Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

Gość marika89
hej dziewczyny moze sie załape na maj jestem w czwartym tc:)

Hej dziewczyny Widze, ze na dobre zadomowilyscie sie na drugim topiku.. Jak tam samopoczucie? Mnie poki co mdlosci odpuscily czuje sie ok, czasem cos mnie "dziabnie" w brzuchu ale poza tym ok. Rozumiem ze USG robilyscie obie (Eni i penelopa) prywatnie tak? Czyli chodzicie do prywatnych specjalistow a nie z NFZ ? W programie NFZ niestety USG jest robione dopiero ok 12tyg Zastanawialam sie czy nie isc do swojego priv gina ale w sumie wszedzie sie naczytalam ze 8/9 tc to wczesnie i w sumie poza tym co wam lekarz powiedzial nic innego nie uslysze, wiec stwierdzilam ze odpuszcze i w 2trymestrze pojde sobie na to usg 3d lub 4d. Penelopa jak tam u CIebie nie krwawisz juz? dlugo bedziesz brac ten duphaston i na L4/?? Pozdrawiam

ewelinka jestem tam bo tu praktycznie nikt nie pisze :( samopoczucie jak najbardziej OK, tak jak pisałam wcześniej gdyby nie piersi miałabym zerowe objawy :) więc tak: ja usg robiłam z NFZ należą się 3 badania podczas całej ciąży w 1 ,2 i 3 trymestrze (nie wiem skąd masz takie inf. że dopiero ok 12 tygodnia-ja nie miałam żadnych problemów-7 tydzień miałam, nawet by to niemożliwe było moim zdaniem.dowiedz się raz jeszcze), chyba, że ciąża jest zagrożona to wtedy dostajesz skierowanie na częstsze USG ( uważam, że trzy to zdecydowanie za mało !!) jeśli lekarz stwierdzi zagrożoną ciążę albo masz znajomości wyśle Cie też na prenatalne darmowe. Ja na razie chodzę do NFZtu bo to znajoma babeczka, ale sama nie wiem czy potem nie zmienię -zobaczymy. Na usg i tak będę chodzić prywatnie ( bo 3 x to moim zdaniem zdecydowanie za mało), teraz umówiłam się na to prenatalne wykonywane między 10-13 tygodniem, mam wizytę na 10.11 koszt 220zł;] ale pogadam z Moją babką może uda się załatwić skierowanie i wtedy byłoby za free, a jak nie, to zapłacę. Pod tym względem prywatna opieka jest zaj** na każdej wizycie USG itd wprawdzie kosztuje to pewnie k 150zł, ale wydaje mi się, że i tak warto. co do krwawień to już jest OK, to była jednorazowa akcja (mam nadzieję) L4 mam do 15.10 i wtedy idę z wynikami do lekarza, a duphaston nie mam pojęcia ile bede brać myślę, że tyle ile będzie trzeba (1 opak 42zł, a starcza na tydzień;/)

TAK. CHODZE PRYWAYNIE DO LEKARZA-GINA. I PLACE ZA KAŻDA WIZYTE 100 ZŁ ( WTYM JEST USG, DOKŁADNE BADANIE, Z PEŁNYM podglądem co mam wewnatrz) - nie ciekawie to wygląda że tak powiem noi i ogolnie co i jak czyli wywiad. Niewiem czy to duzo, ale w ESCU jest drożej bo 180 zl. Prenatalne bez będe robic prywatnie bo chce to tez na płytce i koszt 200 zł. tak więc tak to się przedstawia. Maluszek chyba już większy, chociaż wg lekarza to niexle szybko rośnie, noi i ruchy miał jakby grał w piłke nożną........hihihihih, może to chłopak - niewiem, ale dowiem się dopiero w maju, bo tak jak przy 1 ciązy do końca nie chciałam wiedziec. Niespodzianka na całego. No chyba ze mnie coś najdzie.

Mi polozna tak powiedziala.. no ale moze cos mi sie uda pogadam z lekarzem w poniedzialek.. widze, ze zapobiegawcze dziewczyny, ze zdecydowalyscie sie na badania prenatalne :) ja jakos nie mysle o tym, powiem szczerze ze jakos mnie przestalo nawet to wszystko ekscytowac i podniecac :/ ale w ciazy to chyba normalne takie zmiany nastrojow z euforii w strach i niepokoj i obojetnosc :( Mam nadzieje ze z tych badan prenatalnych wyniknie tylko ze macie bardzo zdrowiutkie dzidzie :) Milego popoludnia :) buzka

