Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona2222

Serce matki krwawi już od momentu poczęcia:-(

Polecane posty

mój tez jest kochany, to bardzo scementowalo nasz zwiazek. Sam po zabiegu, jak bylam jeszcze w spiaczce, pomogl lekarzom mnie przeniesc na lozko w sali chorych z lozka w sali zabiegowej. Trzymal mnie za reke caly czas poki sie nie obudzilam. A jak sie obudzilam to zobaczylam ze usnal na moim lozku , oparl glowe na mojej rece siedzac na krzesle obok i usnal... Wlasnie tego sie boje, przy kolejnej ciazy kazdy grymas pani doktor podczas usg bedzie wywolywal we mnie mdlosci i przyspieszone bicie serca

Gość iksug
w ten czwartek na wizycie podczas pomiaru cisnienia okazalo sie ze mam puls 113! czulam ze serce zaraz mi eksploduje! oczywiscie po badaniu, gdy okazalo sie ze wszystko jest ok wszystko wrocilo do normy!

113!! ja pierdziele... ja mialam 90 puls jak lezalam na krzesle operacyjnym i najpierw musieli dac cos na uspokojenie a dopiero pozniej na uspienie swoja droga niesamowite uczucie, totalny odlot, jak po dobrej imprezie tylko bez kaca:)

Gość iksug
wiesz moja druga ciaza tez nie zaczela sie dobrze! okazlo sie w 8 tygodniu ze dzidzius ma przepukline! nie wiadomo bylo czy to przepuklina fizjologiczna czy genetyczna! na badania prenatalne bylo za wczesnie, wiec do 12 tyg. zylam w wielkim stresie! to byl koszmarny czas! ale wierzylam ze bedzie ok! i na cale szczescie okazalo sie ze byla to wada fiozjologiczna, i przepuklina sie wchlonela! w 7 miesiacu mialam podejrzenie cukrzycy ciazowej i znow szpital! tam wrocily zle mysli! ale okazlo sie ze badania mam ok! teraz jestem juz na etapie szykowani wyprawki, prawie wszzytsko juz gotowe na narodziny synka! zobaczysz Ty rowniez doswiadczysz radosi bycia w kolejnej ciazy! trzymam mocno kciuki! trzeba mocno wierzyc ze sie uda!

Iksug ja wierze gleboko ale co chwila ogarnia mnie taki ogromny smutek i żal, nie pomagaja zadne slowa...

Gość iksug
mnie tez nie pomagaly! mialam zal do siebie, siebie o to obwinialam! bo moze cos zle zjadlam, wlosy farbowalam, zle kosmetyki stosowalam.... etc, etc.......... we wszystkich swietych na grobie moich bliskich postawilam moim aniolkom malutkie swiatelka i wtedy poczulam sile! poczulam ze mam wsparcie w niebie, moje dwa aniolki, ktore bede sprzyjac! lzy same leca, to nadal jest we mnie ale mam sile! po pewnym czaasie zrozumialam ze Bog we wszystkim co robi ma swoj plan - to brzmi okrutnie ale tak jest! modle sie kazdego dnia aby syneczek moj urodzil sie zdrowy, to dla mnie ajwazniejsze, a dwa aniolki w niebie daja mi pozytywna energie i wiare! zycie czasem jest okrutne, nie szczedzi nam bolesnych doswiadczen, ale po burzy zawsze wychodzi slonce! dla Ciebie tez wzejdzie, jestem o tym przekonana!

wyrazy współczucia (znam kilka kobiet, które poroniły, a mają po dwójce-trójce dzieci. Jeszcze będziesz szczęśliwą mamą)

Gość współczuję :-(

Powiem Wam, ze poszlam dzis do pracy i nie moglam zrobic niczego lepszego. Poczulam sie o wiele lepiej jak sie czyms zajelam:) A dzis roboty od cholery. Nie umiem lezec w lozku i robic z siebie cierpietnicy.

znam kilka kobiet, które poroniły, a mają po dwójce-trójce dzieci na poczatek chociaz jedno:) iksug - w tym przypadku Bóg mi nie pomogl ani wiara w Niego, jestem zła na Boga mozem i przejdzie:) W szpitalu na dodatek uslyszalam takie historyjki ze sie w glowie nie miesci. Najpierw ksieza sa przeciwko usunieciu ciazy a pozniej jak czlowiek poroni w 6-7, 8 miesiacu to nie chca wyprawiac pogrzebu łotry.

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejj
a ja mam pyt jak na 1 teście wyszła mi mocna kreska, a na 2 pare dni pozniej z porannego moczu wyszła nieco bladsza niz ta 1 to może to oznaczac obumarcie???

co za bzdet z tym obumarciem i slaba kreska:) jak wychodza dwie jedna slabsza moze byc tzn ze jest ciaza

nie kreski mogą być różne raz mocna raz słaba kolor kreski o niczym nie przesądza

Wspolczuje:( Wiem, ze to boli, wiem, ze z czasem jest lepiej:) "Kobiety leżą w ciąży od pierwszych miesięcy? To głównie te które potem rodzą chore dzieci." Radze autorowi przejsc sie na patologie ciazy. Przestudiowac przypadki i poczekac na porody:) Podtrzymywanie ciazy z reguly wiarze sie z "cialem" matki- skracanie sie przedwczesne szyjki macicy, niemoznosc rozciagania sie macicy(przedwczesne skurcze), problemy z wiazadlami macicy( czesty powod poronienia u osob szczuplych) itd. Dziecko jest zdrowe i dobrze sie rozwija tylko organizm matki nie zawsze moze sobie z tym poradzic. Zycze Ci kolejnej ciazy i szczesliwego finalu.

lena wlasnie u mnie jest ten problem jestem osoba bardzo szczupla i lekarz mowi ze najbardziej prawdopodobna przyczyna moze byc niedostosowanie macicy do rozwijajacej sie ciazy, swojego rodzaju "szok" macicy jak to ona nazwala. No ale czy to oznacza ze kazda szczupla ma problemy? kolo mnie lezala dziewczyna wrecz chuda jak kosciotrup i tez z problemami juz w 6 tygodniu... przyszlam do domu i nie moge patrzec na ten dom, wszystko mi przypomina moja ciaze, dlaczego tak jest...przeciez w tym domu spedzilam wiekszosc lat bez ciazy...

No ale czy to oznacza ze kazda szczupla ma problemy? Nie, nie kazda, ale czesto osoby szczuple lub bardzo szczuple maja problemy. Dlatego tez, na poczatku jest wskazana luteina. Szczegolnie jak wiezadla macicy bola. Wtedy jest duze prawdopodobienstwo poronienia. Luteina pomaga.

Gość ty masz problem ze swoją
naturą samicy i instynktem macierzyńskim, samico.