Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja30

Problemy z zajsciem w ciążę - pragnę dziecka!!!

Polecane posty

Gość Nadzieja30

Witam, Jestem tu po raz pierwszy. Nigdy nie pisałam na forach o takich sprawach intymnych ale już sama nie wiem co robić. Otóż od 3 lat staramy się z mężem o dziecko i niestety nic :( W końcu trafiłam na Gin, który polecił mi Szpital Bielański bym udała się do poradni z niepłodnością. Chcę powiedzieć jeszcze, że mam bardzo nieregularne miesiączki nawet brałam przez 2 lata DUPHASTON i nadal nic :( Pani Dr przyjęła mnie dość chłodno, no ale skierowała mnie na badania hormonalne i USG dopochwowe, by sprawdzić jak to jest z moją owulacją. Na USG byłam: w 11 dn cykl i wynik wyszedł mi: Pęcherzyki - jajnik prawy: drobne Pęcherzyki - jajnik lewy: drobne Endometrium - szerokość: 6.2 mm Endometrium - typ: w 14 dn cykl: Pęcherzyki - jajnik prawy: 13.5 mm Pęcherzyki - jajnik lewy:drobne Endometrium - szerokość: 8.2 mm Endometrium - typ: w 17 dn cykl: Pęcherzyki - jajnik prawy: drobne Pęcherzyki - jajnik lewy: drobne Endometrium - szerokość: 13.6 mm Endometrium - typ: uwagi: w ścianie przedniej mięśniak śr. 13 mm Pani Dr powiedziała, że z tego wyniku, wychodzi, że nie mam owulacji i albo jej nie miałam, albo jestem w ciąży. cieszyłabym się bardzo gdybym była w ciąży jutro zrobię test ale jestem ostrożna w tej kwestii, bo za bardzo bym chciała mieć dziecko, a nie chce się rozczarować. Co o tym myślicie czy jest to możliwe? A jak oceniacie Szpital Bielański? A jak oceniacie dr M. Dworczyńską? Wiem, że nie są zbyt dobre opinie o niej no ale zobaczymy co mi powie w końcowych wynikach. Jeśli chodzi o wyniki z krwi to jeszcze ich nie mam, jeszcze jedno badanie zostało mi do zrobienia. Z góry dziękuję za informację :) i pomóżcie m proszę

Gość z doswiadczenia
z doswiadczenia (2 lata staran) powiem Ci tak: idz do profesjonalnej kliniki leczenia nieplodnosci, w innych miejscach zmarnuszje kase i czas. nie nam ani Twojej doktor ani Szpitala ale w Wawie masz kilka klinik, z Novuum na czele. poszukaj opinii tu albo na bocianie, wyrob sobie opinie i zapisz sie na wizyte do wybranego lekarza nastaw sie na drogie leczenie zycze Ci bys byla w ciazy, ale powiedz mi na jakiej podstawie doktor wysnula takie przypuszczenie? bo wg informacji jakie napisalas to chyba nie bardzo miala ku temu podstawy jezeli owulacja by byla, to na ugs powinno byc widoczne cialko zolte, a u Ciebie z tego co piszesz, nie bylo ....

Gość Nadzieja30
No właśnie po tym USG, bo najpierw było widać, że jajeczko rośnie a teraz okazuje się że go nie ma i albo pękło albo ciąża. Chociaż wątpię że to ciąża, no ale ostatnio to mam dziwne nastroje, różne smaki. Mam nadzieję, że ktoś z Was zna się na badaniach i mi wyjaśni co tak naprawdę ono przedstawia.

Gość z doswiadczenia
nie chce podwazac opinii lekarza, ale wydaje mi sie, ze jezeli 1 14 dc mialas dominujacy pecherzyk 13mm, to jest to za maly pecherzyk by pekl, wg mojej wiedzy, ale zaznaczam ze ja nie lekarz lecz starajaca co wiecej, na usg inny jest obraz pecherzyka (czarny owal) a inny cialka zoltego (jasny owal). na opisie nie ma znanaczone czy/że widoczne cialko zolte, wiec jak mogłaby to byc ciaza? ktory masz dzis dzien cyklu? juz po terminie spodziewanej @?

Gość Nadzieja30
dziś mój 17 dz cyklu, także na mój termin spodziewanej m... to jeszcze muszę poczekać, tylko ciekawe jak długo czy 28 dni czy może 44 ;)

Gość Nadzieja30
Właśnie zrobiłam test i niestety negatywny ;( Muszę czekać dalej...

Gość dziwne to co piszesz
nie rozumiem piszesz, ze u Ciebie 17 dc a na wyniku ktory przepisujesz sa juz wyniki z 17 dnia? czyli ze odebralas je wczoraj czy tak? kolejna sprawa, jezeli starasz sie 3 lata to powinnas wiedziec ze test nic nie wykaze w 17dc

Gość Nadzieja30
No tak miałam nadzieję, skoro lekarka tak mi powiedziała i chciałam się upewnić

Mialas badania hormonalne? A partner zdrowy? Wedlug mnie, raczej nie mozliwe bys miala w tym cyklu owulacje. Nie wiem czemu ta pani doktor stwierdzila, ze moze byc ciaza . Pecherzyk srednio rosnie 2mm/dobe. Peka jak ma ok 23-25 mm, wiec jakby twoj tak rosl to owulacje mialabys gdzies w 19 dc. Dlatego przypuszczam, ze w tym cyklu nie bylo owulacji a ten co zaczal rosnac sie wchlonal. Jakby byla owulacja bylby plyn w zatoce, a nic o tym nie piszesz. No i zaden test, nawet z krwi nie wykryje 2 dniowej ciazy :o Wiec nie wiem po co robilas ten test dzis. Dobry lekarz powinien ci wszystko wylumaczyc, a nie ze cos nabaknie a ty nie wiesz o co chodzi.

Gość Nadzieja30
Wiesz surfitka mój mąż ma troszkę słabe nasienia, ale lekarz mój gin (ale nie ten co teraz pisałam o niej) powiedział, że tak może się zdarzyć, ale to nic groźnego :)

Gość gość
Brunet 185 cm, przystojny, zdrowy, gr. krwi: B RhD + , 33l, wykształcony, pomoże bezinteresownie w poczęciu. Gwarantuje pełną dyskrecje i anonimowość. Zainteresowaną panią lub parę z Krakowa lub okolic proszę o kontakt: korser@interia.pl