Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

MOJ SYN - milośnik mleka.

Polecane posty

Moj syn pije rano i wieczorem 240ml kaszki, czasem wiecej. W ppoludnie mimo, ze zje obiadek( zupa + mieso) to jeszcze musi sobie przed spaniem wypic 200ml mleka , najlepeij z kaszka. Przed chwila go usypialam i nie chcialam mu dac mleka bo dostal szklanke kubusia po obiedzie to byl taki ryyk ze cos okropnego. Jak myslicie? Nie za duzo mleka jest w jego diecie? Dodam, ze syn pije mleko krowie z grysikiem , mleko modyf babydream, nestle, kaszki na mleku modyf. Dostaje to wszystko wymiennie , w kazdy dzien co innego i inny smak.

Jak nie ma uczulenia to raczej nic mu sie nie stanie. Ale powinnas mu przestac dawac w poludnie.

Gość mamuska dobrze radzaca
Daj mu po obiedzie mleczny deser: jougurt, serek bialy z owocami, serek homogenizowany, ryz na mleku itp. Moja corka sama zupa sie nie najada, zawsze musi poprawic deserkiem

No wlasnie myslalam ze zamiast mleka wystraczy mu szklanka kubusia ( jako deser) ale tak sie nie stalo. I nie wim czy melko w polaczeniu z miesem jest zdrowe...

Co jest szkodliwe? Mleko w polaczeniu z miesem nie jest szkodliwe,ale rozne rzeczy moga sie potem u małego w brzuszku dziać;)

co się uśmiałaś ??? że mleko nie zdrowe w nadmiarze? otóż właśnie tak wszystko w nadmiarze jest nie zdrowe a z mlekiem warto uważać bo można dziecko przewapnić że tak powiem to bardzo szkodliwe dla kości

aaaaj, bez przesady. Mój też pije nieograniczone ilości mleka, a do tego masę przetworów mlecznych. No i niewyobrażalne ilości ryb. I żyje i się zdrowo rozwija :D Ale to ma po nas, ja piję 4 szklanki nesquika dziennie, do tego inne produkty wysokobiałkowe ;P Mam fajną lekarkę, która twierdzi, podobnie jak ja, że organizm sam instynktownie wyczuwa, co jest dla niego złe i to odrzuca. A jak je- to może (co ciekawe, teoria ta nie dotyczy słodyczy :P )

Żeby przewapnić, to trzeba by wypijać ok 4 litrów mleka dziennie (albo zamienniki w odpowiednich proporcjach). I tak codziennie przez min pół roku. A to norma dla dorosłych, dzieci mogą więcej. Nie wariujmy!

Gość nic z tego!
moja corka tez byla takim mlecznym dzieckiem, teraz jej przechodzi, wiec synkowi na pewno po jakims czasie tez minie..

Gość xxxxxxyyy
Z tym laczeniem mleka z miesem chodzi o to, ze nabial uposledza wchlanianie zelaza z miesa i dltego nie zaleca sie by laczyc te dwie grupy spozywcze (koszerni Zydzi maja zakaz laczenia). Po miesnych posilkach najlepiej popic czy zagryzc czym z duza iloscia witaminy C - tak zapobiega sie anemii. Natomiast stomatolodzy zalecaja aby po kazdym posilku zjesc cos mlecznego - Amerykanie majacy piekne zeby do obiadu pija mleko, francuzi na deser jedza sery . jaka opcje wybrac - nie wiem, ja podaje raz jogurt po obiedzie , raz owoc i trzymam kciuki by bylo dobrze;)