Gość NINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
witam mam pytanie: 17 wrzesnia skończył mi sie okres trwal 3 dni w sobote i niedziele zygałąm jak kot a nic takiego nie zjadłam zeby mi zaszkodziło i potem znow w sobote 25 znow wymiotywałam i to 2 raz az lekko bola mnie piersi więc raczej grypy zoładkowo -jelitowej nie mam ani tzw sraczki tez nie sorki za wpis....a bolal mnie dzis troche brzuch ale to napewno nie jest ciąza a dobrze sie terz czuje

Gość Niewiadoma...
Witam.Ja jestem w 4/5 tyg.Poród wypada mi na koncówke maja ... Jestem padnięta całymi dniami spie, nic nie jem. wymiotowac mi sie chce , miałam biegunke . Jest bardzo ciężko a to po noć dopiero początek , choć pocieszam się tym , że może jak teraz tak mam to pozniej szybciej przejdzie :((( Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

no też zauważyłam, że coraz mniej mam pisze tutaj :( Halo dziewczyny co z wami????:> u mnie Okej, dalej jestem na L4, ale chciałabym już bardzo iść do pracy bo naprawdę nudzę się mega :( podjadę dzis chyba do h&m mają tam ładne rzeczy dla mam :) ogólnie samopoczucie bardzo dobre :)

hey mamusie Eni ja mam na 2 maj :) u mnie ok, mdlosci mecza mnie juz tylko wieczorem, wiec i tak jest lepiej :) dziewczyny macie juz imiona dla maluszkow? i czy wam widac juz brzuszki, bo penelopa pisze, ze jedzie po ubranka ciazawe, wiec tak sie zastanawiam? buziaki dla was

Hej hej kochane dziewczyny, ja dzis mialam troche na glowie, od rana u lekarza, wyniki mam ok i juz z niespelna 3tygodnie pierwsze usg :) Oczywiscie nie ominela mnie wizyta u poloznej Troszke sobie pogadalysmy no i jest ok :D Problemy salonowe byc moze wkrotce sie rozwiaza i bede sie mogla spokojnie i bezstresowo skupic na ciazy :) Co do ubran ciazowych.. nie wyobrazam juz sobie zycia bez tych spodni z guma.. wczesniej mnie meczylo ze tak sciskam brzuszek, niewygodnie mi bylo teraz bajka :) i poki co tyle lumpkow ciazowych mam - 2 pary spodni z h&m :D Ale widzialam piekne dresiki welurowe tez w h&m i koszule Nooo bajka :) Co tam u Was kochane? Jak minal dzien?

WITAJCIE wczoraj zaszalałam - fryzjer skrócił mi włosy o 15 cm. - i wyglądam 5 lat mniej (chociaz tyle) - hihihihi. Poza tym u fryzjera bylo zimno i katar na nowo - wypiłam mleko miód i czosnek ale niewiele to dalo. Więc dzis w pracy sie pomecze. poza tym oki.

każda zmiana wpływa korzystnie także fajnie Eni:D . Ja idę na wesele za 2 tygodnie ( pierwszy raz będzie to wesele siedzące z mojej strony ;( ) więc wtedy sobie zafarbuję ę włosy, kupiłam farbę bez amoniaku, zresztą od dawna nią farbuje. ja ogólnie super się czuję, wprawdzie za każdym razem idę do wc z duszą na ramieniu, ale myślę, że tamto plamienie już się nie powtórzy bo inaczej zwariuje, gdzie tam do końca ciąży??:P co do h&m chciałam iść zobaczyć jakieś zimowe płaszcze bo w styczniu mogę się już nie zapinać;) z drugiej strony a zanim przez moją warstwę tłuszczyku się przebije i będzie coś widać to też sporo czasu minie :P zaczął mi się 9 tydzień, kurde, ale ten czas zapieprza:D a mgła u mnie taka, że nie widać nic, masakra.

penelopko więc urodze przed Tobą - i pewnie pomimo terminu na 1 maja urodze w kwietniu - ech. zobaczymy dzis czuje sie dobrze, tylko ten katarek troche meczy. Pije sobie kawę zbozową z mlekiem i jakoś mi lepiej.

any.......jak juz pisałam wskocze na kwiecien, chociaz pierwsze dał mi lekarz termin na 7 maj - a jeszcze - 6 m-cy. noi i z paniki przed bólem chce CC, ale gdzies wyczytałam ze juz nie chca tak poprostu robic w escu - tak na życzenie.

eni, piszę, że 9ty bo niby zaczął się 9tydzień, ale tak serio to jest 8 tydzień 3 dzień. No cc od tak sobie nie robią, chyba, że masz wskazanie albo zapłacisz:P zresztą co słyszę od różnych dziewczyn to cc wcale nie jest lepsze od sn także ja się raczej na to nie piszę.

