Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgfasakaaabb

Mrozenie grzybow lesnych

Polecane posty

Gość bgfasakaaabb

jak mrozicie? obgotowane mrozicie, czy surowe tylko umyte?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzie jest kszysz?
pani Magda Gesler mówi, że nie wolno niczego mrozić! nawet lodów :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bgfasakaaabb
No ale akurat magda gesler nie jest moim autorytetem ;)ona plecie bzdury.wole wysluchac opni tu na forum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzie jest kszysz?
niby autorytetem nie jest, ale do jej restauracji się chodzi :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gamoń z lewej półkuli
mrożę grzyby obgotowane z niewielką ilością octu- zachowują wtedy ładny kolor. Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam wujka Mietka z łańcuta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juliaa00
ja tylko po wyczyszczeniu kroję w kawałki i sparzam gorąca wodą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ruanda
Prawdziwki i podgrzybki mroziłam surowe - nic im nie było. Tylko kurki trzeba mrozić już duszone, inaczej gorzknieją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotuje tak jak na sos czyli około 1,5 h , zamrazam razenm z wywarem . Po rozmrożeniu mam gotową podtawe do sosu lub zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1,5 godz???? gotujesz hahaha
chyba rozgotowujesz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja znajoma pokrojone w kawałeczki grzyby obgotowuje kilka razy odlewając potem wodę. Odcedzone zamraża, potem wykorzystuje do zup i sosów. Bardzo zresztą smacznych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mrożę grzyby surowe po wypłukaniu i do woreczka foliowego obgotowane tracą wiele smaków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×