Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slodka_kotka

Skandal! Przeniesiono krzyż spod pałacu prezydenckiego!

Polecane posty

W miejscu tragedii, jak najbardziej rozumiem postawienie krzyża, czy innego symbolu. Ale do cholery co autor miał na myśli stawiając go przy bramie pałacu prezydenckiego?

Gość betylii
moim zdaniem pan Jarosław Kaczynski wykorzystał cała tą sytuacje.. bo wiadomo co zrobiłby Komorowski to byłoby zle (chce usunąć krzyż to nie katolik, na stos z nim, a jak zdecydował żeby na razie został to od razu na niego poszedł atak ze niezdecydowany, ze sie boi itd..[ od razu zaznaczam ze nie glosowałam na tego Pana i nie chce tutaj nikogo bronić]) natomiast p. Kaczynski dolewa oliwy do ognia składając co chwile wieńce akurat pod tym krzyżem, dlaczego nie na wawelu , albo w kaplicy gdzie jest tablica upamiętniająca ofiary tragedii? tylko pod tym krzyżem? żeby zdobyć jak największy elektorat wśród osób pokroju tych, które tak zaciekle krzyż bronią i wie ze to jest skuteczne, mieszkam w małym miasteczku i wszystkie starsze kobiety jak jeden mąż dałyby się pokroić za Niego.. to jego walka polityczna.. szkoda że taką taktykę obrał.. wykorzystuje śmierć brata i ten krzyż żeby w najbliższych wyborach PIS jak najlepiej władzy zdobył.

Po trupach do celu- co tam że to trup własnego brata...

Gość a jjaaaa
Tak, kościół jest odpowiednim miejscem, ale uważam, że można się modlić gdzie się chce i oddać hołd zmarłym tragicznie w katastrofie. Co w tym złego, że Polacy szanują tych co zginęli ?! A kto Ci broni modlić się gdzie chcesz :) co to ma wspólnego z krzyżem ? Uważasz że modlitwa jest tylko tam gdzie krzyż ?

Gość owocgranatu
Chwała za to że go zabrali w końcu przestanę się wstydzić za ten kraj !!! A mohery jak mają chęć się modlić t kościół jest od tego albo kółko gospodyń wiejskich !!

rus1 Nie wypowiadałem się gdzie mają stać, to raz. Akurat zgadzam się z tym że krzyż nie powinien stać przed pałacem bo to nie jest mauzoleum ku czci ofiar tylko urząd państwowy. A ta szopka powinna zostać rozwiązana już dawno temu przez policyjne oddziały prewencji. Dwa to: "Dla mnie czy posąg buddy, czy krzyż to jeden grzyb." No tak, własnie pokazałeś jaką jesteś ignorantką i że nie warto z tobą dyskutować. Krzyż, symbol obecny przez 1000 lat w kulturze polskiej to "jeden grzyb" z posągiem Buddy... I trzy: "Niedziel- płci nie zmieniłem i nie zamierzam..." To czy zmieniłaś płeć czy nie to twoja sprawa. Ja tam nic do transwestytów nie mam, dopóki nie wychodzą na ulicę i nie domagają się przywilejów jak inni pederaści. Wolność Tomku w swoim domku, proszę pani.

Gość a jjaaaa
Kaczyński przeszedł samego siebie Jeszcze przed wyborami zastanawiałam się czy nie oddać głosu itd . zaznaczam nie głosowałam na obecnego prezydenta .Ale teraz wiem jedno że nie chcę w Polsce rzącących sekciarzy / Kaczyński i spólka /

Nie tu? A niby gdzie? Nie mogą wszyscy? A co? Kaplica na marsie się znajduje?

Gość betylii
najlepiej żeby do tego pobliskiego kościoła został przeniesiony zaraz po ogłoszeniu decyzji prezydenta, szanujące go osoby mogłyby tam chodzić i w każdej chwili się tam pomodlić a ateiści nie zrobiliby takiej propagandy, w zeszłym tygodniu zniszczono wiele krzyży w wielu miejscach kultu, właśnie jako protest przeciw temu co te kobiety pod tym krzyżem wyprawiały... komu to przyniosło coś dobrego? jedynie powód do drwin dla ludzi którzy kpią z wiary i symboli religijnych.

Gość a jjaaaa
*** rządzących

ten ostatni niedziel A pani to czasem na mszy nie powinna być? Nie jestem wierzący i Doskonale wiem ile złego kościół katolicki wyrządził w tym kraju. A poza tym, jeśli jesteś takim znawcą katolizmu to powinnaś wiedzieć że sam symbol krzyża jest wbrew Chrystusowi. Czyż nie zabronił swoim wiernym czcić symboli?????

