Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Witam was dziewczyny.Mnie też trzyma od poniedziałku,ale dzisiaj juz zrobilam syrop z cebuli,wiec mam nadzieje ze przejdzie.No i caly weekend siedzenie w domu:(a myslalam ze jak już znam płec to pobuszuje troche po sklepach.No ale cóż.Poczekam. Ja z ubranek w sumie mam już wszystko.Teraz tylko cała reszta:)

Gość kasiunia
przerabane te przeiebienia mi kaszel przeszedl jakos we srode tez sie strasznie meczylam chyba ztydzien najgorsze wieczory i ranki byly , azmiesnei brzucha wszystkie bolaly naszczescie przeszlo po plukaniu gardla szalwia i piciu calcium c, syrop z cebuli niestety nic mi nie pomogl

Dziewczynki!! Zdrówka dla chorowitek!! Ja jednak połozyłam się po 8, a wstałam kilka minut po 10 :-/ Ubralam się i poszlam na zakupy. Kurcze!! obeszłam całe osiedle by dostać wątróbkę (juz od kilku dobrych dni mam taką ochotę,że w czwartek konsultowałam z lekarką i powiedziała,że raz na jakiś czas mogę drobiową zjeść )i buraczki,bo te domowe mi sie skończyły. Wróciłam, troszkę ogarnęłam kuchnię i nie mam na nic weny. Co do wyprawki zupełnie nic nie mam. I postanowiłam jeszcze poczekać troszkę i po powrocie z "ferii" w Tucholi zabrać się za gromadzenie wszystkiego powoli. A wczoraj oglądaliśmy wózki. Bardzo podoba mi się ten: http://allegro.pl/gtx-espiro-baby-design-2w1-gratisy-wysylka-i1404690649.html ale niestety jest możliwość ustawienia tyłem do mnie,więc to odpada. Pozostaje szukać dalej!!

dzien dobry pospalam sobie, bo maz wstal do juniora. dobrze ze pojechalam wczoraj do szpitala, duzo lzej i spokojniej teraz. zaraz zabieram sie za zrobienie zupy wiosennej, na slynny kapusniak nie mam kapusty, a szkoda... muchy w nosie- a czym Ty sie przejmujesz? spokojnie, dopiero styczen, jeszcze na polmetku nie ejstes i na pewno wszystko zadzysz kupic. glowa do gory :) jagna- przy Eryku mialam tylko nianie, taka najzwyklejsza, wystarczalo mi to. dziecko i tak spi przez pierwsze 3 miesiace przy mnie spalo, wiec uawzam to za zbedny wydatek, ale zanam mamy co nawet maja takie urzadzenia z podczerwienia i kamera kolo dziecka. widze ze na forum spokojnie, pewnie sie weekendujecie z rodzinami, wiec milych weekendow zycze!

Ja mam tą nianie z mata do oddechu.Chciałam kupić samą nianie bo dziecko po 3-4 miesiącach bedzie u siebie,ale odkupiłam od znajomej bo miała całkiem nowa właśnie tą z mata.Zobaczymy czy sie sprawdzi.

Gość mam pytanko...
my tutaj o wyprawce gadamy a mój bratanek już gotów zabawki swoje pakować dla kuzyna swego . opiekę nad dzidziusiem też oferuje .no ale nic nie ma za darmo ,umie podejść mnie - i chce do nas na ferie przyjechać .na wakacje go chyba nie wezmę więc chyba muszę na ferie teraz zabrać. kasiunia to ty spytaj o płeć lekarza , a swojemu facetowi nie mów:-) mój jak z nim się drażnię że nie powiem płci w poniedziałek tylko np. na walentynki to się obraża :-) ja bym nie wytrzymałam żeby nie znać płci aż do urodzenia.

