Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojcieszeek

O kobiety nie warto się starać patrząc na intelekt. Oto (moje spostrzeżenia)

Polecane posty

Przypomniało mi się że znałem teżinną aparatkę facet wykorzystał i zostawił. Długo z nią gadałem na końcu żeby się spotkać. A po spotkaniu na gg mi wypunktowała co jej nie pasuje w moim wyglądzie. Po co się spotykała skoro jej nie pasowałem?

Gość wojcieszeek
Salemkaaa tak a weź załóż temat i napisz, że kobiety mają być od gotowania prania i sprzątania. To założe się będzie okropny sprzeciw :). I nadal nie widzę żadnego logicznego uzasadnienia. Że facet jest męski jeśli zna się na technice. I nie mówię o skomplikowanej technice. Bo uzasadnienie > bo czuję się kobieco to żadne uzasadnienie. Zresztą odbiegliśmy widzę od moich punktów, które napisałem w pierwszym poście.

Gość Messugah
Na zone wcale nie musi byc dziewica. Wazne, aby miala cos w glowie, a nie przeciag. Puste laski sa do jebania, madre wartosciowe kobiety do powaznych zwiazkow.

To, że nie widzisz sensu w tym, co napisałam nie świadczy, że go tam nie ma, tylko że Ty nie chcesz lub nie potrafisz go dostrzec :) Powtórzę innymi słowami - jak facet nie umie tych PODSTAW MAJSTERKOWANIA jest mniej męski niż mógłby być, a nie, że w ogóle nie jest męski, bo może jako mężczyzna dużo zyskać w innych męskich dziedzinach. Odnośnie Twoich punktów już się wypowiedziałam - możesz się zgodzić z tym, co napisałam lub nie.

Gość do Salemkaaa
wcale nie musi byc dziewica, ale szmata z przebiegiem jak stary trabant tez nie moze byc. ma byc kobieta porzadna, ktora umie trzymac nogi razem, a nie kurwiszczem co sciaga majtki po tygodniu znajomosci

Gość Messugah
" Przypomniało mi się że znałem teżinną aparatkę facet wykorzystał i zostawił. Długo z nią gadałem na końcu żeby się spotkać. A po spotkaniu na gg mi wypunktowała co jej nie pasuje w moim wyglądzie . Po co się spotykała skoro jej nie pasowałem? " Chciala sie dowartosciowac i poczuc wyzszosc nad Toba. Jednym slowem polechtales jej ego. Prozna, pusta dziewczyna i tyle.

jak się nie ma dziewczyny to jest sporo czasu na jakieś hobby np majsterkowanie. Ja tak robię

Gość Czarownica:)
Drogi autorze! Być może spotykałeś takie kobiety na swojej drodze ale to nie znaczy ,że wśród Was mężczyzn nie ma prymitywów.Na co dzień mam spory kontakt z ludźmi i naprawdę mogę na ten temat dużo powiedzieć.I jeszcze jedno niczego nie mozna uogólniać ani też wszystkich nie można mierzyć jedną miarą -to nie nowość a Ty powinieneś być tego świadom.

Dlatego właśnie nie założę takiego topiku. :] Niech każdy żyje jak chce - każdemu odpowiada inny model życia rodzinnego Nie ma co dyskutować akurat w tej kwestii. To byłoby jak debata na temat wyższości jednych świąt nad drugimi.

" do Salemkaaa wcale nie musi byc dziewica, ale szmata z przebiegiem jak stary trabant tez nie moze byc. ma byc kobieta porzadna, ktora umie trzymac nogi razem, a nie k**wiszczem co sciaga majtki po tygodniu znajomosci" Wiem, wiem... śmieję się, bo brałam dzisiaj udział w dyskusji z zatwardziałym prawiczkiem :] i tak mi sie jakos skojarzylo :D

po jakim tygodniu znajomości idzie na dyskotekę i tam po jednym tańcu już się bzyka.

Gość do Salemkaaa
prawiczki to inna bajka. oni faktycznie maja prawo szukac dziewic, skoro sami sa czysci

Gość wojcieszeek
"Do autora : nie wszystkie kobiety czekają na pierwszy krok" Owszem może zabardzo przegiołem, pisząc wszystkie. Ale zdecydowana większość czeka :). Jeśli powiesz, że nie to ciekaw jestem w jakim ty świecie żyjesz.

Do autora: Większość czeka na pierwszy krok - bo uważają że damie nie przystoi....kobiety pewne siebie po 1 szym spotkani napiszą ci smsa - fajnie było z tobą pogadać daj znać jak będziesz miał chwile żeby wypić kawe... A wiesz skąd się biorą kobiety pewne siebie??? to takie które miały już faceta oddały zrobiły dla niego wiele i wszystko poszło na marne. Przeżyły porażki, i zamiast użalać się nad sobą , postanowiły trochę pozmieniać w życiu - teraz to one idą na polowanie, to one robią pierwszy krok, podejmują zdecydowane decyzje, rzucają gary i przyszywanie guzików , wybierają tych najtwardszych ....po to żeby kiedyś w przyszłości nie musiały brać młotka i wbijać gwóźdź w ścianę - znajdą od tego ,, bohatera" który to zrobi, a one w zamian będą go kochać....

