Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anikas

NIE MOGE ZNALEZC PRACY W SZKOLE :(

Polecane posty

albo załóżwlasną dzialalnosc i otwórz szkołę jezykową, jak mieszkasz w miejscu gdzie takiej nie ma, bez problemu sie rozwiniesz, ja mam takie zajecia i dobrze zarabiam (plus praca w szkole) mimo ze u nas taka szkoła za każdym rogiem. jak sie rozkrecisz i będą chętni to zatrudnisz lektorów i super. na pierwsza dzialalnosc masz przez 2 lata śmiesznie mały zus. plus bezzwrotna pozyczka (jak sie powiedzie) na rozkrecenie biznesu od panstwa.

ja też pracuje w wiejskich szkołach i nie narzekam.

Gość ja........................
Dla polonistów też nie ma pracy w szkołach :( W sierpniu złożyłam ponad 40 podań do szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych. Niestety etatów brak :( To jest straszne. Pracowałam 6 miesięcy na zastępstwie, w tym samym czasie kończyłam studia magisterskie. Teraz mam ukończone studia, a pracy brak. Szukam już w różnych innych zawodach. Mam tytuł technika ekonomisty i mgr fil. pol., a także specjalność edytorską... Nie ma pracy ani w szkołach, ani w wydawnictwach, ani w żadnych instytucjach. W sklepach mówią mi, że mam zbyt wysokie kwalifikacje (sic!). Nie wiem co to ma znaczyć, skoro ja chcę po prostu pracować i zarabiać :( Powoli dopada mnie depresja. Od 3 miesięcy jestem bez pracy...

Widzę, że niektórzy niedokładnie czytają temat, ja już na wsi nie pracuję ponieważ zamknięto szkołę, mgr mam, ale nie z angielskiego tylko z pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej. Co do wstydu, że pracowałam na wsi, to ktoś wypowiadający się na ten temat powinien się wstydzić, jakaś mądra osoba powiedziała, że są dodatki, warunki pracy super, dzieci niezmanierowane, chętne do pracy, normalne i dziecięce a nie rozwydrzone, po co ktoś się wypowiada nie mając nawet pojęcia o czym pisze. Wstyd w szkole wiejskiej pracować, no głupszej uwagi to nie słyszałam tragedia :( kim trzeba być żeby to mówić.

Gość MenOf
Korepetycje to podstawa. Żeby się do tego dobrze zabrać ja korzystałem z kursu www.korepetytorpro.pl który mnie na wszystko naprowadził.

Gość mala syrenka hahahaha
skonczylam polonistyke, srednia ze studiow 5. I co wobec tego? A nic. Pracuje jako opiekunka starszej pani. Sprzatam, gotuje, zmieniam pieluchy, znosze pokrzykiwania, docinki, pretensje, wykorzystywanie.....za 10za za godzine. Zal mi tych 5 lat....i coraz trudniej mi byc patriotka.

Gość nikatka;;;;
ja skończyłam historię...i gorzej wybrac nie mogłam, bo pracy brak i jak ktoś napisał wyżej nawet do sklepu ciężko się dostac, bo za wysokie wykształcenie, składam cv już gdzie się da i nic....paranoja

Gość gość
up jak znaleźć pracę w szkole?

Z własnego doświadczenia wiem, że pierwszą i najważniejszą wizytówką kandydata są dla dyrekcji szkół i placówek dokumenty aplikacyjne (CV, list motywacyjny i - ostatnio coraz bardziej popularne - zawodowe portfolio nauczyciela). Wiele wskazówek, jak powinno wyglądać dobre CV nauczyciela, opublikowano tutaj: https://akademiakreatywnejedukacji.wordpress.com/2015/03/26/cv-nauczyciela-cv-pedagoga/

Gość Sebastian zyx
Wielu ludzi nie pracuje w swoim zawodzie ale jest też możliwość zdobycia pracy w zawodzie powiązanym i wtedy nasze umiejętności są o wiele bardziej przydatne. Proponuję na początek znaleźć pracę w zawodzie w którym przydają się nabyte w drodze nauki umiejętności a potem zmienić pracę albo piąć się wyżej. http://smartmbc.pl/kandydat/oferty-pracy na tej stronie jest dużo ogłoszeń i to na naprawdę ciekawe stanowiska.