Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też chyba nas to czeka

czy wasze dzieci podczas ząbkowania (trójki) miały gorączkę 39-40 stopni?

Polecane posty

mój synek 4dni już ma takie gorączki, myślałam, że to jakaś infekcja/choroba, ale byłam z nim u pediatry i powiedział, że gardło i osłuchowo czysto, że nie widzi nic poza ząbkowaniem i pleśniawkami...pleśniawki leczymy już tydzień nystatyną i nadal są, ale mniej. i tak się teraz zastanawiam czy taka temp. może być od ząbkowania, a może od tych pleśniawek. lekarz stwierdził, że od tych trójek, ale jutro mamy znów kontrolę, bo gorączki zbyt długo trwają i są wysokie...

U nas przy wszystkich zębach występowała gorączka,w granicach 40-41.5 i zawsze trafialiśmy do szpitala. Myślę że jak gorączka nie spada i długo się utrzymuje to najlepiej gdybyście poszli na dzień,dwa do szpitala.Zrobiliby badania,a nóż to nie od zębów!

Gość mama 13 miesiecznego synka
Az takiej wysokiej to nie mial, ale tak 38,5 C mial. Poza tym byl potwornie, potwornie marudny, szczegolnie w nocy, nie mogl spac, plakal, marudzil...Trojki i czworki sa paskudne, wiec cos o tym. Moj synek ma juz 16 zebow, wiec zostaly nam jeszcze piatki, ktore tez powoduje podobno ogromny bol.

u nas tez trójki dają się we znaki,mały bardziej marudzi,w nocy płacze,kręci sie.Na szczęście nie gorączkuje oj te zęby:(

dzięki Wam dziewczyny za odpowiedzi. Głowo w chmurach, trochę mnie uspokoiłaś, bo widzę, że nie tylko moje dziecko ma tak wysokie gorączki przy ząbkowaniu. niby pediatra nie widzi nic gołym okiem, ale rentgena to on w oczach nie ma, więc podejrzewam, że badania jakieś będą przeprowadzone...jutro idziemy, wszystko wyjdzie z czasem. modlę się, żeby to były tylko zęby, bo nie mam zielonego pojęcia co mogłoby się kryć za tą gorączką skoro gardło,zatoki i oskrzela są ok!:/

Gość a mój przy wszystkich
zębach miał gorączkę 40 stopni, wymioty i biegunkę, płacz, ryk i co tylko możesz sobie wyobrazic, ufff dobrze że już ma większość zębów

a mój przy wszystkich- a długo trwały te gorączki? bo u nas leci czzwarty dzień i nie zapowiada się, że to koniec. pediatra kazał przyjść na konsultację i kontrolę jeśli do jutra nie przejdzie. najgorsze są noce, bo za dnia gorączka jest 37.5-38 z hakiem, a w nocy dobija prawie 40stki.

Gość a mój przy wszystkich
właśnie około 3-4 dni gorączka, a biegunka i wymioty 1-2 dni. Idź, co ci szkodzi, najlepiej zrobić badanie krwi i moczu, moze ma infekcję układu moczowego albo chore gardło, nigdy nic nie wiadomo

Gość taka teperatura
to od tych pleśniawek pewnie, mój przechodził to w zeszłym roku, gorączkował półtora tygodnia istny koszmar! Gorączkował nawet kiedy przyjmował antybiotyk, to jest straszne dziadostwo, ja wyleczyłam dentoseptem, jeść wcale nie chciał, ale prawie w niego wlewałam żeby się nie odwodnił, koszmar....

