Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

Hej hej Penelopka :) Codziennie tu zagladam, Eni sie przeniosla na tamten topik. Ja sie tam polapac nie moge i zostalam tu sama :/ ale ciesze sie ze jestes :) ooj rozumiem Ciebie, te mdlosci sa najgorsze ale pocieszmy se ze juz niedlugo odpuszcza :))) Ja poki co nie zastanawiam sie nad przestawianiem mebli.. chociaz tez mamy mala sypialnie i dosyc zastawiona.. Poza tym juz coraz mniej pracuje wiecej przebywam w domku :))) maz sie cieszy bo zawsze jestem :) a tak to po staremu, rano tez mnie mecza mdlosci mycie zebow to katorga :( ale za to pozniej w ciagu dnia apetyt wraca.. i to nawet dosc spory ;) hehe trzymaj sie :* buziaki

Witam :) Dołączam do Was drogie Majówki. Jestem w 12 tygodniu ciąży, a termin porodu mam wyznaczony na 13. maja :) Też zmagam się z uciążliwymi dolegliwościami związanymi ze stanem błogosławionym - mdłości, to już u mnie codzienny standard, tak samo jak poranne i wieczorne wymioty i raczej nie mam na to złotego środka. Wejście do kuchni jest wręcz niemożliwe... Zapachy "zabijają". I podobnie jak niektóre z Was potrafię zwymiotować wodą czy herbatą. Na pewno prawdą jest to, że nie można dopuścić do uczucia głodu, bo wtedy wszystko się nasila. Mi troszkę pomaga herbata miętowa, mineralna o smaku cytrynowym, skórka, banany, cola czy świeże powietrze :) Ale chyba wszystko jest do przeżycia, kiedy ma się świadomość, że pod serduchem nosi się maluszka :) Pozdrawiam serdecznie :)

dołańczaj martucha - bedzie nas więcej, bo podobny topik już jest i jestesmy tu i tam.

cześć dziewczyny:) mam do sprzedania dwie paczki DUPHASTONU data ważności 2015. Zostały mi z czasu ciąży jesli by była któras zainteresowana piszcie na maila caarion@wp.pl kupiłam za 45zł paczke sprzedam za 30zł ;) a ponadto na ukcjach mam koszule ciążowe, pasy ciążowe ze ślicznymi stópkami , super nowy rożek, UBRANKO DO CHRZTU dla dziewczynki itp. podaję stronkę może któraś skorzysta:) http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10836940 powodzenia wam życzę i zdrowych maluszków:)

Czesc Martucha :) Witamy w gronie przyszlych mamulek :)))) Mamy zblizone terminy ja na 19maja :))) wspolczuje Ci z tymi wymiotami mnie to tak czesto nie tyka.. za to rozstepy cos okropnego :( wy tez tak macie? Pozdroweczki

czyli obie jesteśmy w 11 tygodniu, i jak?widać coś już u Ciebie? cellulit miałam zawsze, więc jakoś tym specjalnie nie przejmuję natomiast co do rozstępów, smarujesz się czymś??? bo ja bym Ci radziła kupić cokolwiek, nie mówię wcale o jakiejś drogiej musteli, którą wiele dziewczyn stosuje, bo kosztuje chyba 120zł;/ ale o najzwyklejszej oliwce ja kupiłam taką w Rossmannie na rozstępy właśnie dla kobiet w ciąży do stosowania od 1 miesiąca za 13zł, i nie mam zamiaru niczego innego stosować, uważam ,ze przede wszystkim chodzi o nawilżanie, jak brzuszek zacznie rosnąc, żeby skóra była nawilżona inaczej zacznie pękać.

napisałam juz na innym ze obecnie walcze z celulitem za pomoca bańki chińskiej - ciekawe jaki bedzie efekt ale bolecne to jak cholera. ałaaaaaaaaaaaa. Po pierwszej ciąży nie maiłam rozstepów licze na to samo teraz. Wiem wiem - zbyt piekne, bo juz cos tam mi sie dzieje. 3 kg juz do przodu - masakra. Trudno się przestawic na tycie jak sie było FANATYCZKą DUKANA. Ale wszystko jest do przezycia.

Tak penelopa, przeciez mamy zblizone terminy wiec ja tez 11tydzien :) smaruje sie oliwka johnsona taaka dla dzieci :) bo pieknie pachnie i rzeczywiscie nawilza bardzo dobrze skore ale te rozstepy przerazaja mnie :( jutro ide na pierwsze USG :)))))

dopiero pierwsze?????????????????? no coś TY? ale to te prenatalne 3d? ewelinko tylko czy ta oliwkę mogą stosować kobiety w ciąży? nie wiem czy nie mają jakiś substancji niedozwolonych?

