Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njhgbvvvc

Ile kosztuje wypraka na pierwsze połroku dla dziecka?

Polecane posty

Gość mam to za sobą
no tam tylko,że dzici rosna bardzo szybko i co kilka miesięcy trzeba kupować następne ubranka, jedzenie, pieluchy, które są do pewnego momentu stałym wydatkiem, zabawki wspomagające rozwój i otym tez trzeba mysleć, do tego dochodza tez szczepionki, ewentualne leki w czasie choroby dziecka itd. Myślę,że tanie łużeczko można pięknie pomalować i udekorować i dziecko tez bedzie zadowolone

bez sensu sie kłócicie... każdy kupuje takie rzezcy na jakie go stać... np. po co komu cały zestaw przewijak i wanienka na stojaku, który kosztuje ok 200zl jak można kupić zwykłą wanienke za 20zl i przewijak na łóżeczko za 30, takich rzeczy jest pełno a dziecku nie są niezbędne, bo mu to obojętnie czy bedzie kompane w wanience za 200zl czy za 20 i łóżeczko za 3tys czy za 100zl. JA kupiłam wózek niby super firmy, niby jak w internecie piszą mercees wśród wózków, ale jaki będzie w praktyce to się okaże, nowego bym napewno za 3 tys nie kupiła, a tak kupiłam bo mi się kolor spodobał i wygląd, marka za duzo mi nie mówiła, ale przyszłam do domu wpisałam i szok. A zobaczymy czy jest wart swojej ceny za pare, parenaście dni:)

Hmy ,pytanie z zasady jest takie..Co i gdzie mamy zamiar dzidzi kupowac..Wiadomo,za nowe rzeczy zaplacimy wiecej jak za uzywane..A sa ludzie ktorzy poprostu nie potrafia i nie chca kupowac w second hendach np..My mieszkamy w UK(wiem ze realia sa inne niz w PL),ale pomimo iz stac nas na nowe rzeczy,czesto jezdze do charity shopow i kupuje uzywane w idealnym stanie ..Sztuka nexta wychodzi mnie jakies 2 zl...Zabawek 2 kosze. Fisher price,Tiny love itd..Rozniwe za grosze wystarczy wyprac..Lozeczko i wozek wyszukalam na aukcjach internetowych( nowe ) takze zaplacilam o wiele mniej za firmowe..Wiele rzeczy kupuje z ebaya ...

Np wczoraj za nianie warta 70 funtow dalam 10,tylko dlatego ze ktos dostal w prezencie a juz mial..I takich okazji stale szukam :)

Gość gryczka
Milkaa, dokładnie - dziecku jest obojętne :-) Mój kolega kąpał córkę do 6 miesiąca w plastikowej misce za 15zł, a potem w normalnej wannie. I jakoś nic jej nie jest :-) Wiadomo, że są rzeczy niezbędne, bo dziecko gdzieś spać musi, musi mieć ciuszki, musi być wykąpane (jestem przeciwna stosowaniu emolium od początku, po co przyzwyczajać skórę?) itp. I wiadomo, że jak komuś się podoba łóżeczko za 600zł i go na to stać, to niech kupuje, czemu nie?:-) Tylko niech nikt nie wmawia ludziom, że 5 tys. na wyprawkę to minimum, bo można solidną wyprawkę przygotować za znacznie mniej.

Gość śmiech na sali te 5 tys
ja kupiłam tak wózek - 550 zł nowy na allegro plus fotelik był łózeczko - 110 zł plus materac 70 zł razem 180 zł wanienka - 20 zł pościel - 100 zł po 50 za komplet kupiłam 2 2 butelki - jedna mniejsza druga większa 46 zł pieluchy tetrowe - 40 po 2 zł razem 80 zł smoczki, termometr - 60 zł ubranka dla chłopca( rozmiary do 6mca kupiłam ) kupiłam na rynku od bułgarów wszytko nowe - 3 pary spodni dzinsowych po 10 zł - 30 zł -3 bluzy na zameczek po 8 zł - 24 zł - 5 pajacy po 10 zł - 50 zł -7 kaftaników po 5 zł - 35 zł -3 rajstopki po 4 zł - 12 zł - 10 par body po 3 zł - 30 zł - rożek - 70 zł - kocyk - 58 zl - niedrapki 3 pary po 1 zł - 3 zł - 3 pary skarpetek po 1 zł - 3 zł - 2 bluzy ocieplane po 12 zł - 24 zł -2 komplety ( bluzeczka, spodnie ocieplane, bluza ocieplana plus czapeczka ) po 25 zl - 50 zł przewijaka nie potrzebuje bede przewijac na łózku, a reszte jeszcze dokupie. jak narazie mam 1500 zł wydane wiec w 2 tys sie spokojnie zmiescisz.

