Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza partnerka

ja 43 on 28 czy to moralne

Polecane posty

Gość starsza partnerka
macie rację, ma wielkiego :classic_cool:

Gość starsza partnerka
z takim 28letnim chce się bzykać, nie to co z 43 letnim staruchem :D

Gość starsza partnerka
na koniec dodam że to murzyn z big pałką

Gość odp.....
czy wy nie rozumiecie że niektórzy faceci wola dojrzałe kobiety tez z urody i wcale nie oglądaja sie za młodymi bo młode im sie nie podobają. Gust to kwestia indywidualma

Gość Droga autorko-sam tak mialem
Takie fizyczne upodobanie jest krotkotrwale.

Gość nie koniecznie
nie koniecznie fizyczne upodobanie, są faceci którym rówieśniczki nie odpowiadają pod względem dojrzałości,kobieta w tym wieku doskonale wie czego chce, jest nie tylko nauczelką,przewodniczką i kochanką,może bćc także wspaniałą partnerką życiową, jest mnóstwo takich par,którym się udaje, to zależy od wielu czynników,

Gość Droga autorko-sam tak mialem
oklamujcie sie dalej,drogie panie :)

Gość tez tak miałam
byłam w związku z facetem mlodszym o 11 lat,wielka milość,zaklinał się na zdrowie matki że mnie nie zostawi a ...jednak znalazła się młodsza,wielkie rozczarowanie,ból,żal, Po kilku latach znowu zwiazałam się z mlodszym,mimo ze traktowałam to raczej jako przygodę nasz związek przetrwal do dzisiaj, jestesmy szczęśliwa parą,nie ma reguły na udany związek,różnica wieku owszem robi swoje ale ważne jest by sie dobrac charakterami

Gość anitska
Nie wiem jak to naparwde jest,ale jak czytam takie teamty o starszych kobietach i młodszych mężczyznach,to zawsze ci mężczyźni w takich zwiazkach sa przystojni,ładni,inteligentni,niesamowici w łozku i zakochani po uszy w duzo starszych partnerkach. A te starsze parnerki sa takie zgrabne,takei ładne,takie ionteligentne,takie nieziemskie w łozku,do tego wygladaja zawsze o min.10 lat młodziej. To opisy osob zakąłdajacych takie tematy. Jakos nie moge p[rtzeczytac o zwyykłych,niezbyt atrakcyjnytch facetach młodszych którzy zwiazuja sie ze starszymi kobietami. Dlaczego tak wszyscy ubarwiaja swoj wyglad,intelekti ubarwiaja to samo u partnera.

Gość anitska
starsza partnerka--Piszesz,ze z takich 28 latkeim chce sie bzykac,a nie z 43 letnjim staruchem. A Ty kim jestes,jak nie starą baba i widocznbie ten młodszy cie bzyka,bo innej ,młodszej,fajnej nie moze znaleźć

Gość dzieci są mądrzejsze
"ważne jest by sie dobrac charakterami" A gdzie oczekiwania? Nie czarujmy się. 43 lata to może już jest "po gwizdku"; a przecież autorka wyraźnie pisze, że jej wybraniec marzy o dzieciach. A co do dzieci autorki? Jestem pewna, że 18 i 22 letnie dzieci nie skakały ze szczęścia, kiedy usłyszały, że mogą jeszcze mieć rodzeństwo. Autorka pisze, że przyjęły to godnie. Na pewno pomyślały, że matce coś się we łbie popierdoliło. No cóż - pomyślały - to tylko MENOPAUZA!

Gość anitska
nie koniecznie--Niekoniecznie jak cos. A poza tym czy Ty w ogole znasz luidzi,ze w taki sposob oceni9asz. Dojrzałsoc wiekowa nie musi isc w parze z dojrzałoscią emocjonalna. Niestety,mnóstwo ludziw wieku dojrzałym nie wie czego chce.

Gość anitska
Na pewno godnie dorosłe dzieci nie przyjeły wiadomosci o duzo młodszym partnerze matki. Na pewno pare słow prawdy Jej powiedziały.

Gość dzieci są mądrzejsze
"Na pewno pare słow prawdy Jej powiedziały." Niekoniecznie, są dobrze wychowane i wykształcone. Wiedzą, że jak się zaczyna menopauza to kobiety różne cuda wyczyniają.

anitska masz rację dojrzałość wiekowa nie idzie w parze z dojrzałością emocjonalną

Gość anitska
:-) osoba dobrze wychowana i wykształcona tez potrafi neiźle slwoami dołozyc,nie tylko słowami:-) W takich chwilach taktowne zachowanie idzie w zapomninie

Gość roxana446
Anitska a dlaczego niby dzieciom ma sie to nie podobać? Myślisz że chłopak 20 letni woli starego ramola w domu niż jeszcze młodego fajnego faceta z którym mógłby sie lepiej dogadać. Moje dzieci nie miały nic przeciwko wiekowi ojczyma, ich koledzy mówią do niego po imieniu i stosunki sa bardziej kumpelskie. Ma to i złe strony bo nie ma respektu ale w wieku moich dzieci juz nie trzeba ich wychowywać i uważam że tak jest lepiej, Robicie specjalnie probklemy tam, gdzie ich nie ma

behindbrowneyes życzę szczęścia z takimi poglądami ...............

