Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slodka_kotka

Skandal! Przeniesiono krzyż spod pałacu prezydenckiego!

Polecane posty

Gość Wielmożny Pan Profesor
A bo ja wiem gdzie? Nie jestem katolikiem, to nie jest mój Jezus. 'Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego co jest na ziemi nisko ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań.' zajebisty wciąg z ST, tylko nie rozumiem, w którym momencie to zostało naruszone. Krzyż nie jest dziełem Boga, tylko dwiema deskami połączonymi ręką ludzką. Nie jest też rzeźbą, ani obrazem. Nie oddaje się mu pokłonu jako rzeczy.

rus1 Jedną dyskusję skończyłem z tobą, zacznę więc drugą. Tą regułę można różnie interpretować. KK interpretuj ją jak interpretuje, Kalwinizm bodajże zabrania ustawiania w kościołach obrazów i rzeźb, a w Norweskich kościołach ze średniowiecza są pogańskie rzeźby. Religia to nie jest coś danego przez Boga, coś jednoznacznego, tylko element kulturowy.

Gość łaskawy los
a prezydent leży sobie wsród królów CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI! jest już tyle tablic i wciąż mało,mało...

Gość owocgranatu
łaskawy losie bo my już tak mamy że ciągle nam mało i mało nie zmieniło tego nic i jeszcze długo nic nie zmieni

Łaskawy losie ... nie da się ukryć, ze Polacy wszędzie szukają dziury w całym i powodu do kłótni... to jest największy problem narodu, że ze wszystkiego tworzy problem.

Gość łaskawy los
O Boże, jak ta Kempa kala własne gniazdo. Wstyd mi ,/mnie Polce/za jej wypowiedzi,oj wstyd...

Gość BABCIA MARYSIA 60-LAT.
ide pod pałac prezydencki robic rozróbe za to ze nam zabrali nasz ukochany krzyż

Gość Barnabbb
No ja generalnie uważam, że krzyż należało przenieść już dawno. Oczywiście lepiej by było, gdyby przeniesiono go oficjalnie i spokojnie, ale takiemu przeniesieniu byli przeciwni tzw. obrońcy. Więc trochę rozumiem urzędników, chociaż sam sposób "rozwiązania" tego problemu uważam za co najmniej nie zręczny. http://PrzermiescieSprzedKatastrofy.notlong.com - będzie wyglądało tak samo, ale obawiam się, że nie trzeba będzie długo czekać na następne zamieszki :/

nie przypominam sobie żeby taki cyrk był o Papieża,szczerze to krzyż powinien stać w miejscu katastrofy,jestem katolikiem nie praktykującym ale za te moherowe berety jest mi wstyd

Gość Maek80800
To co dziś się stało to następny krok do upadku rządu składającego się z najgorszych ludzi jakich kiedykolwiek Polska miała, ludzi którzy jawnie działają w brew polskim interesom,Rządu który kontynuuje myślenie Balcerowicza nakładać na ludzi chomąto takie jak podatki i obniżać ludziom pomoc socjalną wspieranie ludzi bardzo bogatych,głosujcie na nich dalej idioci,aja będę patrzył i i się śmiał z waszej głupoty:)i z tego co się dzieje w Polsce

Gość JAROSŁAW WIELKIM PRZEGRANYM!
przegrał wybory, zginał mu brat, cała ekipa podwładnych i wlazodupców jak putra czy gosiewski, jest jednym wielkim przegranym, małym człowiekiem chorym na nienawiść. i te jego teksty, że komorowski wygrał przez pomyłke, przez smierc jego brata (hahaha, gdyby to ON wygrał, wygrałby to tylko i WYŁACZNIE dzieki katastrofie), ze to spisek rosyjski, dzis rano dowiedzialem się, że jarek twierdzi, że tusk jest winny katastrofie. no ja pierdziele - o co temu żałosnemu człowieczkowi chodzi, NIECH MI TO KTOS WYTŁUMACZY :/ JAREK - Naucz się do ciężkiej cholery przegrywać z twarzą!

Gość Babcia Krysia z Warszawy
mam lat 70, w piwnicy juz majstruje nowy krzyż, dziś wieczorem pójde zrobić rozpierduche pod pałac. NIE ODDAMY KRZYŻA!

Gość Maek80800
Babcia Krzysia nie wypowiadaj się tutaj śmieciu,Nie robisz z nikogo idioty tylko z siebie Cwelu

Gość Katarzyna Sereja
NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA! NIE ODDAMY KRZYŻA!

Gość Maek80800
Ja jestem tylko ciekawy kiedy ludzie przejrzą na oczy?co ten rząd wyprawia z nami podobno mają być kolejne podwyżki,czy ludzie zdają sobie sprawę że np.w Niemczech paliwo jednakowo kosztuje jak w Polsce czy że żywność jest w takiej samej cenie jak w Polsce? a nie kiedy ceny są niższe, a zarobki Obywatele Niemiec mają dużo dużo wyższe,To jest naprawdę nie w porządku.Dalej popierajcie PO idijoci

Gość apel do moherków
Przestańcie już jątrzyć! Nie macie tematu? Krzyż stoi sobie w kaplicy.A jak chcecie się pomodlić,to do kościoła.

Gość kaplica w pałacu prezydenckim
i jeszcze Gajowy Bronek jej nie usunął???

JAKI SKANDAL DO CHOLERY....SKONCZYŁA SIE ŻAŁOBA, KRZYŻA NIE MA.......NARÓD ROBI SZOPKĘ NA CAŁY ŚWIAT.....A BOŻE NARODZENIE ZA PARĘ M-CY...........KONIEC TEGO GŁUPIE MOCHERY I POCHODNE..................

Eni nie tylko mochery są za krzyżem. ja jestem młodą osobą i również jestem za tym, żeby krzyż został przed pałacem.