Hej laseczki ja nawet dobrze spałam, mały po 2 przyszedł do nas spać a potem o 8 się obudziłam a on w dużym pokoju sam bajki sobie włączył kołderkę przyniósł eh kochane moje dziecko. Byłam na mieście kupiłam małemu koszulkę w reserved za 19 zł bardzo ładna ale wszystko już przebrane. koleżanka ma dla mnie ubranka dla małego ma synka z lipca wiec akurat. będę mieć tyle tych ubranek że na 5 dzieci starczy aganik no faktycznie przebiłaś wszystkich mam pytanko oj jedzenie sie przyda bo może to potrwać. Ja po porodzie byłam głodna jak cholera a jedzenie w szpitalu mizerne kasiunia chyba cię humorki ciążowe łapią poprzednio tez tak miałam teraz łagodniej ale i tak czasem mnie chłopaki wnerwiają jagna monitora nie miałam a teraz nie wiem może pożyczymy od znajomych. luciola ja jak rodziłam to majtek nie wolno było, takie kawały ligniny podkładałyśmy a jak obchód szedł to szybko ściągałyśmy. Teraz chyba kupie babciowe na rynku takie za 2 zł bo w nich jakoś lepiej się podkład trzyma no i te jednorazowe też. bomi termin z usg bierze się tylko do 13tc później nie jest miarodajny bo dzieci różnie rosną, a i tak wyjdą kiedy chcą. My po obiadku. czekam na M i jedziemy do cukierni kupić jakieś pycha ciacho i do teściów;)

Witam :) Ja dopiero teraz mam czas tu przysiasc :| przed poludniem kapalam moja sunie, wyciagnelam ja z wanny, zaczelam obcinac łepetynke a ta zaczela mi sie wyginac i wciskac łeb pod recznik. Odsuwam, patrze, a tam sama krew! od razu pomyslalam ze musialo jej peknac to co miala na brzuchu. Dziursko jak po postrzale. szybko sie ubrałam, meza odciagnelam od szlifowania i jazda do doktora. Na szczescie nic powaznego. to co miala na brzuchu okazalo sie ropieniem. Podal lek na uspokojenie, wyszyscil, dal antybiotyk i do domu. Spedzilismy tam 1,5 godziny. Teraz Tequila spi :) co do mojego samopoczucia-katar mniejszy, goraczki nie mam, tylko kaszel został i ogolne osłabienie. kasiunia-nie przejmuj sie chłopem :) niech powie plec tylko Tobie :) bardzo przydatne Wasze listy szitalne :) ja generalnie tez nie musze brac nic dla dziecka-ale wezme :P jagna-jak dla mnie monitor oddechu to zbedny wydatek :)

a ja po sprzatanku i obiadku i nawet zrobiłam sobie przed chwilą mała drzemkę. Strasznie mnie dzisiaj od rana kłóje w podbrzuszu. Raz to sie wyprostować nie umiałam :( Palusia - ja wiem że po 13 tc już sie nie patrzy na termin z usg ale jak miałam badania prenatalne w 12+1 To mi tez pokazywało na 31 maja :P nie nastawiam sie na konkretny termin bo wiem że Mała wyjdzie jak stwierdzi ze już jej sie u mamy w brzucholku znudziło :P

Gość mam pytanko...
palusia może i mizerne szpitalne jedzenie ale jest jeszcze kwestia tego czy da się to przełknąć .... ja już zapowiedziałam dla męża że ma mi kanapki dowozić lub jedzonko od rodziców dowozić jak już urodzę . a najlepiej kebaba -bo zawsze na niego mam ochotę:-P

mam pytanko jak masz zamiar karmić to kebebem sie najedz teraz :) Wiecie to tylko 2 doby w szpitalu wiec da się przeżyć:) my wróciliśmy od teściów kupiłam ciacho zjedliśmy pyszne było. M idzie na basen a ja wymyć psu pysk i zęby muszę bo wymiotowała i śmierdzi. martolinka dobrze że z psiakiem ok, moja też obcięta;) ale ja to do fryzjera chodzę szlak mnie trafia przy obcinaniu, wolę te 50 zł zapłacić.

