Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slodka_kotka

Skandal! Przeniesiono krzyż spod pałacu prezydenckiego!

Polecane posty

Pałac prezydencki nie jest jakimś jebanym kościołem! Pomijając fakt że (moim zdaniem i nie tylko moim) rozbili się zapewne na wyraźne polecenie kaczora, tudzież któregoś z ważniaków, a robi się z nich męczenników. Już sam pochówek na wawelu jest tak żenujący że nie mam słów na to. Może jeszcze pomniki im wszystkim wystawcie w czynie społecznym. No i obowiązkowo krzyż dla każdego.

Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim! Chcemy wolnej Polski! Precz z kondominium Niemiecko-Rosyjskim!

Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża! Kafeteria broni Krzyża!

"Podobno ktoś wskoczył w tłum obrońców i krzyknął: - Ludzie!!! coś się stało z Haneczką z "Klanu" !!! Tłum rozpierzchł się w panice a wtedy policja zabrała krzyż " hahahah leze!dobre:D

Gość a przepraszam bardzo
gdzie te krzyże stoją? poza tym miejsce krzyża jest w kościele! ja sobie np. nie życzę oglądania krzyża w neutralnym państwie na każdym kroku, bo to obraża moje uczucia religijne, hahaha :D

Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii! Chcemy krzyża w banerze Kafeterii!

Tak, kościół jest odpowiednim miejscem, ale uważam, że można się modlić gdzie się chce i oddać hołd zmarłym tragicznie w katastrofie. Co w tym złego, że Polacy szanują tych co zginęli ?!

Kobieto- pałac prezydencki jest siedzibą głowy państwa, a nie głowy kościoła!

ja stracilam wiare w Boga:P Nie ma obecnie na ziemii czlowieka,ktory moze godnie reprezentowac,ze tak powiem krolestwo niebieskie,bo sie nikt nie umywa:PTakze mnie to rybka.Moze sie kiedys nawroce.Ale ogolnie ten krzyz powinien stac tam gdzie jest jego miejsce czyli w kosciele.

A może posąg buddy się jeszcze postawi? Przecież nie sami katolicy szanują zmarłych...

slodka kotko ale jak tam krzyza nie bedzie to i tak dalej mozesz chodzic sie tam modlic.ja nie wiedze przeszkod.Czy modlicie sie tylko do krzyza,bo tak jest efektowniej?Nie pozbawili was mozliwosci pomodlenia sie w tamtym miejscu wiec po co ta dramaturgia???

Gość niedziel wsadź se na łeb
jakiś okład chłodzący, bo za chwilę łeb ci rozerwie :D

Ale krzyż jest symbolem, który świadczy o tym, że szanowaliśmy głowę swojego państwa i pamiętamy o niej nawet po śmierci. Jak ktoś nie chce się modlić pod krzyżem to nie musi, ale żeby zaraz go usuwać. To jest poprostu symbol ustawiony w centrum przypominający Polakom o tym co się stalo ! A nie w pierwszy dzień po tragedii każdy przeżywał a teraz każdy ma głeboko w d****

Gość inkkkkkkkkkkkkka
mi tez ten krzyz nie przeszkadzał jakoś szczególnie,jestem przeciwna konkordatowi i organizacji koscioła katolickiego,ale nie mam nic do wiary ani do krzyża.Krzyży u nas dostatek wszedzie,wiec nie robi mi to różnicy i nie przeszkadza wogóle.Zginął nasz prezydent i sądze ze krzyż powinien zostać.Co on im przeszkadzał? przecież nie zajmuje dużo miejsca.I tak postawią nowy.Żle ze chodza tam fanatycy,to powinno się kontrolowac,ale kazdy normalny Polak powinien móc iść w takie miejsce i oddać cześć prezydentowi i tyle.U na s w kulturze utarło sie ze takim symbolem jest krzyż i nawet osoby niewierzace powinny mieć do tego szacunek,bo w naszej kulturze krzyż nie jest tylko deomena religii ale czegos więcej.

Gość a przepraszam bardzo
a no dla tych, co czczą buddę. przecież nie każdy jest katolem. poza tym zastanówcie się, czy czcicie religię czy symbol!

Gość betylii
a Ci obrońcy krzyża, zagorzali katolicy jeśli kierują się wiara to powinni dążyć do porozumienia, kompromisu a nie fanatycznie odstawiać jakieś tańce, przykuwać się do Krzyża i bluzgać na ludzi o innych poglądach.. Jak widziałam filmik co te niektóre kobiety tam wyprawiały to byłam zażenowana i było mi wstyd.

Dobra a teraz na poważnie :P rus1 A może posąg buddy się jeszcze postawi? Przecież nie sami katolicy szanują zmarłych... A czy ty nie dostrzegasz różnicy między krzyżem a posągiem Buddy, między chrześcijaństwem a buddyzmem? Buddyzm to element obcy kulturowo! Chrześcijaństwo jest częścią naszej kultury! To chrześcijaństwo a nie buddyzm oddziaływało przez kilkaset lat na naszą kulturę! A twoje myślenie to typowe współczesne debilne myślenie. Kobito, otrząśnij się, państwo neutralne światopoglądowo nie istnieje! To wymysł durnych socjalistów. Każde państwo, naród, ma swoją kulturę, często częścią tej kultury jest jakaś religia. I żaden szanujący się naród nie wypiera się części swojej tradycji! Idąc tokiem rozumowani durnej lewicy to powinniśmy zmienić kalendarz bo przecież obecny faworyzuje katolików!

kazdy umiera kiedys.To nie jest krol tylko prezydent.jakby tak uczcic krzyzem kazdego kto byl prezydentem to zginelibysmy w labiryncie krzyzy. a jak moja babcia zmarla to co?Ja ja bardzo szanowalam,bo byla np.wspaniala kobieta i zycze sobie walnac krzyz pod klatka schodowa:Pale nie moge,bo od tego jest cmentarz i taka jest niestety prawda.Smierc jest czyms naturalnym.Ty udowodnij lepiej poprzez modlitwe za Kaczynskiego,ze go szanowalas,a nie poprzez bezsensowne uliczne demonstracje i pajacowanie.

Łoł. Na skutek silnego wzburzenia czasowo ustapiły u Ciebie objawy zespołu Aspergera :p

ten ostatni niedziel. a powiedz ty mi dlaczego za takie sakramenty jak chrzest czy bierzmowanie czy nawet slub musimy bulic kosciolowi??Za co? w anglii tez sa chrzescijani i ten sam kosciol katolicki tej samej wiary nie bierze od tego ani grosza!!!!Ksztaltowali nasz kraj tyle lat?Chyba okradali i obmacywali dzieci fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.Ja mam w dooopie taka wiare.To wlasnie kosciol zachwial wiare w Boga wielu ludziom.

Niedziel- płci nie zmieniłem i nie zamierzam... Dla mnie czy posąg buddy, czy krzyż to jeden grzyb. Mają stać tam gdzie ich miejsce, a ilość wyznawców mnie kompletnie nie obchodzi. Przy okazji- samolot się rozbił w smoleńsku, a nie w centrum warszawy...

Gość inkkkkkkkkkkkkka
ale krzyż u nas jest sybolem śmierci,przy drogach gdzie zginęli ludzie też stoja krzyże...i wtedy ściągam noge z gazu.mamy taką kulturę,ale swoja drogą posąg buddy gdyby stanął po jakiejś tragedii nie przeszkadzałoby mi to wogóle.

Gość a jjaaaa
Nareszcie !!! Nie mam nic do krzyża , ale jego miejsce nie jest pod pałacem prezydenckim .