Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulaa

ślub cywilny

Polecane posty

Gość asiulaa

Witam Was kobietki:) niedługo świadkuję na ślubie mojego kuzyna, będą tylko rodzice, świadkowie i oczywiście para młoda, później chyba kawa i ciasto w domu. Czy na taka uroczystośc daje się pieniądze czy tylko kwiaty? Dodam, że w lipcu biorą ślub koscielny i wtedy będzie wesele.

Gość gegeggegeg.......
Ja bym dała kwiaty i jakiś drobny upominek na pamiątkę. Miałam tak samo, ślub cywilny i obiad dla rodziców i rodzeństwa, a po roku duże wesele. Na cywilnym dostaliśmy kwiaty i upominki, m.in. album, filiżanki, ramkę do zdjęć, zestaw do sushi

Ja świadkowałam mojej siostrze na jej ślubie, to powiedziała mi po prostu co chce, nie dałam żadnych kwiatów, bo nie chciała - mozesz się dopytac kuzyna, co chciałby otrzymac. Później w ok. 10 osob poszliśmy do restauracji.

Ja dałabym upominek, bez kwiatów skoro ma być kościelny też. Są takie fajne rzeczy jak grawerowane kieliszki, księgi itd. i ja bym to dała. To wszystko można kupić w granicach 60-100 złotych.

Gość z moich obserwacji wynika,
cyt: "bez kwiatów skoro ma być kościelny" hmmm, to wręczanie kwiatów to tylko zwyczaj kościelny? Dałabym kwiaty i drobny upominek :)

Gość asiulaa
Dzięki dziewczyny:) no kwiaty na pewno, tylko zastanawiałam się nad prezentem, czy pieniądze czy jakiś upominek.

Gość ludzie prosze was
nie dawajcie takich bzdet jak grawerowane kieliszki czy jakies ksiegi, bo tego i tak pozniej nikt nie uzywa, tylko lezy i sie kurzy, a czlowiek ma wyrzuty sumienia zeby to wyrzucic. Jezeli jakies upominki to cos przydatnego a nie tragiczna grawerowana na zloro pare kieliszkow ktora nawet wstyd wyjac