Ja na razie przynajmniej mam to szczęście, że nie mam jeszcze w ogóle rozstępów, a brzuszek już mi urósł. I podobnie jak Penelopa stosuję balsam przeciwko rozstępom dla kobiet w ciąży z Rossmanna. Jestem zadowolona :)

Tak, w koncu jest ona przeznaczona dla niemowlat :) wiec jak najbardziej dla kobiet w ciazy :) tak dopiero pierwsze USG. Polozna powiedziala ze oni tak robia okolo 12tyg, na te 3d chce dopiero kolo grudnia jechac :)

Hej wlasnie wrocilam z USG ale jestem podlamana lekarz mi nic nie powiedzial, tyle ze mam kontrole za 2tyg wiec martwie sie czy wszystko jest ok :( poza tym mam na wyniku wpisane tylko 2 wartosci CRL i BPD, ulozenie i lokalizacja lozyska Nie wiem co mam o tym myslec a kolejna wizyta 8listopada :/

ewelinka spokojnie. na pewno jest wszystko OK. jakie masz te wyniki? ile wynosi to CRL i BPD masz tam jakieś wyniki??? Z tego co się orientuję: CRL -długość ciemieniowo-siedzeniowa (odległość między główką a kością ogonowa) BPD-wymiar dwuciemieniowy główki a tak w ogóle dlaczego Oni nic nie mówili?Pytałaś o wyniki? Kurcze ja nigdy nie wychodzę od lekarza jak nie upewnię się czy wszystko Okej;/

Hej dziewczyny:) ja mialam 1 usg poltora tygodnia temu, trwalo okolo 1 minute, pani doktor przylozyla do brzcha po czym powiedziala ze mam sie powycierac i na recepcji przelozyc date usg bo na tym etapnie zadnych badan nie da sie wykonac, bylo widac zarys 1 dziecka sidzacego sobie na dole i bylo widac bicie serca okazalo sie ze bylm w nispena 11 tygodni a z daty ostatniej @wynikalo ze to ponad 13 tygodni wiec termin mi sie przesunol z 29 kwietnia na 13 maja czyli do zaplodnienia doszlo po termie spodziewanej @ czyli to wyjasnia dlaczego moje testy byly negatywne owulacja przesunela mi sie bardzo duzo. Coz natepneusg za tydzien we wtorek niestety nie moe juz dluzej ukrywac faktu ze jestem w ciazy, w poniedzialek wracam do pracy po urlopie macierzysnkim i od razu bede musiala powiedziec o ciazy szefowi bo we wtorek bede musiala se urwac i mam list ze szpitala ze mam usg, tak czy siak brzuch mam juz doyc duzy sybko mi urosl pewnie dlatego ze niedawno bylam w ciazy.

Ciaza pojedyncza FHR (+) ulozenie dowolne CRL 42mm 11hbd BPD 18mm 11hbd lokalizacja lozyska sciana tylna Nic z tego nie kumam, lekarz mnie zalatwil ze tak powiem hurtowo.. nastepna.. nastepna itd :( 8mam wizyte wiec moze mi powie laskawie co i jak Poki co Maz mowi zeby sie nie denerwowac

:) "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w 13 tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia. ulozenie dowolne znaczy, że ma dużo miejsca ;) Opracowane normy NT obejmują ciąże od początku 11 Hbd do końca 13 Hbd (13 tyg. + 6 dni). Dla CRL=45mm (11 Hbd) więc, OK:) umiejscowienie łożyska: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,2660564.html niestety BPD nie znalazłam:( wszystko jest ok według mnie;)

Dzieki kochana, tez szukalam wiec wiekszosc tych oznaczen wiedzialam co oznacza, po prostu zmartwilo mnie to ze za 2tyg mam znowu przyjsc do kontroli USG i dlatego myslalam ze cos nie tak.. Najwazniejsze ze serduszko bije :* A Ty jak sie czujesz? wracasz do pracy?

ja chodzę do pracy od 15.10 już ;) i na razie mam zamiar chodzić, dopóki dobrze się czuję, i wyniki są OK, nie widzę przeciwwskazań. dzis sie warzyłam myślałam, że przytyłam z 2kg, patrzę na wagę a tam 0,5 w dół, a to dziwne bo brzuch mam jakiś gruby:P

Hehe :) no popatrz jednak te mdlosci i nudnosci sie przyczynily i waga w dol zjechala :) ale nie przejmuj sie niedlugo odbije w gore :D heh :*

rewelka jak dotąd. Dzis wizyta u gina - z wynikami ide i na cytologię.

Ewelinka, chodź na ten drugi temat, tutaj nikt nie pisze, a nie będziemy korespondować we dwójkę, tam idzie to jakoś ogarnąć no i wiele dowiedzieć, także chyba trzeba opuścić to miejsce.. niestety :(