hey dziewczyny ja dzis w domu zostaje z malym moim, bo cos zasmarkany biega i od rana krzyczy "mamus moge miec dzis wolne od pseckola"? :) u mnie brzucha jeszcze nie widac ale 1kg do przodu jest, ja zawsze mialam plaski brzuch , a wszystko idzie mi w tylek i nogi :( i z tym zawsze problem, ale juz zaczelam cwiczyc sobie. z tym plaszczem Penelopko to masz racje, ja tez musze cos poszukac u na snormalnie w nocy mroz, wstajemy rano i wszedzie szron za oknem, ale ja kocham zime, wiec jakos to zniose, tylko w tym roku to na stokach nie poszaleje :( ENI mi tez sie wydaje, ze moge na kwiecien wskoczyc, choc pierwsza ciaze dlugo przenosilam i mi wywolywali.

any... tak to moja II ciąża ale po 13 latach przerwy, więc inaczej było kiedyś. Przy porodzie pękłam i nie mogli tego opanowac, więc bol podwojny, dlatego chyba wole uprosic na CC - przynajmniej porządnie i bez bólu się załatwię i nie bede goic sie prawie m-c.

ENI- ja nie potrafie sie zdecydowac na zadna z opcji, a porod tez mialam ciezki i przeraza mnie mysl, ze jeszcze raz moze byc tak samo fakt, ze z cesarkami nie jest tak latwo jak kiedys u mnie bedzie 4,5 roku roznicy, a rocznikowo to 5 a jak Twoje pierwsze dziecko zareagowalo?

ale wiecie co tak sobie pomyślałam, że tą kurtkę to kupię gdzieś za 2 miesiące wtedy będą już na bank przeceny, bo wejdzie wiosenna kolekcja, a teraz początek sezonu zimowego to i za płaszcz trza dać 200zł;/ pokaże Wam jaki mi się podoba ;) http://allegro.pl/be-mama-ciazowy-plaszcz-hurry-black-l-i1265081923.html#gallery http://www.pieknamama.pl/4625-Plaszcz-Lisa-II.htm http://www.pieknamama.pl/4627-Kurtka-Rita.htm piękne, ale ta cena :o

ANY MOMENT - moja karolina skacze do góry i mówi MAMO TEGO NIE RÓB, A USIĄDŹ, A NIE PRZESADZAJ - dba o mnie z całym poświęceniem. zawsze chciała rodzeństwo ale ze czas szybko mija nawet nie mysleliśmy ze ona tak naprawde jest sama. Więc decyzja o drugim dziecku była poprostu szybka. Poza tym jak byłam mloda a miałam 25 lat wróżka powiedziała mi ze urodze jeszcze jedno dziecko ale bardzo późno i z dużą różnicą

Penelopko sliczne te plaszcze i cena tez :) ale mysle, ze warto w taki zainwestowac, jest dluzszy i posluzy dlugo. ENI- no to super masz corke, moj maly jeszcze chyba nie wszystko to rozumie, ale codziennie rano jak wstaje i gramoli sie do nas do lozka to mowi do mojego brzucha "czesc siostrzyczko albo braciszku", a jak bedzie po urodzeniu to zobaczymy. a wy dziewczynki tak szczerze to marzycie o chlopcu czy dziewczynce, czy nie ma to wiekszego znaczenia, oczywiscie wiem, ze najwazniejsze, aby zdrowe, ale podswiadomie co byscie chcialy? ja to mam cicha nadzieje na drugiego synka, choc objawy na to nie wskazuja, ale jak bedzie dziewczynka, to przeciez tez bede z calego serca kochac, tylko nie wiem jak to jest z dziewczynka bo mam synka i tego sie boje.

Gość Ann1989
Witam Was kobiety.. bardzo Was proszę o poradę.. dzis idę na wizytę do gin .. ale chciałabym abyście sie wypowiedziały.. ostatnią @ miałam 22-27 sierpnia. moje cykle trwają 32 dni czasem wachają się jeden dzień w jedna albo dugą strone.. dziś jst mój 52 dc.. testy wychodzily mi negatywne.. ostati robiony w 40 dniu cyklu.. poza tym ogromny ból piersi a raczej sutków..wczoraj wieczorem miałam różowe plamienie i dziś też odrobinę.. nie mam pojęcia co się dzieje.. proszę o radę pozdrawiam Was!!!! ;)

Ann skoro idziesz dzis do gina - wszystko będzie jasne , czy to ciąża czy cos innego. Wiesz trudno na podstawie twojego opisu postawić celnie co jest.