Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magister inż

Dlaczego tak jest że Ból porodowy się zapomina??

Polecane posty

Gość magister inż

Rodziłam kilkanaście tygodni temu ale zaraz po urodzeniu całkowicie zapomniałam jak to bolało. Za zadne skarby świata nie mogę sobie przypomnieć jaki to był ból.Sam poród trwał bardzo szybko bo parłam tylko przez 15 min ale bóle miałam prawie przez 24 godz.Bóle miałam od kręgosłupa czyli te które bolą bardziej. Wiem że darłam się w niebogłosy wiec musiało boleć strasznie.Ale jak to jest że zaraz po tym gdy już wypcha się to dziecko z siebie i gdy je położą na brzuchu to o całym tym bólu się zapomina i nawet gdy po czasie by się chciało przypomnieć jaki to był ból to to jest niemożliwe. Co wy sądzicie na ten temat??

Gość bo bylo to tak przykre
ze umysl wyrzucil to z pamieci, a musial wyrzucic zeby jeszcze sie rodzily dzieci ;)

Taka jest naturalna kolej rzeczy czekasz na dziecko i na porod wiesz ze bedzie bolec ale nagroda jaka jest dziecko pozwala szybko zapomniec.

Gość zestresowana!!!!!!
eterno...jesli moge zapytac co sie stało, ze taka stopka??

Gość magister inż
w życiu spotyka nas wiele przykrych rzeczy i nie możemy o nich zapomnieć.

stracilam dziecko 8 tc.to pytanie padlo dzisiaj po raz drugi ale sie nie stresuj tak czasem bywa.

Gość zestresowana!!!!!!
o jezu, to napewno boli :( ja własnie załozylam inny temat bo obawiam sie o zycie swojego dziecka i leze spanikowana więc wyobrazam sobie co czujesz, wspolczuje naprawde.. A co sie stalo??

hormony hormony i jeszcze raz hormony :) jakby kazda kobieta miała pamiętać jak boli poród to wierzcie mi żadna by sie na drugie dziecko nie odważyła :) natura dba sama o siebie :)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
JA NIE DAWNO URODZIŁAM DRUGIE DZIECKO ALE BÓL PAMIĘTAM DO DZISIAJ. TO BYŁO KOSZMARNE. A MÓWILI ŻE PRZY DRUGIM BĘDZIE LŻEJ...

Gość nyjdryj
nie znam kobiety żadnej która by powiedziała, że nie pamięta bólu porodowego, kazda mówi że pamięta, ja zresztą też i dlatego na kolejne dziecko się nie zdecyduję, moje kolezanki idą rodzic przez cc.

Ja rodzę za kilka dni i też słyszę, że niby o tym zapomnę. Tylko powiedzcie mi jak będę umierać z bólu to jaka w tym niby pociecha, że zapomnę później??? Ja bym wolała jakąś radę jak sobie z tym bólem poradzić jak on będzie trwał :O

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
JA MIAŁAM W MIARE KRÓTKIE PORODY OK.4 GODZIN ALE DRUGI PORÓD BYŁ ZUPEŁNIE INNY-GORSZY! DUŻO ZALEŻ OD POMOCY POŁOŻNEJ I LEKARZY.

ja nie zapomniałam :o może dlatego że podczas jednego z tych cholernych skurczy prosiłam Boga by mnie uśmiercił :o a może dlatego, ze w pewnej nieodpowiedniej chwili (podczas skurczu) mąż poprosił bym opisała ból - nie potrafiłąm spytał czy wolałabym wyrwać sobie zeba czy mieć kolejny skurcz? powiedziałam, ze mogliby mi wyrwać wszystkie zęby bez znieczulenia - w tej chwili! tylko neich ten koszmar sie skonczy tak więc NIE, NIE ZAPOMNIAŁAM :(