Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemajuznicccc

musze sie wyzali facet zostawil mnie z dzieckiem

Polecane posty

ty mądralińska ja tylko zadaje pytania bo nie mam zielonego pojęcia jakimi kryteriami myślą takie osoby jak wy.jakoś nei każdej kobiecie sie takie historie przytrafiają

Gość yoox
MUSISZ GO POZWAĆ O WYŻSZE ALIMENTY

Gość niemajuznicccc
ale przeciez PISZE ZE ON MA RENTE TYLKO 460ZL!!!! WIEC NIE DADZA MI WIECEJ NIZ 200ZL

Gość niemajuznicccc
jest to renta socjalna, a po cichu dorabia sobie na czarno.

Gość dobrze ci radzee
taa i jeszcze kobiety za to wińcie... skąd niby kobieta ma wiedzieć, że po tym jak 'wpadnie' jej facet, który do tej pory o nią dbał, troszczył sie itd. okaże się takim skurwielem? jasnowidzkami kurfa nie są, nieraz czytałam, ze nawet 'chodzące ideały' z dobrych domów, okazywali się choojami, po tym jak zostali 'tatusiami', więc nie pieprzcie farmazonów, taki jeśli nie chce płacić, albo płaci bardzo mało i nie chce dać więcej, zasługuje tylko na to aby komornik ściągał z niego jak najwieksze alimenty, a tym samym po jakimś czasie został wpisany na listę dłużników - a jeśli wtedy przekroczy się pewną kwotę mogą nawet wsadzić i skazać na przymusowe roboty, i bardzo dobrze

Gość posłuchaj dziewczyno
no to masz odpowiedzi na te swoje żałosne pytania podpisuje się

Gość dobrze ci radzee
dziewczyno! nie ważne, że ma rentę! nawet z bezrobotnych ściągają 400-500 zł, mój ojciec też jakiś czas nie pracował, a mimo to razem z siostrą dostawałyśmy z funduszu 600 zł - 300 na mnie, i 300 na nią, a nawet jak dostaniesz mało, to zawsze można pisać o podwyższenie, ale mówię ci, ze większość samotnych matek z małymi dziećmi dostaje z funduszu alimentacyjnego więcej i bezwzględu na to czy tatuś zarabia dużo czy jest nierobem, i w sumie nie masz wyjścia, bo skoro sam z własnej woli płaci jedynie 200 zł i ma was gdzieś to więcej na pewno nie zacznie płacić, no chyba że postraszysz go sądem, ale jeśli to nic nie da, to naprawdę poczytaj o przepisach dotyczących alimentów i nie czekaj na nic tylko pisz

taa i jeszcze kobiety za to wińcie... skąd niby kobieta ma wiedzieć, że po tym jak 'wpadnie' jej facet, który do tej pory o nią dbał, troszczył sie itd. okaże się takim sk**wielem? eee wystarczy przedyskutować to na początku związku:D nie wpadłyście na to?

Gość niemajuznicccc
ale jak fundusz alimentacyjny ma mi palcic? On ma juz zasadzone alimenty prez sad 200zl.

Gość dobrze ci radzee
poza tym jeśli macie ogólnie ciężką sytuację to zawsze można starać o jakieś zasiłki czy coś np. z mopsu, wszystko zależy od tego ile zł przypada na jednego członka rodziny, tylko trzeba najpierw zapoznać się z przepisami, możesz też zawsze opisać swoją sytuację i popytać się na forach prawnych czy możesz ubiegać sie o jakieś dodatkowe wsparcie pieniężne prócz alimetów

Gość Aniaaaaaak
Bo wiecie co dziewczyny???Kiedyś lata temu będąc nastolatką wyczytam gdzieś takie stwierdzenie ze: "do łóżka idzie się tylko z takim facetem którego widzi się w roli ewentualnego ojca swojego dziecka" ...bo wiadomo-wpadki się zdarzają. A wiec autorko tego topiku ( i inne opuszczone mamy) ...czy przez ten czas kiedy byliście razem i kiedy było jeszcze "fajnie" to czy nie bylo takich momentów ktore wzbudzałyby Twoją (waszą) czujnosc, podejrzliwosc i ktore w gruncie rzeczy wskazywałby na to ze w rzeczywistosci "ukochany" tak naprawdę jest nieodpowiedzialnym facetem ktory nie umie poniesć konsekwencji swoich czynow? A tak mowiąc na margnesie to bardzo podziwiam samotne mamy. Zasługujecie na szacunek.

