Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shkljljk

Umiecie biegle mówic w obcym jezyku?

Polecane posty

Gość pingwinka
ang. 2o-kilka lat w kraju angielskojezycznym + studia filologiczne tam.

spotkałam we Francji różnych ludzi którzy już po 4-letnim pobycie mówili biegle i wszystko rozumieli także warto:)

Gość ja tylko po niemiecku
dość biegle mówię, ale podziwiam moich wnuków - 10 letnie bliźniaki, uczniowie pierwszej klasy gimnazjum w Niemczech. Niemiecki od zawsze, urodzili się w Niemczech, polski - mama z nimi w tym języku rozmawia, a dziadkowie ich dopingują. Francuzki to domena taty i jego rodziny - z tatą tylko po francusku lub angielsku można swobodnie porozmawiać. Angielskiego uczą się od przedszkola...

Gość mvncxmb
Znam biegle angielski i bardzo dobrze francuski. Jestem teraz w kraju frankofońskim, więc mam nadzieję, że szybko dojdę do perfekcji. Mam ochotę uczyć się innych języków, ale nie mogę się zdecydować na jeden.

Gość ekheM
Jak ktoś mówi biegle w jakimś języku to przestaje on być dla niego obcy

Gość ohloda
jakoś się dogadam po angielsku i grecki

Gość ekheM
Ja mówie biegle po polsku. Jestem rumunem

Gość kahahauaba
A ja cholera jasna w żadnym biegle nie mówię. Uczyłam się 15 lat angielskiego, dogadam się spoko ale bez rewelacji. 5 lat ukraińskiego, dogadam się ale bez rewelacji (i tak polak i ukrainiec się zrozumieją mówiąc każdy w swoim języku) 3 lata słowackiego, nie mogę śmieszy mnie mówienie w tym języku :D 9 lat niemieckiego - nie ma mowy, nie umiem, nie dam rady. rosyjski tak jak ukraiński Mieszkałam na ukrainie, słowacji, w pl i w anglii. Akcentu angielskiego nie łapię ni w ząb :D

Gość natttaliwa
Angielski to podstawa i jednak człowiek nie znając tego jezyka moze miec problemy ze znalezieniem pracy. Dlatego kursy takie jak w Syllabus w Krakowie powinny tutaj byc na pierwszym miejscu.

Gość vvvera
I tutaj sie z Tobą zgodze. Ja to nawet sama nie podchodze do nauki, bo cieżko jest mi sie sama zmotywowac, wiec wybieram własnie tylko kursy na których zmotywuje mnie lektor.

Powinnam sie kwalifikowac na 'biegle', niestety tylko w angielskim. Zaczelam sie uczyc od piatej klasy podstawowki, studiowalam filologie, od czterech lat mieszkam w UK.

Gość gość
ja śmigam po angielsku dzięki speak up no i teraz uczę się norweskiego to podobno język z przyszłością i mało osób go zna

Gość gość
Postanowiłam zapisać sie do Syllabusa. I teraz sie zastanawiam ile czasu mi potrzeba na to zeby dobrze mówić po angielsku ? Ile sie musze uczyc ?

Gość gość
Spokojnie własnie nauka w takich szkołach jak chociazby Helen Doron jest bardzo pomocna bo można tez wreszcie porządnie nauczyć się jezyka obcego. I tak jak poslemy tam dziecko potem nie bedzie miało ono żadnych problemów z jezykiem.

Gość gość
Ja się angielskiego nauczyłam w szkole, normalnej, polskiej szkole. Do tego używałam języka w pracy i na wakacjach, oglądałam seriale itp. Da się. Znam też dwa inne.

Gość gość
Poelcam zapisac sie w Krakowie do tej szkoły http://www.prolog.edu.pl/ A to dlatego ze tutaj na pewno chociazby biznesowy angielski okaze sie dla Was na pewno najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Ja uwazam ze jednak najlepiej jest postawić na sprawdzona szkołe, w takiej w której naprawde czegoś konkretnego sie nauczymy. I na pewno Syllabus w Krakowie jest dokładnie taka szkołą.

Gość gość
Tak naprawde nauka angielskiego na kursach takich ja Syllabus, na pewno nie jest zmarnowanym czasem, i z pewnością taka znajomość języka prędzej czy pózniej zaprocentuje.

Gość gość
Trudne pytanie. Niektórzy uważają, że człowiek uczy się języka przez całe życie i w sumie się z nimi zgadzam. Zawsze jest coś, na czym da się ciebie zagiąć, nawet na poziomie C2. Ale bardzo komunikatywnie mówię po angielsku i grecku.

Gość gość
Jeśli chcecie uczyć się mówić w języku angielskim lub dowolnym innym, najpierw warto poznać podstawy i różne sposoby, które są używane do nauki mówienia. To trudna sprawa i wcale nie jest zależna od tego czy ktoś jest śmiały czy nie. Więcej o tym możecie przeczytać tutaj: http://metoda5s.pl/jak-uczyc-sie-mowic-w-jezyku-obcym/

Gość gość
Tutaj wybór odpowiedniej szkoły jest na pewno najwazniejszy i ja tez w swoim przypadku jednak na to bym postawiła. Nie ma to jak sprawdzone kursy jak w przypadku szkoły Syllabus.

Gość gość
Ja mowie biegle po norwesku i dobrze po angielsku.

Gość gość
Po niemiecku.Przyjechalam do Niemiec jak mialam 10 lat i mieszkam do dzisiaj :)