Gość Mama jednego bobasa
Jasne że smiech na sali. Ale tez faktycznie głupio się kłocimy. Ale mnie tak ponisło bo dzisiaj spotkalam koleżanke i po rozmowie z nia to uznałam ze ludzie to maja dziwne priorytety. Otoz dziecko jezdzi w wózku za 3000 a rodzice żałuja kasy na ubezpieczenie swojego zycia. Ot szczesliwe dzieckow łóżeczku z baldachimem... Lepiej odlozyc troche kasy niz głuipo ja wydac

Gość mieszkam
ja nie mowie,ze tyle kosztuje wyprawka ale ile zaplacilam ja!w sumie to doszlo jeszcze duzo innych wydatkow no i sporo dostalam od rodziny.ja nie chce i nie bede dziecku zalowala. matko jednego bobasa...sorry tez mnie ponioslo ale napisalas,ze takie mamy maja nasrane.ja nie mam nasrane tylko kupuje to co mysle dla mojego dziecka jest najlepsze.wiec lozeczko z ikei w gre nie wchodzi bo to sklejka!pozdrawiam

śmiech na sali te 5 tys- no dokładnie:) W pecoc'u czy textil markecie są fajne i tanie ciuszki, będąc w Polsce sama tak kupiłam pare kaftaników, śpioszków i półśpioszków, za kaftaniki płaciłam 4.99zl, za półspiochy 5.99 i za śpiochy 9.99 także nie dużo:) Czapeczki bawełniane za 2.99 to grosze. Butelek też nie trzeba Bóg wie ile nie trzeba najlepszej firmy:) Choć te co ja mam na allegro dużo nie kosztują, ja mam takie http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-butelki-tommee-tippee-2x260-ml-i1231966757.html http://allegro.pl/tommee-tippee-butelki-2x150ml-bez-bisfenolu-0-bpa-i1228610523.html a tu zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-butelki-smoczki-24h-i1201365573.html i tyle butelek w zupełności wystarczy. No to ja wydałam tyle wózek 450zł wanienka 20zł karuzela 100zł monitor oddechu 2w1 angelcare 100zł mata edukacyjna 100zl ciuszki używane 50zł cała torba nowe ciuszki ok 300zł (kupowalam w Angli, ale dużo też dostalam) butelki antykolkowe 260ml 45zł butelki zwykle 15oml 20zł laktator ( w skład jeszcze jedna butelka 150ml, pojemnik na przechowywanie pokarmu) 50zł szczoteczka o butelek 15zł zestaw do pielegnacji ( termometr, szczoteczka, grzebyczek, termometr do wanienki, gumowa szczoteczka do dziąsełek, nożyczki, obcążki) 40zł kosmetyki i lekarstwa 200zł pieluszki 120zł kocyk X 3 150zł łózeczko z przewijakiem i materacem Safari z allegro330zl posciel z balachimem i z wypełniniem 270 posciel na zmiane 80zl przescieradlo x2 12zl spiworek 80zl torba do wózka 30zl pieluszki tetrowe 10x 2,5zl 25zl podklady jednorazowe do przewijania 20zl (ale to zbędne) razem 2 589zł I pare rzeczy można było pominąć:)

Gość gryczka
Nie chodzi o to, czy żałujemy dzieciom. Po prostu każdy kupuje na co go stać albo co mu się podoba.

Gość jammmmm
jeżeli masz koleżanki które rodziły popytaj je choćby o ciuszki bo nie zdążysz nowych kupować ..napewno znajdzie się duzo osób co będzie chciało ci odsprzedać pożyczyć czy nawet podarować... łóżeczko z materacem do 200zł dostaniesz wózek używany do 400zł odkupisz i prawie jak nowe.. kosmetyki..nie ma co przesadzać z wyposażeniem lepiej kupować na bieżąco aniżeli wyrzucać..pieluchy 2 sztuki chusteczki 2 sztuki... proszki i płyny do prania - do 50 zł przewijak zbędny ... wanienka za 20 zł laktator butelki smoczki do 100zł...nie ma co przesadzać