Gość do Prażynka_87
dlatego wada kobiet, ktore nie sa dziewicami jest nadmierna pewnosc siebie, wynioslosc, wylgarnosc, wyuzdanie, twardosc, arogancja

Gość do Prażynka_87
a my faceci chcemy kobiet delikatnych i uroczych, wrazliwych i uczuciowych, a nie wylgarnych i puszczalskich, co sa gotowe zdjac majtki na pierwszej randce - to nie jest kobiece

Zatem oczekujemy żeby mężczyźni byli dżentelmenami zachowującymi takt , nie bojących się życia, mających swoje zdanie , którzy umieją naprawić cieknący kran....przed takimi majtki warto ściągnąć. :)

Gość do Prażynka_87
jak sciagacie szybko majtki to jestescie puszczalskie. poza tym wolicie hamow od dzentelmenow

Gość a ja powiem tak:
Ja potrafię gotować prać sprzątać itd i znam się na technice. I jeśli chodzi o gotowanie itd to z żoną na zmianę sie zajmujemy. A jeśli kobieta uważa, że ja mu chętnie ugotuję bo on wymieni kran. To ja powiem tyle. LUDZIE PRZECIESZ TACY FACECI TO CIAPTAKI! tu jednak zdaje się salemkaa napisała np takie coś: dam mu fervex, ugotuje. A co to ty jesteś jego niańką?. Takie robienie męszczyźnie, koło tyłka(pranie, sprzątanie itd) to jest traktowanie go jak małego dzieciaka. I wy nazywacie takich męskimi współczuje...

Gość do Prażynka_87
chyba tylko pusci faceci albo ci szukajacy kobiet do samego seksu, do tego majacy pieniadze by blachare wyrwac

Gość House Arrest
Aby wyrwac blachare wystarczy miec poczucie humoru, duza kuske i czarne BMW - co najmniej e46. Te psutaki niczego wiecej nie potrzebuja.

Chyba się nie zrozumieliśmy :] Bycie opiekuńczą nie oznacza, że jest się czyjąś niańką... Nie skaczę wokół niego. Ale kiedy widzę, że przychodzi do mnie i źle się czuje otaczam go opieką - to bardzo kobiece troszczyć się o faceta! Nie wyręczam go w niczym, co może zrobić sam - typu pranie i prasowanie (być może kiedy zamieszkamy razem przejmę te czynności, w celu specjalizacji ;], ale wtedy on będzie odpowiedzialny za odkurzanie czy coś takiego) Jednak kiedy prosi o jakąś typowo kobiecą rzecz (typu przyszycie guzika, czy jakiejś dziurki) to robię to, bo wiem, że kiedy mi zepsuje się kran, czy będę chciała przymocować do ściany szafkę to on mi w tym pomoże! Kobiety i mężczyźni powinni się uzupełniać! A co do gotowania - lubię to robić - sprawia mi to przyjemność i gotowanie dla 2 zamiast 1 osoby jest bardziej ekonomiczne. Mieszkamy w akademiku także jemy raz u mnie raz u niego, bo on też ma czasem wenę, żeby coś dla nas upichcić. Sorry za chaos tej wypowiedzi :/ ale powinniście zrozumieć o co mi chodzi...

A wracając do tematu, podkreślę jeszcze raz... owszem kobietki mają różne wady. Często oczekują traktowania jak królewny itp itd. Ale nie mogę się zgodzić z tym, że wszystkie jesteśmy nudne lub że ciągle knujemy jakieś spiski i jesteśmy nieszczere... To bardzo krzywdzące! I skoro takie tylko dziewczyny spotykasz to cóż... świadczy to też o Tobie... że takie Cię zainteresowały... Poza tym demonizujesz kobiety, a spójrz na mężczyzn :) Również nie wszyscy jesteście święci :]

Gość dziewczę z kaf
Autorze, masz rację, TO STRASZNE. I kobiety są straszne. Nie warto się starać, odpuść sobie :D

Gość wojcieszeek
"salemkaaa - bo może jako mężczyzna dużo zyskać w innych męskich dziedzinach." O jakich dziedzinach mówisz? Technicznych? "Salemkaaa - Ale nie mogę się zgodzić z tym, że wszystkie jesteśmy nudne lub, że ciągle knujemy jakieś spiski i jesteśmy nieszczere... To bardzo krzywdzące!" Zgadza się przyznaje się do błędu jest to bardzo krzywdzące, może zbyt uogólniłem. Ale posty nawet na kafe kobiet piszących tutaj nie jako potwierdzają, że w większości mam rację. Pisałaś jeszcze coś takiego "Ja się jednak wyłamałam... I mojego faceta sama ''poderwałam" byliśmy znajomymi, ale dzięki moim zabiegom jesteśmy razem ;]" Ty wiesz, że dużo kobiet i męszczyzn mówi, że jak facet nie podrywa i nie zabiega i robi za niego to kobieta to on jest ciamajdą? Jak skomentujesz słowa tych kobiet i męszczyzn? Wobec tego mam pytanie. Ty mówisz, że facet jest męski jeśli to a mniej męski jeśli tamto. Ale uważasz, że ten schemat jest właściwy dla ciebie? czy ogólnie dla wszystkich?. Pewno możesz nie zrozumieć tego pytania.... Można dla wyjaśnienia zadam inne pytanie. Jest związek. Mąż pracuje w rejestracji pacjentów w przychodni, a żona jako inżynier programista. Czy to źle?