Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co mi jest...

Jakiej choroby mogą być to objawy???

Polecane posty

Zawsze byłam nerwowa, ale od kilku miesięcy przeszkadza mi dosłownie wszystko. Ciągle robie awantury o byle co, potrafię uderzyć chłopaka, zwyzywać go za nic... Dokucza mi też osłabienie, wzrost apetytu(a ciągle chudne), jestem senna, nie mogę się na niczym skoncentrować. Dodatkowo strasznie pocą mi się ręce,czasami też odczuwam kłucie w okolicy serca. Byłam u lekarza rodzinnego, aby dał mi skierowanie na jakieś badania, które wyjaśniłyby co jest przyczyną tego wszystkiego, ale potraktował mnie jak jakąś histeryczkę. Powiedział, że to pewnie z przemęczenia i zapisał witaminy...żal...Nie stać mnie na konsultacje u prywatnych lekarzy,a do specjalistów czeka się miesiącami w kolejkach. Jutro idę do ginekologa, może on coś poradzi. Może ktoś z was miał podobne objawy i wie co jest tego przyczyną? Proszę o rady.

Gość polecam MAGNEZ
według mnie to NERWICA

Nie wiem jakiej choroby to mogą być objawy, ale chętnie sie dowiem, bo oprócz kłucia mam takie same :o

mi to wygląda na nerwicę ...zacznij zażywać magnes ale to musi być kuracja długotrwała a nie że przez tydzień i może na razie jakieś leki na uspokojenie ziołowe ....a jak nie pomoże wtedy lekarz może zapisać Ci coś mocniejszego

Też zastanawiam się nad nerwicą...Pomógłby pewnie psycholog ale w mojej miejscowości nie ma żadnej poradni ani nic...

No ja tarczycę mam ok... Myślicie, ze ten magnez naprawde może pomóc?

Ginekolog może dąć skierowanie na to TSH? Nie mam kasy na prywatne badania.

nadczynnośc tarczycy, ew cukrzyca. Co do tarczycy: wyniki badań krwi niewiele mówią. Idź do endokrynologa. Mi niedoczynnosc tarczycy zdiagnozowali dopiero jak zrobili usg i kilka innych badań, bo TSH było w normie.

Nie potrafie nad sobą zapanować. Te moje nerwy itd. są silniejsze ode mnie. Nie chce dłużej krzywdzic bliskich.

dobże...tak magnes na pewno wspomoże leczenie nerwicy wiem bo sama to przechodziłam zażywałam lekkie leki uspakajające i do tego chyba z 2 miesiące magnes teraz czuję się o niebo lepiej zresztą poczytaj sobie o nerwicach i zastosowaniu w leczeniu magnesu w necie

co do tarczycy zgadzam się że i to może być przyczyną w moim przypadku lekarz zlecił mi kompleksowe badania łącznie z tarczycą i mam zdrową

Ja powiedzmy ze tez tak kiedys mialam ale przeszlo. Moja rada. Spedzaj aktywnie czas. Najlepiej tak zeby rozladowac negatywne emocje biegaj, jezdzij na rowerze. Moze dywan wytrzep, pomaga wykrzycz sie.Powinnas tez spedzic troche czasu sama.Postaraj sie wysypiac, jedz duzo owocow i warzyw. Przebywaj duzo na swiezym powietrzu. I nie wyzywaj sie na chlopaku

ja stawiam na tarczycę. mój mąż jak nie bierze leków (euthyrox) to ma to samo. on jest po operacji (już jakieś 16 lat) i musi zawsze brać, bo inaczej jest nie do wytrzymania :P nerwowy, krzyczy z byle powodu, chudnie strasznie, a ma potworny apetyt, pocą mu się dłonie i stopy, ciągle mu zimno, ma problemy z koncentracją i spałby całe dnie. i wystarczy ze 3-4 dni nie weźmie tabletki! i się zaczyna sajgon :P

Gość marlut
odstaw tabsy anty,też tak miałam.

Moim zdaniem to wygląda na zaburzenia hormonalne. Może to być błahostka albo nawet guz nadnerczy albo zespół Cushinga. Może problemy z tarczycą?

Chciałam zarejestrować się do endokrynologa, zadzwoniłam do poradni i mało co nie padłam jak mi pani powiedziała, że kilka miesiecy trzeba czekac aby sie dostac...

niestety tyle się czeka! ja chciałam się zarejestrować do ginekologa koło domu w kwietniu na szybko, bo potrzebowałam porady to mi pani termin na ... 20 sierpnia wyznaczyć chciała. więc zrezygnowałam z wizyty na NFZ. zadzwoniłam do mojej ginekolog prywatnie i tego samego dnia wizytę miałam :P

w sumie to przepraszam autorkę, że się tak wpieprzam w temat, no ale postanowiłam skorzystać z okazji że objawy podobne i też zapytać ;) Ja miałam robione badania krwi na tarczycę, na prolaktynę, wyszły ok... Ale ktoś pisał, że mu też wyszły dobrze, a mimo wszystko to była wina tarczycy.... Jestem chuda, zawsze byłam, ostatnio mam wzmożony apetyt, wiecznie zimne stopy, dłonie, potliwość, rozdrażnienie oczywiście, często aż mi słabo z nerwów...brak koncentracji ogromny, sama ze sobą nie potrafię ostatnio dojść do ładu, senność, apatia... :o Na początku myślałam, ze to PMS, ale ostatnio mój PMS trwa 31 dni w miesiacu :D Życie mi dało w kość, moi rodzice są alkoholikami, myślałam więc nad tą nerwicą, no ale z drugiej strony nie chcę wyjść na hipochondryczkę

Masz typowe objawy chorej tarczycy . Idź do endykrynologa bo lekarze pierwszego kontaktu często lekceważą te objawy zwalając wszystko na nerwicę . Nie jesteś hipochondryczką ....często właśnie zaburzenia tarczycy powstają na podłożu jakichś ciężkich życiowych doświadczeń , przeżytych traum.

Arimka- ale jeśli powiem, że TSH miałam w normie? To na pewno nic z tym nie zrobią....Chyba że nie powiem ;) Próbuję od dłuższego czasu zajść w ciążę, dlatego mój gin. zlecił mi właśnie m. in. te badania na tarczyce, miałam je robione niedawno

Przecież nie musisz mówić że miałaś badanie robione ....powiedz jakie masz objawy bo to jest ważne . Albo powiedź ze ktoś w rodzinie właśnie choruje na tarczycę i że podejrzewasz u siebie to samo i prosiłabyś skierowanie na badania T 3 i T4 . Albo zrób je prywatnie nie kosztują aż tak dużo jedno ok 17zł zalezy w jakim laboratorium.

Jednak jestem hipochondryczką :o Poczytałam o objawach nadczynności i niedoczynności tarczycy i wychodzi na to, że mam i nadczynnosć i niedoczynność, bo mam objawy i z jednego i z drugiego rodzaju, a to niemożliwe :o