Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nassani

Uwaga na podróbki wózków na Allegro

Polecane posty

Witam, Mój mąż ostatnio wysłał zapytanie do jednego z producenta wózków, jako że chcieliśmy się zorientować w cenie "u źródła". Okazuje się, że u producenta jest taniej niż na Allegro (licząc już z kosztami przesyłki) nie mówiąc o tym, że pewniej! Jak się okazuje, mnóstwo firm podrabia wózki i sprzedaje je z kserokopiami karty gwarancyjnej. Oprócz tego takie wózki nie mają tak naprawdę żadnych atestów i stwarzają potencjalne zagrożenie dla dziecka. Najlepiej zawsze sprawdzić autoryzowane punkty sprzedaży u producenta i kupować tylko tam albo bezpośrednio. Chciałam kupić na Allegro foteliki dla bliźniąt, ale teraz się waham. Nie wiem jakie jeszcze marki są podrabiane i hurtowo sprzedawane na allegro, ale na pewno jest tego sporo. Uważajcie na (niekoniecznie tańsze) podróbki!

Gość nie przesadzasz trochę?
Dawniej nie było wyboru i się 5 dzieci wychowało w jednym wózku i żadnych atestów nie miał, a teraz niby wózki mają krzywdzić dzieci. Wózek to wózek. Ma służyć do tego, żeby można było zabrać malucha na spacer i mieć odciążone ręce, a dziecku było wygodnie leżeć, a później siedzieć, a czy to będzie firma Z czy X czy ich podróbka to żadna różnica.

A jeśli Cię zdziwiło, ze u producenta jest taniej to zastanów się na czym polega handel. Producent sprzedaje taniej, a sprzedawca narzuca marżę. To przecież naturalne i normalne. Nie specjalnie rozumiem co cię dziwi. Jednak trzeba dodać, ze nie wszyscy producenci sprzedają detalicznie i u niektórych można kupić tylko w ilościach hurtowych.

To mnie dziwi Twoja ignorancja, bo nawet renomowanym firmom zdarzają się wpadki. Jak np tutaj: http://www.tvn24.pl/-1,1628081,0,1,niebezpieczne-wozki--dzieci-stracily-palce,wiadomosc.html Jeśli nie pasuje Ci kupowanie oryginalnych wózków, to kupuj proszę podróbki. Nie miej do mnie jednak do mnie pretensji, o to że chcę uwrażliwić innych na problem podróbek, które są droższe! na allegro o ponad 10% od oryginału. A wózek który nas interesuje w sklepie na miejscu kosztuje 10 zł taniej - kwestia jest taka, że od producenta będę miała transport pod same drzwi :)

Zamotałam... Wózek na allegro 1099 zł (najniższa cena) Sklep "na miejscu" 980 zł Przesyłka bezpośrednio od producenta: 990 zł

ludzie nie przesadzajmy :/ wózek ma być wygodny i przyjazny matce i dziecku a czy firmowy czy nie to już nie ważne :/ a co do handlu jeśli tylko o 10% drożej na allegro niż u producenta to i tak nie wiele bo według przepisów może duuuużo większą marżę sobie narzucić, prawo tylko na produkty spożywcze ma dokładne przepisy że maksymalnie 23% marży a na wszystko inne sprzedawca sam ustala :)

To chyba logiczne, ze jak ktoś chce coś kupić to sprawdza w sklepie i na allegro i porównuje ceny. Tak jak już Ci napisałam nie wszyscy producenci sprzedają detalicznie więc nie każdy ma możliwość kupna od producenta. Producent coś powiedział żeby kupować u niego, a ty powtarzasz jak mantrę :P Tak jakbyś miała na to jakieś dowody. Wiadomo, że każdy sprzedawca swoje zachwala, czasem nawet kosztem innych. A co do podróbek to nawet jakby to była prawda i byś kupiła podróbkę na allegro to skąd byś wiedziała, że to podróbka? Pewnie byś go użytkowała 3 lata, a potem jeszcze sprzedała i nie miała zielonego pojęcia, ze to nie oryginalny wózek. Widzisz ja kupiłam oryginalny w sklepie pewnej firmy słynącej z rzeczy dla dzieci i rozleciał się po miesiącu. Naprawiali do 3 miesiące po czym znów się rozleciał. Kupiłam jakiś no name i dziecko jeździ do dziś. Nie ma co się tą oryginalnością tak podniecać.

I napiszę Ci, ze tobie producent sprzeda za 990 z przesyłką, a hurtowo sprzedaje je po 700 :P A to, ze sprzedający na allegro narzuca marżę, sprzedający w sklepie narzuca marżę to zupełnie normalne. Nie ciesz się bo i tak nie kupiłaś tego wózka po cenie produkcji :P Zapłaciłaś tylko najniższą stawkę i ok, ale to nic niezwykłego. 200 zł w kieszeń producenta wpadło wiec ja się nie dziwię, ze zachęca na wszelkie możliwe sposoby do kupna u niego. A przesyłkę ma taniej bo ma podpisaną umowę na korzystnych warunkach z firmą kurierską. Jeśli wysyła spore ilości towaru to na pewno ma wielkie zniżki.

Gość a co jesli producent
sprzeda ci podróbke??

z jednej strony rozumiem autorke ze jak placi to woli placic za towar jaki zamawia, nie podrobke. z drugiej strony pewnie nawet by nie wiedziala ze to podrobka jak wygladaja tak samo. spredawcom sie nie dziwie ze jest u nich drozej, tez musza zarobic. kazdy szuka i kupuje tam gdzie mu najbardziej odpowiada a jeszcze co do oryginalnych wozkow i linku autorki to ja mam maclaren quest sport zakupiony w 2008 r. czyli jeden z "niebezpiecznych" wozkow i mieszkam w stanach. w sklepach informowali nas ze jesli mamy ktorys z tych wozkow to zadzwonic do producenta i oni dosla cos tam zabezpieczjacego chyba. nie dzwonilam i nadal mam ten NIEBEZPIECZNY wozek i O ZGROZO w ogole mnie to nie rusza :D po prostu nie umiem zrozumiec czemu bezmyslny rodzic daje sie bawic dziecku wozkiem gdzie sorry ale widac ze te metale z tylu jak sie sklada i rozklada to moga dziecku palce przyciac. z boku jest blokada wiec albo rodzic sam to rozkladal i przycial dziecku palce albo dziecko jakos wyjatkowo sprytne co do blokady tylko mniej sprytne z metalami :O wg mnie to zaniedbanie rodzicow ze dziecko sobie tym wozkiem zrobilo krzywde. w sumie kazdym mogloby bo jak zamykasz jakis inny i te wszystkie rurki sie lacza to jak wsadzisz tam palec to tez sobie przytniesz. ale to moje zdanie i nie kazdy musi sie ze mna zgadzac. mnie ten wozek nie przeraza ani podrobki itd. bo tak jak wszystko inne trzeba myslec za wczasu jak sie uzywa czegos to moze to niesc jakies niebezpieczenstwo. nie wycofuje sie drzwi pomimo ze przycinaja palce czesciej niz wozki.