Gość eeewwwwaaa
kobiety korzystajcie z zycia ,coz za roznica starszy czy mlodzy liczy sie kazdy dzien o ktorym mozna powiedziec ze jest szczesliwy...a tak pozaty faceci ktorzy maja 30 lat czesto wygladaja na zaniedbanych dziadkow.otyli smierdzacy itd i do zadbanych 40 nie maja polotu...hej

Gość kto tam?
Ja mam 46 lat i od jakiegoś czasu młodego "adoratora" (33). Czasami wydaje się to miłe, że taki młody jest mną zainteresowany, ale jak sobie pomyślę, że miałabym pójść z nim do łóżka, to wydaje mi się zupełnie dziwne. Na dłuższą metę jest to nużące, partnerzy w moim wieku są doświadczeni i przynajmniej potem jest o czym porozmawiać. Wydaje mi się, że pewny siebie młody człowiek nie potrzebuje wsparcia starszej kobiety, tylko zdobywa rówieśniczki.

Gość do kto tam.........
Dlaczego myslisz że 30 sa lepsze od nas (mam 44). Wszystko zalezy od urody i charakteru a nie od wieku. Są młode brzydkie jak noc a piekna kobieta zawsze będzie piękna, inne rozkwitaja z wiekiem (jak choćby Jenifer Lopez, Demi Moore czy nasza Chylińska) z brzydkich kaczątek wyrosły piekne łabędzie. Poza tym smieszy mnie jak piszecie "za kilka lat sie toba znudzi" - ludzie kilka lat to szmat czasu a w wieku po 40 lepiej byc kilka lat szczęśliwą i zostać sama powiedzmy po 50 niż męczyc sie ze staruchem, który i tak pewnie umrze i zostajemy same - bo przeciez mężczyźni wcześniej umierają. Głupie stereotypy przemawiaja przez większośc odpowiedzi.

Gość starsza koleżanka starszej par
Dyskusja się rozwija. "ja 43 on 28 czy to moralne" - na tak postawione pytanie odpowiedź może być tylko jedna. Jedno z drugim nie ma ŻADNEGO związku. Czy to jest rzeczą niespotykaną? Wręcz przeciwnie, nawet dosyć często. Dlaczego? Bo jest dużo kobiet po nieudanych związkach, które widząc, że ich dzieci demonstracyjnie wręcz uciekają spod ich skrzydeł, dochodzą do wniosku, że są jeszcze młode i jeszcze coś fajnego może ich w życiu spotkać. 43 lata to faktycznie już ostatni gwizdek, ale nie na zaczynanie życia od nowa (huśtawka nastrojów w ciąży, później "odstawienie od cyca partnera" itd - każda, która jest matką zna ten scenariusz). Trochę jestem zaskoczona tym jak 43 letnia KOBIETA myśli o przyszłości z 28 PRAWIEFACETEM, który zaczyna marzyć o RODZINIE (dzieciach!). Czy tą rodzinę może stworzyć 28 latek z niewiele młodszymi dziećmi swojej wybranki? BZDURA. Hasło pt DOBRY OJCZYM, bo dobrze dogaduje się z pasierbami w tym wypadku trudno nawet nazwać śmiesznym. "Ojczym" wyskoczy z pasierbem na jakieś piwko, zerwą jakieś laski - SUPER TATA!!! A z pasierbicą? Wyskoczy na dyskotekę, pomiętosi ją trochę, tylko tak dla picu "żeby wkurwić tego Marcina!!!", niech wie, że ona nie jest na rzeczomego Marcina skazana - SUPER TATA!!! A MAMA? No cóż będzie miała już trójkę DZIECI. Ależ ona jest jeszcze młoda, atrakcyjna (to już ostatni gwizdek!!!!); niech więc korzysta z życia bzykając się z 28 latkiem i przestanie pierniczyć o rozpoczęciu z nim nowego, LEPSZEGO niż poprzednie, życia. Moja młodsza koleżanko, zejdź na ziemię.

Gość kot13,
Sama zakochalam sie w mlodym.;)

Gość a my we dwie
też

"ja 43 on 28 czy to moralne" Jeśli jesteście szczęśliwi, jak najbardziej. Jest dorosły. Ty masz "odchowane" dzieci, nie powinnaś przejmować się docinkami. Sama jestem w związku z dużo starszym mężczyzną i wiem jakie rozterki przeżywasz :)

Gość starsza partnerka
ojejej nie spodziewałam się że ktoś jeszcze zajrzy do tego tematu, po pożegnaniu się i podziękowaniu za wypowidzi nie zagladałam juz tutaj, ale widac że ktoś nieźle się bawił moim nickiem i pisał bzdury, myslę że poziom wypowiedzi wyraźnie pokazuje 2 osoby zuzanko,ty tez dzisiaj założyłaś podobny temat, wiem bo wypowiadałam się na twoim topiku, pan 60/pani 30 :) jak widzisz mój związek przetrwał,mieszkamy razem i jest super więc nieprzejmuj sie głupimi wypowiedziami,twój też przetrwa

Gość senor Gustavo
takie związki są super. Nikt mi nie powie, że dojrzała i młodszy do siebie nie pasują :-)

Gość ja jestem ze starszą
.