Gość artefakt nie osmieszaj sie
jesteś żałosna, tak sie składa, że oni często kręcą, wielu obiecuje gruszki na wierzbie i niby 'planuje' dzieci, a jak przyjdzie co do czego to tchórzy, poza tym naprawdę jesteś taka głupia i myślisz, że jakikolwiek facet przyznałby sie do tego, że zerwie i ucieknie jeśli ona by się zapytała, co zrobi jeśli ona 'wpadnie'? hahaha

Gość dobrze ci radzee
hmmm w takim razie możesz pisać o podwyższenie, swoją drogą, dziwne że tak mało ci przyznali, a płaci ci zawsze na czas, regularnie co miesiąc, bez żadnych ''ale''?

Gość niemajuznicccc
tak. placi co miesiac. w sadzie mi powedzieli ze 200zl to rozsadna kwota:/

Gość dobra dobraaa
okey, artefakcie zdradź nam jak rozróżnić obiecankę, która brzmi bardzo poważnie i realnie od prawdziwej szczerości? czekame :classic_cool:

myśląc tak jak artefac cos tam, to nikomu nie będzie można wierzyc w nic, wszystkich należałoby podejrzewać o kłamstwa i wciskanie kitu wiec powiedz mi pani mądralińska jak ty budujesz swoje związki międzyludzkie, na jakiej podstawie???

a to dobre ... to się po prostu wie....załatwiłaś mnie tym tekstem

Gość dobrze ci radzee
zauważyłam taką regułkę, że zawsze jednak więcej wyciągną od tego co płaci z własnej kieszeni (i nie ważne czy jego dochód jest niski) niż z funduszu - bo pieniędzy od państwa to im szkoda, a jeśli ojciec płaci z własnej kieszeni to przeważnie przyznają tyle ile chce matka, bo co im zależy, ale widzę, ze bywa różnie, ehh... spróbuj jednak pisać o te podwyższenie, poszukaj wzorów, najlepiej z dobrym uzasadnieniem - pełno tego w necie, nic nie tracisz, a mozesz zyskać, aha i to, ze nie uczestniczy w wychowaniu dziecka też jest bardzo ważne, to też biorą pod uwagę, trzymaj się

Gość nie ma chodzących
ideałów więc już jest podejrzane to, że się koleś na takiego kreuje. Śmierdzi ściemą na kilometr. Ale pomijąc to, czy da się czy nie da się wyczuć oszusta, to dlaczego decydujecie się na seks nie dbając o antykoncepcję ??!!!!! Do cholery !!! Wiadomo, że kobieta ryzykuje więcej ! To ona zawsze zostaje z przychówkiem i ma zjjebane życie ! Trzeba myśleć. Wiadomo, że teraz już melko się rozlało i dzieciak już jest na świecie. Cóż ci pozostaje, jak samotna walka ? Nic.

ja wpadłam biorąc tabletki - nie ma 100% zabezpieczenia

Gość JHGFDXGCUHJVINKM
Artefakt_Diabła taa i jeszcze kobiety za to wińcie... skąd niby kobieta ma wiedzieć, że po tym jak 'wpadnie' jej facet, który do tej pory o nią dbał, troszczył sie itd. okaże się takim sk**wielem? eee wystarczy przedyskutować to na początku związku nie wpadłyście na to? MYSLALEM ZE JESTES MADRZEJSZA ALE IDIOTKA Z CIEBIE

od zawsze kobiety dzieliły się na naiwniaczki i te drugie (nie bede ich nazywać bo wam żyłka peknie:P). sorry ale niektóre z was aż się proszą o wciskanie wam kitów! sorry, ale jakoś nie widze żeby ogarniete dziewczyny zostawały same z dzieckiem. za to te z moich znajomych,które zawsze uważałam za ostatnie naiwniary, i owszem. przypadek? no i już nie chrzańcie ze się tak swietnie zabezpieczałyście, chociaz oczywiście żadna metoda nie daje 100% pewności. ja z moim partnerem stosujemy cały czas antykoncepcje a zdarzyło się nam kilka razy robić test,wiec wiadomo-ryzyko ejst zawsze

Gość BO JA MAM PARE LATEK
JA PIERDOLE JAK MOZNA WIEDZIEC ZE FACET MOZE ZROBIC COS TAKIEGO KOBIECIE? artefakt nie pierdol glupot. to si ewie? buhahahahhahahahah

bardzo mnie obchodzi co myśli pomarańcza której nei znam, a która zapewne pisała tu już pod 3 nickami:D ale droga wolna, pruj się dalej zamiast rozmawiać z facetem:D

Gość cocojambo
cicho nie krzyczcie tak, artefakt jest po prostu miłosierna, weźmie wszystkie błedy faceta na siebie

nie,ja po prostu się zadaję z facetami,którzy nie popełniają głupich błedów. a ze niektóre wolą miec byle co zeby miec...nie mój problem.na szczęście

Gość cocojambo
czekaj naiwniaczko na swój dzień, myśle że twój facet nieźle Cię urobił i ma całkowity komfort bzykania ciebie