Gość owocgranatu
Najlepszym rozwiązaniem będzie jak szanowny pan Jarosław postawi krzyż u siebie na ogródku i niech tam się modli ze SWOIMI WYZNAWCAMI bo jak widać powstało nam nowe wyznanie w naszym pieknym kraju

n@ćp@n@ czekol@dą Jak to musicie? Przecież to jest co łaska :P Ja tam do kościoła nie chodzę, ale znam przypadki udzielenia ślubu czy pogrzebu za darmo w sąsiedniej parafii. Więc może porozmawiaj na ten temat ze swoim księdzem proboszczem :P "w anglii tez sa chrzescijani i ten sam kosciol katolicki tej samej wiary nie bierze od tego ani grosza!!!!" Jak to powiedział marszałek Piłsudski "naród wspaniały tylko ludzie chuje" "Ksztaltowali nasz kraj tyle lat?Chyba okradali i obmacywali dzieci fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.Ja mam w dooopie taka wiare." Rozumiem cię, masz złe wspomnienia z dzieciństwa :P A mówią ci coś nazwiska takie jak Staszic, Popiełuszko, Skorupko, Kolbe... Wiesz jaką rolę odgrywał w czasie zaborów, II wś, czy PRLu? Twoja ignorancja jest żałosna.

Gość dawinakaaaa
owocgranatu popieram ,rozbawiłam się na całego

Gość betylii
po tej całej propagandzie też zmieniłam całkowicie zdanie o p. Kaczynskim i podobnie jak osoba powyżej, zastanawiałam sie czy nie glosować na niego, ostatecznie nie oddałam na niego głosu. Moja babcia i wszystkie starsze osoby w okolicy patrzą w niego jak w obrazek, i słuchaja słynnego radia w którym oficjalnie mówi sie o tym ze katastrofa to zamac, ze mgła byla specjalnie zrobiona, ze bomba byłą podłożona itd .dzwonią tam ludzie z Pisu oraz niektórzy przedstawiający sie za profesorów rożnych nauk i opowiadają też rzeczy... moim zdaniem sa zaniedbania w prowadzeniu śledztwa, nie mam tez zaufania do Rosji, ale w masowych mediach nie powinno sie tak podburzać łatwowiernych ludzi, szczególnie ze śledztwo trwa, a tu na prawdę wpuszczają na antenę ludzi z tak radykalnymi poglądami ze.. wiem, bo jak jestem u babci to słyszę, a babcia i jej podobni każde słowo traktują jak święte. A Wiadomości, Panorame itd uważają za nierzetelne źródło pod dyktandem Tuska albo i lepiej Putina.. nie jest to temat o katastrofie i ile nas tutaj jest tyle mamy poglądów na ten temat ale uważam ze PIS wykorzystuje n wszystkie fronty tą sytuacje zeby zdobyć poparcie jak największej liczby osób.

rus1 "W miejscu tragedii, jak najbardziej rozumiem postawienie krzyża, czy innego symbolu. Ale do cholery co autor miał na myśli stawiając go przy bramie pałacu prezydenckiego?" Tym postem po raz kolejny udowodniłeś że jesteś idiotą. Nie widziałeś człowieku co się działo przed pałacem wtedy? Nie rozumiesz że ten krzyż stanął doraźnie, bo taka była potrzeba chwili.

Gość dawinakaaaa
Zdecydowanie dobrze się stało, trzeba było zrobić to wcześniej a nie lansować Kaczyńskiego

ten ostatni niedziel A ty idioto rozumiesz słowo "doraźnie"???????

Poza tym nie widziałem i się specjalnie nie interesowałem jakie szopki z tego powstaną. Bardziej byłem zainteresowany przyczyną i tym czy tzw władze zatuszują co się stało.

Tymczasowo- czyli po tygodniu żałoby powinien być posprzątany- czytaj- przeniesiony.

"Tymczasowo- czyli po tygodniu żałoby powinien być posprzątany- czytaj- przeniesiony." Brawo. A teraz przeczytaj jeszcze raz, pomału, swoje wypowiedzi i moje i odpowiedz sobie na pytanie czy umiesz czytać ze zrozumieniem.

Był krzyż, darlismy na siebie japę. Nie ma krzyża, dlaej drzemy na siebie japę. Wiecie co ? My chyba po prostu lubimy drzeć na siebie japę ;)

Gość owocgranatu
PIS chce dowieść że Tusk z Komorowskim stalui na górce i machali brzózką by samolot się na nią nabił Mohery pod pałacem chcą pomnika najlepiej by Lech zasiadł na miejscu Poniatowskiego na pięknym rumaku z szablą w dłoni jak mąż stanu - mam tu propozycje nie zapomnijcie o czapce pilotce dla niego

Ludzie nie mają swojego życia i swoich spraw i w tej chwili najważniejszy jest dla nich krzyż. Mnie to śmieszy, że komuś może to przeszkadzać. Czyżby przysłaniał Wam widok z okna ? Jak ktoś nie jest wierzący, to przecież nikt go nie ciągnie, żeby modlił się pod krzyżem. Tak samo zresztą jak ludziom przeszkadza krzyż moze przeszkadzać kościół, bo przecież zajmuje miejsce, które mogło by być kawałkiem zieleni z ławeczkiem na piwko.

ten ostatni niedziel Ty kolegów nie masz? Nikt nie chce z tobą gadać czy co? Możesz sobie uważać że robienie szopki z symboli religijnych czy katastrofy samolotu jest normalne, ja uważam inaczej. Tak ciężko ci to zrozumieć, czy po prostu prowokujesz?