Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

ho ho ho ale Nam dzis zawrzalo na forum :) heh az milo ze taki ruch tu sie zrobil :) Hehe dobrze podsumujmy to ze kazda zrobi jak bedzie uwazala i na co bedzie mogla sobie pozwolic.. niektore z Nas beda korzystaly z urlopu wychowawczego inne po macierzynskim zaraz do pracy wiec.. kazda zrobi po swojemu :) Wspolczuje z tymi wymiotami to jest makabra, ale tez mi dziewczyny radzily z migdalami.. ja mam inny sposob po prostu nie zrywam sie z lozka, leze po przebudzeniu jeszcze minimum 30 minut (oczywiscie jesli czas pozwala, jesli nie ustawiam szybciej budzik) a jak juz wstane nie spiesze sie tylko wszystko robie spokojnie a sniadanie probuje jesc na koncu :) Eni apap to czysty paracetamol w dawce dostepnej bez recepty tyle ze w ciazy wszystko bierzemy dopiero po konsultacji z lekarzem zeby potem nie bylo... moze wypij mala slaba kawke, mi polozna powiedziala ze mozna sobie pozwolic czasem... a moze akurat boli cie bo za oknem szaro i cisnienie nie bardzo Ci sprzyja? Pozdrawiam :*

NO JA TO MAM PRZEZYCIE Z ZĘBEM - UŁAMAŁ MI SIE i czym prędzej do dentysty, ale na wizyte musze poczekac. Juz sie boje...

Sprzedam ubranka po coreczce od 0-3 miesiace nowe jak i noszone chetne prosze pisac na maila nadi_19@o2.pl przesle fotki

a czy TY Nadio myślisz, że my znamy płeć już :o jak mnie te reklamy denerwują. Ogłoś się na ogólnym! Jak tam dziewczęta??? Ja na razie w porządku. Chociaż mdłości mnie męczą jeszcze:( mam nadzieję, że niebawem się to skończy:) Jutro jedziemy na wesele:) Kreacja zakupiona, szkoda tylko, że tyle kilometrów przed nami;/ Eni Ty za 4 dni masz prenatalne? kurczę ale zazdroszczę!Będziesz już widziała maleństwo:D superr. i na pewno będzie wszystko Ok także się nie denerwuj"___

Hej hej :) Eni ale pech z ta skorka.. szok :O ja dzis mialam rano takie mdlosci, mylam sie i takich skurczy zoladka dostalam ze masakra a nawet nie mialam czym wymiotowac :( katastrofa Penelopa gdzie jedziesz na wesele? oszczedzaj sie, nie szalej za duzo :) u mnie pogoda tragedia, wieje i leje, a jak na zlosc dzisiaj nie mam samochodu :/ do tego po poludniu jedziemy do gdanska, ale az strach w taka pogode :O Nadia skorzystaj z allegro :P

penelopko - no mam nadzieje ze maluszek rozwija sie prawidlowo. Bede mieć to nagrane na płytce więc ścisłe grono moze zechce oglądnąć moje maleństwo. A dzis samopoczucie spoko. Zaczal się 4 m-c - i chyba zachcianki zelżały - całe szczęście.

Gość Maja z maja:)
Cześć dziewczyny, Ja też mam termin na maj:) najpierw kobieta chce zobaczyć dwie kreski, potem chciałaby wiedzieć co za szkrab w niej rośnie, już nie wspomnę o tym, że chciałaby poczuć jak szkrab się rusza:)) Nie mogę doczekać się tych wszystkich momentów... 2 kreski mam już za sobą, czekam teraz na ujawnienie płci, a potem na pierwszego kopniaka:) Jak to właściwie jest z tą płcią?? Ja jestem w 11 tygodniu... W przyszłym tygodniu idziemy na 3D, ciekawe czy pan doktor zdradzi mi tę tajemnicę:):):)

Kurczę Kocham Gdańsk, ale Ci zazdroszczę:D jejku!!:D Jedziemy prawie pod Łódź także kawał drogi ze śląska;/ No tańcować za bardzo nie mogę , pić też:P także to będzie b. trzeźwe wesele:D ale cóż to właśnie te uroki;) Kurcze kolejne usg mam dopiero 10.11 nie mogę się doczekać już normalnie.

Maja z maja:) no coś TY nie ma szans na poznanie tak wcześnie płci:) Myślę, że dopiero gdzieś koło 20tygodnia ..jak dobrze się ustawi można poznać płeć :)))))

Kurcze, strasznie niecierpliwa jestem... Ale to chyba dlatego, że podchodząc do ubranek w sklepach łapię na przemian różowe, potem niebieskie i zastanawiam się kim jest ta moja mała kruszynka:) Już chciałabym kupować maluchowi prezenty... U mnie 20 tydzień będzie to akurat tydzień przed Świętami Bożego Narodzenia, więc może dostanę od malucha prezent pod choinkę i ujawni się:)

Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na badaniach i te na toxo też, w poniedziałek wyniki. Pielęgniarka jakaś do du.... trzy razy mi się wbijała. i stwierdziła że to moje żyły ( co 3 miesiące oddawałam krew i nigdy nie było problemu). Ogólnie dobrze, rano zwymiotowałam ale juz przeszło.

Mi kiedyś pielęgniarka kazała odwrócić wzrok podczas gdy ona pobiera krew, ponieważ kiedy ja się patrzę, to stresuję się i ona nie może się wkuć. Hihi - ja się stresuję ale ona się nie może przez żyłę przebić....

