Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladyXtinaa

Ile waza wasze dzieci?? Sa grube?

Polecane posty

Gość MoniKA..
Dziecko 2,5 lata nie we co to zupa jarzynowa ? Za to zjada 3 hamburgery ? Szok :/ Może mama jest leniwa i nie chce się jej gotować ???

Gość monalisa111 1
corka 4lata 14,5kg

Gość mama KM
Syn 4,5 roku waga 18-19 kg ponoć książkowo ;-)

Gość mama S i A
mój synek ma 25 miesięcy i około 90 cm wzrostu i 12 kg wagi; a ja, gdy miałam 8,5 roku miałam 135 cm wzrostu i 27 kg wagi

Gość mama 15 latki
irqaaa. Do mamy 15 latki. Chcecie zeby corka schudla to wspierajcie ja razem.Zamiast samemu wsuwac schabowego gotuj zdrowe posilki dla WSZYSTKICH.A nie tylko dla corki.Zapisz ja na areobik,basen itp. od miesiaca jem razem córka zdrowe obiadki ... zero smażonego , gotowane mięsko , pieczone , żadnych sosów itp. ostatni posiłek 18 ja schudłam 3 kg a ona stoi w miejscu , już sama nie wiem co mam robić!!!! w pażdzierniku idziemy na wizyte do poradni gastroentenorologicznej

Gość koiko
grzywa to straszne...co ja tak zapaslas?

córka, 21 miesięcy 94 cm wzrostu i 15 kg wagi i uprzedzę pytania: NIE, NIE JEST GRUBA :)

Nie jest zapasiona po prostu jest dużym dzieckiem. Jak się urodziła ważyła 4300 i miała 62 cm. Jak się rozbierze, to żebra jej widać:)

Gość ewra erwa
córka , 21 miesięcy , 13 kg , 88 cm Nie wygląda na tyle :)

Gość koiko
ok...rozumiem Ale wagowo po prostu to sporo:)

Tez się tym przejmowałam, ale lekarka uspokajała i powiedziała ze w górnej granicy się mieści i nadwagi jeszcze nie ma. Ja sumienie mam czyste, bo słodyczy nie je prawie wcale (nie przepada), żadnych fast foodów itp. Moje dziecko po prostu wygląda na 6lat:) No ale cóż....ja 176cm, a mąż 186cm. Córa też do kruszynek nie będzie należeć:)

Gość wypasione malenstwo
5 lat 105cm 15,4 kg :) drobniutka malutka ale apetycik ma ,ma dobra przemiane materii potrafi w polowie obiadku leciec do wc :)

Gość etam etam bez przesady
6 miesięćy 70cm, 7,2 kg

Gość szuszka
Też mam ten problem- wszystkie spodnie widzą na nim,ale długość jest o.k/ Generalnie jednak otyłość wśród dzieci to jest spory problem. Poszczęści to wina niezdrowej diety ,ale tez dużo robi brak ruchu:( Najgorsze jest to,że przeważnie rodzice mało się tym przejmują. Nie wystarczy przecież wprowadzić dziecku diety. trzeba jeszcze zapisac go an jakieś zajecia sportowe albo dłuższy obóz( ok-tours takie organizuje)

corka 2 lata, 85 cm wzrostu 10 kg syn 4,5 roku 105 cm i 15 kg

Gość mama Ani
córa 16 miesecy- 80cm i 10,300kg

Gość kasiunia
cora 2,5 roku prawie 10,5 kg wzrost kolo 90

Gość kasiunia
no zhamburgerami to przesada , moja nawet by nietkenla , czasem jak gdzie swyjdziemy to frytki ciezko jej wcisnac

Córa prawie 3 latka 15,6kg ubranka na 104-110cm. Wysoka panna i szczuplutka a je za dwóch:)

Gość wyimaginowana33333
Synek ma pół roku i 74cm 9,5kg,Jest spory ale raczej nie gruby.jE nie za wiele..

Gość mamusia coreczki
corka 14 miesiecy 10.4 kg 78 cm jest okraglutka apety ma raz lepszy raz gorszy. bywaja dni kiedy je za dwoch a np przez tydzien zje dwie lyzeczki obidu i ma dosc

Gość mama 15 miesiecznego synka
87 cm i 13,5 kg wagi, wiec jest generalnie duzym chlopczykiem. Nie jest chudy, ale nie jest tez gruby :)

Gość Abecadło z pieca spadło!
Trzeba z dzieckiem:biegać,zapisać ja lub jego na jakić sport i dawać mu małą porcję jedzenia oraz jeśli dziecko chce coś słodkiego to ubiec mu ciasto z galaretką oraz kupić kasetę do Jogi i z nią lub znim ćwiczyć co godzinę!

to czy dziecko za dużo waży czy nie to nie da się określić po cyferkach mój syn ma 19 miesięcy waga ponad 15 kg a wzrost 87 cm,jak ktoś go nie widzi to się wydaje że dużo,ale każdy mi mówi że nie jest gruby tylko duży,tłuszczu nie ma prawie wcale,nie ma ani jednej fałdki a waży tyle ile waży. moja siostrzenica na 4 latka miała 18 kg, 3,5 letnia córa koleżanki ma 14 kg, kuzynka syna ma 2,5 i ma 16,700 ale ona ma tłuszczyk w niektóych miejscach i to widać po niej, syn mojej kuzynki na 2 roczek miał 16 kg i 92 cm wzrostu,a jest normalnej budowy a córa sąsiadki na roczek miała trochę ponad 7 kg,ale jest bardzo szczupła