizsza stawkę. Z drugiej striony znam takich co rzucili studia, wyuczyli się fachu, otworzyli własna firmę i żyją naprawdę dobrze.

Gość Anetta 86
Cześć, studiuję kulturoznawstwo i piszę pracę magisterską o katolicyźmie na całym świecie, a także w Polsce. Potrzebuję odpowiedzi 300 osób około ; / da radę i pomożecie? dziękuję wszytkim- ankieta zajmie około 3 minutki, dzięki raz jeszcze Przydadzą się też komentarze:) pozdrawiam Anetta poniżej link http://moje-ankiety.pl/respond-1704.html

Gość do pani
mnie akurat n atym zależy --- piszesz, że osoby które nie robią studiow nie mają ambicji, za to powiedz mi jakie mają ambicje te osoby ktore robia te studia - i jak to okresliłas trudno mgr nie jst zrobic - no tak, bo da sie 1400 zł i praca 100 stronnicowa jest napisana przez kogos, Ty własnie tak kończyłas:P:P:P

Gość ewcia...................iiii
A mi się wydaje że studia to nie wszystko, ja ukończyłam studia magisterskie a mój mąż nie i wcale mi to nie przeszkadza ponieważ po studiach wiele osób nie może znaleźć pracy, a czasem osoba ze średnim wykształceniem jeśli ma pomysł na siebie np. jakiś swój biznes to uważam że lepiej na tym wyjdzie niż ta po studiach,. My jesteśmy ze sobą szczęśliwym małżeństwem mimo różnicy w wykształceniu. Nie jest ważne wykształcenie ale to jakim ktoś jest człowiekiem zawsze takimi założeniami kierowałam się w życiu. Uważam iż każdy może mieć inny pogląd na ten temat ja akurat taki mam:-)))

jak sie robi magistra z pedagogiki czy socjologii bo sie nie wie czego sie chce w zyciu byle by papierek byl to sie potem zaiwania za marne pieniadze. Ja nie mowie ze ludzie bez studiow sa mniej zaradni, mniej inteligetni itp, tylko ze spotykajac osobe bez studiow jest o wiele wieksza szansa na to ze po prostu ma w zyciu mniejsze ambicje. A studia robi sie nie tylko ze wzgledu na kase, ale dla ciekawosci swiata, poszerzania horyzontow itp. Osoba ktora nie interesuje sie zdobywaniem wiedzy (nie tylko o studia chodzi) jest przynajmniej dla mnie niezbyt interesujaca

To zależy czy byłby zaradny życiowo i czy miałby o czym ze mną rozmawiać. Jeśli taki jest, to nie ma problemu - może nie mieć studiów.

Gość only.me.not.one.else
O przepraszam bardzo! Ja studiuję pedagogikę z językiem angielskim i to znaczy że nie mam na siebie pomysłu? Od kilku lat wiem - że to właśnie chciałabym robić w życiu i uwielbiam kontakt z młodymi ludźmi! Zdaje sobie oczywiście sprawę, że wiele osób studiuje właśnie dlatego że nie wiedzą co ze sobą zrobić - ale proszę nie uogólniać, bo na każdym kierunku znajdą się takowi!

to ze ktos ma wyzsze wykształcenie nie znaczy ze jest inteligentniejszy od kogos ze srednim tyle w temacie

przepraszam jezeli poczulas sie urazona, masz racje ze na tych kierunkach sa osoby z pasja, niestety sa to tez kierunki ktore przyciagaja najwieksza liczbe osob robiacych studia byleby zrobic

Nie wyobrażam sobie partnera bez studiów. Moj robi teraz drugi fakultet, ale zaocznie - więc również pracuje i to zgodnie z kierunkiem studiów (co nie jest regułą :-P).

Gość Anetta 86
sorrry, ale nie trzeba studiowac, zeby poszerzac horyzonty, ja nie studiuję - a interesuję się genetyką i komorkami macierzystymi - 2 miesiace byłam w USA na Florydzie i dostałam się do laboratorium, gdzie robią in Vitro i są probkowane kom. macierzyste do tworzenia zastepczych organów ludzkich - i co studiów nie mam - wystarczyło, ze mam ogromną wiedzę na ten temat i znam biegle angielski:) no i co? no i nie trzeba studiować, tylkopo to żeby robić sobie sztuczny doping w dupce - do zdobywania wiedzy..

z ciekawosci dostalas sie zeby zobaczyc czy dostalas tam prace doktoranta ;) bo to jednak jest roznica A studiuje sie nie po doping ale zeby wlasnie pracowac w tym czym czlowiek sie interesuje. Skoro ciekawia cie komorki macierzyste to czemu nie chcesz zostac naukowcem? Do tego potrzebne sa studia

Gość Anetta 86
wiesz co, studiuję kulturoznawstwo - pisze teraz mgr ale mowie, ze nie studiuje, bo to raczej pasja... naukowcem nie zostane, bo brak czasu na taki studia, a mam małe dziecko.. w USA pracowałam, nawet dobrze płacili

ale wlasnie o to chodzi - sama cos studiujesz, zdecydowalabys sie ze swoim pedem do zdobywania wiedzy do zycia BEZ studiow? Sa osoby ktore kochaja np samochody i jest to ich pasja i najwieksze szczescie zostania mechanikiem ale to sa raczej wyjatki. Jak dla mnie osoby (poza tymi ktorych na to nie stac) zazwyczaj nie maja po prostu ambicji lub zdolnosci by poswiecic jeszcze dodatkowe lata zycia na nauke. I dlatego nie uwierze ze np ambitna, inteligentna osoba interesujaca sie chociazby odzywianiem czy dietetyka wybierze prace w fabryce cukierkow niz studia, chociazby zaoczne w zdrowiu publicznym (chyba ze zycie ja do tego zmusi). Sa wyjatki itd, ale ogolnie osoby ktore ida na studia bo sie danym przedmiotem interesuja maja o wiele wiekszy ped do poszerzania swoich horyzontow niz osoby ktore na studia isc nie chca. Sa zazwyczaj bardziej ambitne itd i przynajmniej dlatego ja bym wolala miec faceta po studiach, choc nie skreslam takich bez.

Gość o raju to Ci dopiero
do only.me.not.one.else dziewczynko...slabo was ucza angielskiego na tej pedagogice...zmienisz zdanie zreszta jak pojdzie do pracy, ja ucze ang od 8 lat i na poczatku bylo bajecznie...teraz juz tak nie jest