Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalineczzzzkaa

Jakim mlekiem karmicie swoje dzieci powyzej 1 roku zycia???

Polecane posty

Gość DO 8 MIESIACA
podawalam bebilon potem nagle z dnia na dzien dziecko nie chcialo mleka wcale jadlo tylko kaszki. przez 5 miesiecy zero mleka dopiero potem raz dziennie 120 ml czyli bardzo malo ale lepiej tyle niz nic NESTLE waniliowe.

Gość Miss Cole
Moj roczny synek pije dwa razy dziennie modyfikowane, a kaszke robie na krowim - nie mam problemu ze studzeniem bo nie gotuje, co najwyzej troche podgrzewam.

Gość a wode mineralna
gotujecie czy tylko podgrzewacie

wode mineralna sie nie gotuje tylko podgrzewa ale mineralnej nie polecam dawać dziecku tylko zrodlana

Gość do tego kokojambo
a dlaczego dziekui podajesz litr melka dziennie?? roczne dziecko powinno wypijac 500 ml mleka max na dzien. Zwykla pije rano i przed snem. Wicagu dnia normalne posilki. Duze opakowanie powinno ci wystarczyc na dwa tygodnie conajmniej. A jak zamast mleka na sniadanie czy na kolacje podasz kaszke mleczna, to atuomatycznie mleka ci mniej schodzi. Idz do lekraza i pogadaj nt zycienia dziecka , bo w g mnie robisz cos nie tak!!

moj maly pije nestle junior z miodem lub waniliowe (3-4 razy dziennie oprocz posilkow ) .

Gość mama dwulatki
Corka do 10 msca zycia byla na piersi.Do skonczenia 12 mscy pila kaszki na mleku modyfikowanym,kiedy skonczyla rok zaczela pic mleko krowie(z kartonu).Innego mleka jej nie podaje-a to bardzo lubi i sama sie dopomina.Mleko co najwyzej podgrzewam lekko ale nigdy nie gotuje.

Gość Lynaa
Około 8 miesiąca zaczęłam podawać córce grysik gotowany na mleku krowim z kartonu. Pediatra uznała,że nie ma przeciwwskazań. Jednym z takich jest np. skaza białkowa. Z mlekiem jako tako granicy nie ma, wiadomo,że tak do pół roku się czeka,zresztą - gdyby to było takie proste to dzieci od narodzin jadły by takie mleko. Niektóre dzieci wymiotują po zwykłym mleku, inne nie chcą go jeść, inne dostają wysypkę itd. Po pół roku, jeśli dziecko nie wykazuje skazy,czy uczulenia na cokolwiek co znajduje sie w mleku,to można powolutku zacząć podawać. Moja córka w wieku 8 miesięcy wciągała kilka razy dziennie po 200ml. grysiku gotowanego na mleku z kartonu. Niczego złego nam to nie przyniosło.

Gość pk97g
w nocy żarłok pije bebico 3 w dzień też 1-2 razy 120 ml,oprócz tego twarożek i np.kasza manna na zwykłym mleku,naleśniki

moja ma 2,5roku i pije bebiko czasami wypije zwykle mleko z kartonu z dodatkiem kako ale ogolnie snie smakuje jej samo mleko z kartonu , a poki mnie stac to niech i do 3 roku zycia pije to bebiko :) sama do 3 roku zycia pilam bebiko- dlatego ze mialam 3 lata mlodszego brata i razem z nim pilam ;p

Gość nie dałam się omamić
taaa. mój ma 2,5 i dostaje od roku kartonowe. trzeba trochę porpracować mózgiem a nie dawać się wciągać w marketing. uważam, że nie ma sesnu kupować proszku -sztucznego. tak jak i wielu innych "NIEZBĘDNYCH " rzeczy bez których się dziecko nie wychowa. i melko nie m nic do rzeczy czy dzieckochoruje czy nie. ogólny tryb życia i odżywniania ogólnie

Gość mloddaMamma Niechce dzidzi
enfamil