Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem latać

Boję się latać samolotem, a niedługo chyba mnie to czeka....

Polecane posty

Gość nie umiem latać

jeszcze po tej tragedii w Smoleńsku ciagle trąbią o przyczynbach, te zwęglone ciała...Ja nigdy nie latałam, a niedługo mnie to czeka Jakie to uczucie lecieć samolotem?

Gość zomek
Dla mnie bombowe. Najlepszy moment gdy jestes na 100-200 metrach wysokosci i wszystko widzisz. Pozniej to juz robi sie za male a potem chowa sie za chmurami. Drugi taki moment przy lądowaniu. A jesli to noc - oswietlone miasto - morze światel ... Wspaniale.

Gość njknjk
Jakie to uczucie lecieć samolotem? szczerze? nic szczegolnego, sama zreszta sie przekonasz:D

Gość startowanie jest chujowe
troche wgniata Cie w fotel, samolot zaczyna jechac coraz szybciej po pasie startowym, wydaje Ci sie ze pas zaraz sie skonczy i samolot w cos piertolnie, a tu nagle widzisz i troche czujesz ze zaczyna sie unoscic w gore... ziemia, ilice, domki wszystko zaczyna sie zajebiscie szybko oddalac, a Ty czujesz jakby samolot zaraz mial spasc na ziemie bo tak leci jakby niemogl :) pozniej wlatuje w chmurki, sa lekkie turbulencje, ale jak juz wyrowna wysokosc to sie leci luźno. potem znow lądowanie, samolot zaczyna schodzic coraz niżej, sa zmiany cisnienia, mnie osobiscie wtedy strasznie boli glowa i uszy. jak juz jest nad lotniskiem i manerwuje to nie wieszy czy on skreca czy spada :P , a pozniej uderza o plyte lotniskową i jestem wtedy najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie :D:classic_cool:🖐️

Gość nie umiem latać
dziekie :) tylko, no wlasnie, te turbulencje...:(

Gość startowanie jest chujowe
turbulencji się nia ma co bać. są przy kazdym locie, wiec jak zacznie rzucać samolotem to sie nie wystrasz bo to naprawde normalne :) czujesz sie jakbys jechała wtedy autobusem po dziurach :) bedzie dobrze 🖐️

zaskakujące może być startowanie - wtedy samolot bardzo szybko przyspiesza na ziemi ( do blisko 300 km na godzinę ), wgniata Cię w fotel, ale poza tym wszystko jest ok, samolot delikatnie odrywa się od pasa startowego, i lecimy :) potem jest lądowanie - i znowu czujemy prędkość samolotu, gdy dotyka on pasa, ale to w zasadzie tyle... nie ma czego się bać :)

Gość taka dziwna ze mnie baba
autorko topiku,masz telefon samsung??

Gość Stewardessa Airbusa
To prawda, samoloty są najbezpieczniejsze, na ulicahc jest o wiele wiecej wypadków.

oj tam nie przesadzajmy . latalam juz nie wiem ile razy i to nie tylko samolotem pasażerskim i było ok

Eh no ja też nie przepadam za lataniem, to znaczy lubię w tym to, że jest takie szybkie i mimo wszystko komfortowe (ulubioną częścią lotu jest poczęstunek, w niektórych liniach nawet winko dają :D). Nie lubię rozpędzania się i w ogóle startu, za to kocham moment, jak z łomotem osadza tyłek na ziemi, kołysze, a potem zwalnia i zatrzymuje się. Ludzie czasem biją brawo, a ja mam taką myśl w głowie, wiem, że kretyńską "no, znowu się udało!" Za to jak startuje mam zawsze łzy w oczach, nie wiem czemu mój organizm tak reaguje, z napięcia czy coś... Jedyny trick, żeby to przeżyć, to strzelić kielicha przed lotem, ja tak przeżyłam pierwszy lot, roznosili winko, to sobie walnęłam dwie szklanki i potem mi było ganz egal ;)

ale ze 2 razy się bałam troche. bo raz lecieiśmy z burzę tzn było widać chmurę i piorunami obok i trzęslo dość solidnie. Drugim razem był gwałtowny ,start , gwaltowane lądowanie ,a przed lądowaniem samolot wydawal dzwięki jakby się coś psuło

Gość nie umiem latać
nie mam tel. samsunga a czemu pytasz?