Gość mam pytanko...
nie no z tym kebabem to żartowałam :-) coś dziś pustooooo

Gość kasiunia
noi wrocilam od kolezanki , dobrze troszke pogadalysmy , pozalilysmy i troche lepiej a dziewczyny ja plec znam i wiem ze dziewczynka a mezowi niepowiem jak niechce dowie sie przy zakupie lozeczka i wozka no i ubranek:) czyli zajkies 2 miesiace pewnie nie wiedzialam ze moja mała taka wstydliwa , z 2miesiace nie widziala i z rak nie chciala zejsc prze zpol godziny , pozniej juz pokazala co potrafi i oczywiscie wyjsc nie chciala , ach te dzieci:)

Gość olcia 2000
dziewczyny zadam wam głupie pytanie ,ale mnie to męczy... jak się golicie w tym intymnym miejscu ? jak się zginacie ?jak mi brzuch przeszkadza a nie chcę go zgnieść. czy bardzo krótko tam obcinacie włoski na ile mm?

olcia na razie jest luzik choć np schylić się ciężko trzeba na okrak ale ja tam gole się normalnie jeszcze widzę,Później albo na czuja albo m pomoże kasiunia czasem trzeba z babą pogadać no jednak facet jak bardzo by się nie starał to nas nie zrozumie

Hej Dziewczyny :D ja dopiero do domu wróciłam zrobiliśmy z moim M obchód po babciach i tak nas zeszło :) olcia o to samo chciaam zapytać :).. ja wcześniej jeszcze dałam radę teraz to już nie bardzo :) a wizyta w poniedziałek :) zakupiłam dość spore lusterko i jakoś spróbuję :) efekty opiszę jutro :) no ale się już z mężem umówiłam że jak mi sie nie uda to on mi tam piękną fryzurkę zrobi :) trochę się opiera i pewnie gdyby d tego doszło to oboje umrzemy z zawstydzenia :) no ale jakby nie było to w końcu mąż :) a ja mam gina faceta i z buszem do niego nie pójdę :P

Gość kasiunia
ja narazie daje rade pozniej pewnie maz bedzie pomagal w pierwszej ciazy golil to i moze w tej nie bedzie stwarzal oporow

Gość mam pytanko...
ja też mam wizytę w poniedziałek , gina-faceta ,no i chyba pójdzie w ruch mąż dziś :- ) no przecież do kosmetyczki z tym problemem nie pójdę:-P

Co do mojego Filipka to dziś powiedzieliśmy teściom o imieniu, teściu -blee Filip z konopii, Teściowa w miarę ale bez entuzjazmu -Może Kubuś -eh ale tak dużo jest mówię (miałam chłopaka o tym imieniu i głupio by było źle mi się kojarzy i nie podoba)szwagier z dziewczyną - e tam paskudne co drugi to Filip ( ja żadnego nie znam) to oni nie będą do niego po imieniu mówić bo to ohydne imię. Masakra w du.. ich mam Jeszcze na drugie że ja chcę Wiktor -a po co drugie imię??? Bo ja mam Olek ma a po co na co . Wkurzające.

Gość olcia 200
a jakie płyny używacie do higieny intymnej?

Gość mam pytanko...
wszystkim i tak nie dogodzisz z imieniem ,najważniejsze żeby wam rodzicom odpowiadało .

ja tez juz mam problem z dojrzeniem tu i owdzie :P uprzedzilam meza ze bedzie musial mi pomagac, to nie jest za chetny-on generalnie jest strasznie wstydliwym facetem :) czasami az mnie to drazni. Jednak jak przyjdzie co do czego to pewnie pomoze ;) poki co jeszcze sobie radze :) olcia ja uzywam zielonego plynu z ziaji :)

\U mnie podobna była reakcja na Lilkę. Potem stwierdzili,że będą Lila wołać... Ale mi się podoba ,mężowi też. Więc tak zostanie :-)

Gość kasiunia
u mnie na szczescie nikt nie krytykuje imion jakie wybieramy a plyn do higieny intymniej lactacyd , zaszlamw ciaze to zaczelam uzywac bo w 1 ciazy mialam problemy non stop cos bylo wtej dzieki bogu odpukjac, niewiemczy zawdzieczam to temu plynowi czy poprostu nic sie nie czepia

palusia u mnie byla taka sama reakcja u tesciowej- "Filip z konopi" ehh ale mnie sie podoba i mam to w doopie :D na drugie bedzie mial Marek-po śp. dziadku.

ja używam aktualnie laktacyd wiem ze nie dogodzę ale wiecie jak mi się czyjś wybór nie podoba to po prostu przemilczę albo wymijająco a nie tak po chamsku. Jak będą coś pultać jeszcze to powiem im że swoje niech nazywają jak chcą. Dla mnie filip to śliczne imię