Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shadows in the night

Zostanę po raz trzeci mamą...

Polecane posty

Jakiś czas temu dowiedziałam się, że zostanę po raz 3 mamą... Ta ciąża nie była planowana, to wielkie zaskoczenie dla nas. Mam wiele obaw i nie jestem pewna czy sobie poradzimy. Tu nie chodzi o kwestię finansowe czy materialne a o możliwości fizyczne i ...psychiczne ;) Przy tej dwójce niekiedy jest tak duży ogrom zajęcia że padam na twarz a jak się jeszcze pojawi niemowlak... No i nie chce mi się wracać do tych pieluch itd. Muszę kompletować od nowa wyprawkę bo wszystkie rzeczy po dzieciach już oddałam i z okresu niemowlęcego to już nic nie mam... Może znajdzie się jakaś mama do pogadania w podobnej sytuacji gdzie szykuję się trzeci brzdąc? :)

Gość zupa ogorkowa
Czesc.Jestem podwojna mama 2 coreczek ...I myslimy o synku..Jeszcze nie jestem w ciazy..Ale caly czas sie zastanawiam..:)

Gość zupa ogorkowa
A w ktorym jestes tygodniu ??

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam trójke, najmłodsza córcia ma 4 lata synowie 13 i 10 :) córcia była planowana, nie jest tak strasznie z 3 dzieci :) jak juz urodzisz to wszystko sie ułozy jak trzeba :)

Gość mama 2,5
witam Ja również spodziewam się trzeciego dziecka, choć u nas trzecie było planowane. Tak samo jak ty mam pewne obawy, ale raczej optymistycznie podchodzę do sprawy. Wyprawkę również będę kompletować od zera bo wszystkie rzeczy porozdawałam zanim wzięło nas na trzecie dziecko, ale akurat dla mnie kupno wyprawki to sama przyjemność więc zupełnie mnie to nie martwi. Najbardziej obawiam się jak dzieci zareagują na pojawienie się młodszego brata lub siostry i czy będę umiała sprawiedliwie podzielić czas między całą trójkę.

hej, ja mam 3,5-letniego synka i parkę rocznych bliźniat. Jest spoko, naprawdę. Szczerze mowiac bardziej zmeczona bylam przy pierwszym dziecku niz teraz przy trojce.... Duzo sie bawia razem, ja w tym czasie moge cos porobic albo zwyczajnie odpoczac. A klimacik w domu jest niepowtarzalny, taka pelna, gwarna rodzinka. Mi to akurat bardzo odpowiada :-D 🌼❤️Nasz Ukochany Synek - 26.01.2007❤️🌼 http://suwaczki.maluchy.pl/li-27203.png 🌼❤️Nasze Bliźnięta sa juz na swiecie - 14.09.2009❤️🌼 -------------------------------------------------------------------- mazowszanka7@wp.pl gg2646267

Ja również jestem posiadaczką trójki smyków :). Dasz rade, na początku wszystko może wydawać się przerażające, ale przynajmniej nie trzeba stosować żadnych diet :P, bo smukła figura przy tylu dzieciach gwarantowana :)

gratulacje!!! ja takze zostane mama po raz 3 w kwietniu 2011, mam 2 slodkich syneczow, chciala bym miec teraz coreczke, maz upiera sie na chlopakow tylko:)

10 tydzień ;) Powiem tak, od dość dawna (a właściwie od urodzenia pierwszego dziecka) byłam zdania, że dwójka dzieci i koniec. Także z lekkimi oporami idzie mi się przestawienie na opcję że jednak będzie trójka. Ale tragedią to to na pewno nie jest :)

nie martw sie wszystko bedzie super:) ja na poczatku mowilam 1 to max potem zmienilam zdanie:) 3 w drodze nie wykluczone ze 4 dziecko tez bedzie kiedys. Stalo sie nic na to nie poradzisz . dzieciaki beda mialy malego brata albo siostre :) ja bardzo sie ciesze na 3 dziecko jedyne czego sie obawiam to brak czasu dla pozostalych dzieci ktore bardzo mnie potrzebuja co maz wybija mi z glowy caly czas. nikomu o tym jeszcze nie powiedzielismy juz widze reakcje rodziny szczegolnie babcia itd o boze 3 dziecko przeciez juz macie dzieci itp

Nasi rodzice są zdania, że duża rodzina = fajna rodzina także chyba będą zachwyceni tym faktem :) Ale niestety mieszkamy od nich dość daleko więc widzimy się i tak kilka razy do roku także podrzucanie dzieci odpada ;)

Rozumiem , ze sie obawiasz , ale na pewno sobie poradzisz!. Wszystkie sobie poradzicie :) gratuluje dzieciaczkow. Ja kiedys tez bede miala swoje wlasne . ( mam nadzieje , bo inaczej sobie zycia nie wyobrazam ) ;p i blizniaki widze co niektorzy maja. Z jednej strony podwojne szczescie z drugiej podwojne obciazenie :) . pozdrawiam.

Gość mama 2,5
Ja też byłam pewna, że kiedy poinformuje najbliższych o trzeciej ciąży to usłyszę na co mi kolejne dziecko? Ale o dziwo nikt tak nie powiedział. Część rodziny zachowała się neutralnie, a część najzwyczajniej się ucieszyła. Co dla nas było wielkim zaskoczeniem bo nastawialiśmy się na inną reakcję.

Gość gonia 35
ja tez chcialabym zaliczyc wpadke bo swiadomie to nie zdecyduje sie na trzecie a chcilabym synka , mam dwie corki juz duze, trzymam kciuki i pozdrawiam , bedzie wszystko dobrze

Gość goniu jesli piszesz
ze chciałabys zaliczyc wpadke to znaczy ze juz sie swiadomie zdecydowalas.

Gość gonia 35
ja tak ale nie moj partner:) nie moge go namowic na trzecie dziecko , on nie chce

Gość goniu jesli piszesz
ach to juz innakwestia. moze potrzeba mu czasu?

Gość gonia 35
bardzo watpie, nie che wiecej dzieci a ja nie bede ciagle nalegac, wiec wolalabym wpadke :)

Gość goniu jesli piszesz
ja we wpadki nie wierze no chyba ze sie slabo zabezpieczacie. w innym wypadu male szanse na ciaze.

Gość gonia 35
j a tez w e wpadki nie wierze, bralam 10 lat tabletki a teraz jedziemy na przerywanym ale cos czuje ze nic z tego nie da :(

Gość goniu jesli piszesz
przerywany to nie antykoncepcja wiec macie jednak szanse.

Gość gonia 35
no tak ale wczeniej przed tabl. tez byl przerywany i nic wiec mysle ze w moim przypadku to jak najbardziej antykoncepcja