też zaczyna mi się tak wydawać, że przyczyną tych temperatur mogą być pleśniawki:o zaczęło się tydzień temu, najpierw biały język, więc poszłam z małym do pediatry, okazało się, że pleśniawki są już na dziąsłach,podniebieniu,migdałkach, więc dostaliśmy nystatynę w zawiesinie i pomaga, ale niezbyt dużo, teraz zauważyłam, że po wewnętrznej stronie policzka, zaraz przy wargach ma takie białe krostki:o...najgorsze jest to, że użyliśmy już 3 opakowań nystatyny i ciągle są te mendy, jutro idziemy znów na kontrolę i po recepty...jadł mi ładnie, aż do dziś, dziś już stracił apetyt i muszę w niego choć troszkę wmuszać...cholerstwo straszne, ale co tu sie dziwić, to grzyb, najgorsze jest to, że lubi powracać!:o

Gość marietta22
mój maluch też gorączkował przy ząbkowaniu. Na szczęście podawałam mu Ibufen i dawało radę. Gorączka ustępowała, a całe ząbkowanie też lepiej znosił.

Gość gość
Moja mala tak mocno goraczkowla przy kazdym zebie. Ibuprom pomagal ale po paru godzinach

Gość gość
Gorączka przy ząbkowaniu to max.37.5 wyższa to już jakiś wirus lub bakteryjne

Gość Migea
Jak dla mnie to za wysoka gorączka jak na zabkowanie. Moze jeszcze żadna konkretna choroba sie nie rozwineła dlatego pediatra nic nie usłyszał w oskrzelach. Do zbijania gorączki bardzo dobrze służy Milifen, syropek z ibuprofenem, działa o niebo lepiej niż paracetamol. Jest niedrogi, dobry w smaku i niezbyt gesty wiec dobrze sie go połyka dzieciom.

Zgadzam się z tym, że ibuprofen działa na Maluszki lepiej niż paracetamol. Jeśli chodzi o te pleśniawki, to spróbuj preparatu Dentosept A Mini. Jest w sprayu, więc dotykanie buzi dziecka i dodatkowe denerwowanie go odpada. U nas taka wygoda się sprawdza. Środek działa przeciwbakteryjnie i przecigrzybiczo, więc wszystko co złe w buzi Maluszka od razu idzie precz. Warto spróbować i porozmawiać z lekarzem.

Gość Ursi
Mój maluch pierwszego zęba już miał w 4 m-cu, zaraz następnego i natsępnego...nawet nie wiedziałam kiedy. Ząbkowanie wymarzone :) A w chwili obecnej odkryłam czwórki już powyrzynane w całości... Od kilku dni dziecko jakby coś w niego wstąpiło. Marudny, nieznośny, niecierpliwy, co chwila stan podgorączkowy. I tak właśnie się dopatrzyłam, że to wspaniałe trójeczki nadchodzą... Pojawiły się zimna na twarzy i pleśniawka w buzi, noce okropne, mały spać nie może, boli go, temperatura do 38.5 i drgawki aż miewa. Apetyt średnio. Je, ale mniej. Rozdrażniony, poirytowany, ślina leci litrami, smoczka to rozszarpałby najchętniej... Ach te ząbki...Ileż te nasze dzieciaki muszą przejść, a my w raz z nimi...

Gość gość
Mój na szczęście przeszedł bardzo łagodnie wychodzenie zębów. Nie gorączkował, przy pierwszych miał lekką biegunke i był troche płaczliwy ale jadłnormalnie

Gość gość
W takich przypadkach trzeba dawać paracetamol i ibuprofen naprzemiennie. Nie można dopuszczać do drgawek u dziecka z powodu wysokiej gorączki. Poza tym dziecko cierpi, ma gorączkę z powodu wyrzynających się zębów i cała buzia je boli. Nad czym się tu zastanawiać? Jak Was głowa boli, to też stosujecie leki. Dodatkowo przed spaniem czopek Viburcolu, a noc będzie spokojna. Dla wszystkich mam konkurs Viburcolu - http://www.spokojdziecka.pl/konkurs.html Zachęcam do wzięcia udziału :)

Gość gość
Jak ma gorączkę wysoką, to musisz ją zbijać dostępnymi w aptece lekami z ibuprofenem i/lub paracetamolem w składzie. Przed spaniem daj czopek Viburcolu, a zobaczysz, że dziecko prześpi noc spokojnie.