Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marciaa17

Nastoletnie MAMUSIE ! :)

Polecane posty

my tez utrzymywalismy sie sami ja mialam rente po tacie warunkiem jej wyplacania byla nauka wiec do porodu smigalam do szkoly moj maz mial 22 lata i pracowal nie bylo zle.

Gość wiesz, co to jest
paradoks dziecko? czy w szkole jeszcze po tym nie bylo na lekcji ???

No, właśnie o to większości "potępiających" nastoletnie ciąże tutaj chodzi- nastolatki nie są na tyle samodzielne aby mieć dzieci. I nie wątpię w to, że masz kochającego męża, ale jak sama napisałaś nie płacicie za nic także...

Gość izazsynkiem
Gdy tylko Synek trochę podrośnie to tez poszukam pracy i spróbujemy stanąć na własne nogi cały czas o tym myślimy bo zycie z tesciami nie zawsze jest kolorowe... Chociaż nie moge narzekac bo za nic nie msimy płacić :p tylko utrzymywać Synka i jezeli mamy na coś ochotę itd to tez sami. Treaz chodze do szkoły ale zaocznie

Gość gratuluje:)....
a ty 24 letnia-zabezpieczaj sie jak musisz,obys nigdy nie musiala siedziec na temacie-in vitro.i wtedy bedziesz zazdroscic takim mlodym co to w ciaze umieja raz dwa zajsc. malo takich jak ty?najpierw sie madruja a potem staranka wielkie rozpoczynaja.

takie dzieci od nasto-parolatek sa nasza przyszloscia!a nie od niektorych jak wy-starych,przerobionych bab-po tabletach,zuzytych-fuuujjjjj

do Gratuluje:) wlasnie sie z tym borykam bralam pigulki 7 lat ateraz mam problemy udalo mi sie zajsc stracilam ciaze... kazdy kij ma dwa konce...

Gość izazsynkiem
Widzę że nie potrzebnie sie wysilam :( ehh naprawde nie chce przytaczać tu Naszych dziadków którzy tez nie raz byli tacy młodzi i mieli dzieci.. Kochali sie i to było Najważniejsze ! Mam Kochającego Męża ale nie bede tego udowadniała nawet nie mam jak.. bo nikt tu mnie nie zna na tyle zeby to oceniać Najwazniejszy jest teraz Mój Synuś I Mąż !

Gość izazsynkiem
heh :) w Koncu jakieś pozytywne opinie :)

do gratuluję- gwoli ścisłości- faktycznie, jestem TAAAAKA stara i zużyta bo mam aż 21 lat i zaszłam w ciążę wtedy kiedy chciałam...

Gość izazsynkiem
Pani Kara dziewczyno co Ty piszesz jesteś ode mnie starsza o 2 lata i uważasz sie za lepszą ?? Mój mąż jest w Twoim wieku i co też jest młody

jedna uwaga jeszcze często ci właśnie rodzice-dziadkowie nieplanowanych wczesnych wnuków, są w dużej mierze winni za te wczesne ciąże swoich dzieci brak wychowania, brak przekazania odpowiednich wartości, brak rozmów o antykoncepcji, brak albo niewiele zainteresowania dorastającym dzieckiem, nie zorganizowanie mu czasu, seks tematem tabu w domu itd. itp. jest takie powiedzenie: czym skorupka za młodu nasiąknie... niechaj więc teraz pomagają dzieciom wychować ich dzieci, i finansowo, i czasowo, skoro wcześniej zaniedbali kwestię wychowania i uhierarchizowania wartości w życiu swoich własnych dzieci. patologia patologię rodzi, często ci przedwcześni dziadkowie sami sobie winni, więc nie ubolewałabym tak nad nimi.

mloda mama-to zdrowa mama.a co za tym idzie???? ZDROWE DZIECKO a nie-jak teraz,non stop alergie,albo jakies niejadki,albo chorobska... no tak to jest jak starepindy zabieraja sie ta robienie dzieci

Gość izazsynkiem
Liczy się dojrzałość !!!

mi mala i Pani.Kara-idiotki,to wszystko...poczekamy zobaczymy co kiedys wasze corunie badz synkowie wywina za numery. ciekawe czy sie tak madrzyc bedziecie???

Gość fdghghghghghghdgj
ciekawe czy bedziecie sie tak cieszyc jak dziecko sie urodzi,powodzenia

eterno-nie bierz tego do siebie.mam na mysli te zagorzale przeciwniczki,ktore krytykuja mlode mamy

dodam-ja tez nie jestem mloda mama.urodzilam w wieku 27 lat

gratuluje - umiesz dziecko zrobić, a czytać ze zrozumieniem umiesz?:) opanuj emocje, język trzymaj na wodzy, to ważne u matki. dzieci, jeśli będę je mieć, postaram się wychować tak, jak sama jestem wychowana - na odpowiedzialnych, rozsądnych, planujących życie z głową ludzi, i przekazać podobne wartości, którymi sama żyję ale jeśli - jak piszesz- "wywiną mi numer", to jako rodzic mam obowiązek i prawo dziecku pomóc zawsze, i nie wyobrażam sobie sytuacji, że wyganiam z domu albo dręczę psychicznie ciężarną córkę, lub syna, który właśnie został ojcem moje dzieci będą mogły na mnie liczyć - tak jak ja zawsze mogę na moich rodziców

Gość izazsynkiem
mi mała heh śmieszna jesteś wiesz ? chodzi tu o Naszych dziadków moja babcia jak rodziła miała 18 lat ! a moja mama 22 i co ??? aha i jeszcze jedno ja wiem co to antykoncepcja nawet brałam przez pół roku tabletki anty. ale to było po stracie pierwszego Aniołka Mojego poźniej odczekałam troche i postanowiliśmyz mężem ze spróbujemy jeszcze raz i była to w pełni świadoma decyzja a patologia To Ty chyba nie wiesz co to jest

dlatego tak jak napisałam - przedwczesna ciąża może być, i zwykle jest, dramatem, ale nie jest zbrodnią dlatego takiej matce należy się wsparcie i akceptacja, a nie wyzwiska i alienacja ze społeczeństwa.

spoko:) to mialo byc moje trzecie dziecko moze tak dluga przerwa nie jest dobra ale to nie ten temat.Zmykam :)

Gość aatam jej sprawa
Ja mialam 18 lat jak urodzilam dziecko.Moj mąż mial wtedy 26.Jestesmy z soba do dzis(10lat) i razem sie zestarzejemy na obczyznie!!:D

Nie uważam się za lepszą, ale w przeciwieństwie do Was nie mieszkam z teściami i swoje rachunki płacę sobie sama. Widzisz różnicę czy nadal nic?

Gość aatam jej sprawa
Kara-a kto je płaci? Twoj facet:D ??

Gość izazsynkiem
Owszem różnicę widzę myslisz że tez bym tak nie chciała ! Chyba nikt nie chce byc zależny od kogos są ludzie którym wiek waha sie miedzy 20 a 30 rokiem zycia i mają dzieci a tez nie mieszkają sami w dzisiejszych czasach trudno o mieszkanie i trudno żyć z jednej pensji

Gość izazsynkiem
aatam jej sprawa heh dobrze jej napisałaś

Pani.Kara-ty na innym topiku zamet robilas.moze sie przymknij dziewczyno.