Hej, ja tez mam termin na maj a dokladnie na 18-05-2011. Mam do Was pytanie. Otoz ja od 5 tygodni wymiotuje, na poczatku byla masakra, nawet łyk wody ladowal w kibelku, teraz czasami calymi dniami mam mdlosci ale wymiotuje tylko czasami,a moje pytanie to: jak reaguja na to Wasi mężowie/partnerzy? przejmuja sie Waszym stanem, pomagaja w domu? Ja jestem na L4 ale czasami tak mi dokuczaly wymioty, ze nie bylam w stanie wstac z lozka zeby cokolwiek zrobic w domu, o wejsciu do kuchni nie wspomne... no a moj mąż... caly czas mi jedzie, ze jestem leń i zebym sobie nie wmawiala to nie bede wymiotowac... i tym podobne teksty...

Gość Pani_Zima
hmmmm... Ja nie miałam wymiotów, czułam się po prostu źle przez około 3 tygodnie. W sumie od około 10 dni czuję się dobrze i mam apetyt. Mój mąż jak to mąż, czasami kręcił nosem gdy trzeba było mi coś podać, ale raczej jesteśmy oboje silnymi charakterami z przewagą mojej siły hihi i zwykle staje na moim. Nie, mój mąż raczej to rozumiał, ale to kwestia wcześniejszego sposobu życia we dwoje. Wcześniej nigdy nie miał do mnie pretensji o to, że nie ma obiadu, czy że nie jest posprzątane, gdy go poprosiłam o pomoc zawsze pomagała, chociaż nie zawsze bez kręcenia nosem. Tak samo teraz, postawiłam sprawę jasno: źle się czuję, nie mam siły, nie sprzątam a jak ci się bajzel nie podoba to posprzątaj ty. A leń? cóż teraz możesz być nawet leniem i nikt nie może ci tego zarzucić.

Witaj kolokokta, wydaje mi się że Twój mąż ma raczej bardzo dziwne podejście. Mój nie gotuje bo po prostu nie umie mam dni że nie jestem w stanie nic ugotować ale on nie narzeka, zrobi sobie kanapki czy zupke chinską i zadowolony, powiedziała bym że bardziej przeżywa jak wymiotuje niż ja (może dla tego że przy pierwszej ciąży kompletnie nic mi nie dolegało), odrazu jest pytanie kochanie może rumianek ci zrobie? śmiać mi się nieraz z niego chce ale trzeba przyznać że jest kochany. Ogólnie jak można sobie wmówić bede wymiotować i już. Co to za podejście

witam nowe kolezanki :) Eni ale sobie przed chwilka dogodzilam.. mmm zrobilam pancakes (pierwszy raz w zyciu) wyszly pyszne do tego troche nutelki i salatka owocowa a tak sie objadlam ze az nie mam sily sie ruszac :) a zaraz musze gonic do salonu ;) hhehe kolokokta - troche dziwne podejscie ma twoj maz.. hmm ja ostatnimi czasy tez rzadko sprzatam, staram sie gotowac obiady jesli czas pozwala ale w wiekszosci czas spedzam na opierdzielanku :) i nigdy mi nie wypomnial ze nic nie robie.. a w sumie rzadko kiedy wymiotowalam.. a ty bidoku sie meczysz a on by chcial zebys jeszcze na szmacie jezdzila i w garach mieszala.. nie no i jeszcze leniem cie nazwal ;( kurde musisz mu powiedziec stanowczo ze to nie jest twoja fanaberia a poza tym jak sam posprzata to korona mu nie spadnie z glowy co nie?? :)nie daj sie :) Penelopka ja tez lubie gdansk, ale az tak sie nie ciesze ze tam jade bo w sumie tylko odebrac tesciowa z lotnicha :/ jak czas pozwoli to do ikei i do kolezanki na ploty :) jade dopiero po poludniu wiec widzisz czasu duzo nie bedzie.. milego popoludnia laseczki :)

Trelevinaaaa no kochana ta nutelka pyszna i teraz nie ma co sie ograniczac skoro sa zachcianki. ja rzucam sie na slodkie tylko terazzzzz jak spadnie mi cukier i zaczynam się trzepac....... Ide w sobote na badanie obciążenie glukozą bo cukier mam troche wysoki. AŻ 100.........

mam nadzieje ze becikowe tez jeszcze dostaniemyyyyyyyyyyyy, wkoncu 1000 zł zawsze coś..........

tak słyszalam że tusek bedzie szukał oszczędności i jak nie zlikwidują to obniżą o 50%. Ale czy to prawda niewiem, bo to podsłyszane tylko wiadomości .

Ja słyszałam że mają na 2 czy 3 lata zlikwidować ulge na dzieci. W tym roku jeszcze będzie. Widocznie dziadom mało wszystko zabiorą szkoda tylko że sobie mają z czego dokładać.

Ja też słyszałam, że likwidacja ma dotyczyć ulgi podatkowej. Cóż, zwiększają wydatki na partie polityczne a rodzice mają radzić sobie same....

:) cisza jak makiem zasiał okrutna:P na weselu było super, aczkolwiek dla mnie zakończyło się o północy bo padłam ze zmęczenia;) ogólnie wszystko w porządku, ale dopadły mnie mega mdłości połączone czasem z wymiotami- ale tylko rano(w sensie wymioty bo mdłości całe dnie me męczą);/ a tak to wszystko super, wywaliło mi trochę brzuch, już nie mogę go wciągnąć;) zastanawiamy się jak przerobimy sypialnie, gdzie damy łóżeczko, może być z tym ciężko bo pokój mały i zastawiony.. pozdrawiam;)