Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saint-gobain

Fotelik tyłem do kierunku jazdy-jak to jest?

Polecane posty

Najbezpieczniej jest zamontować fotelik dla niemowlaka na tylnym siedzeniu i oczywiście tyłem do kierunku jazdy. Powiedzcie mi w takim razie jak mam obserwować moje dziecko czy mu się nic nie dzieje podczas podróży skoro będzie tyłem? W lusterku wstecznym go nie zobaczę. Jak sobie z tym radzicie jadąc samemu z dzieckiem?

Gość czasami trzeba............
normalnie, jak bedzie mu cos nie pasowac to przeciew bedzie dziecko slychac...bedzie marudzil albo plakal...

Gość madzianka123
możesz na przednim tylko wyłącz poduszki powietrzne.

Kupiłam fotelik maxi-cosi z bazą isofix i zaczepy isofix mam tylko na tylnych siedzeniach z przodu nie mam. Wiem że wrazie czego mogę bez bazy sam fotelik pasami zamontować na przednim siedzeniu, ale kupiłam po to bazę by się nie męczyć z pasami, a będę z dzieckiem często jeździć. Jak będzie mu coś nie pasowało owszem da znać płaczem ale jeśli się zaksztusi po drodze odbitym mlekiem to po cichu się udusi. Tak miała moja znajoma w domu że dziecku się odbiło mlekiem i już było sine na twarzy jak dobiegła do niego. Na szczęście zdążyła.

Gość madzianka123
w takim razie do kupienia są takie lusterka co się przed dzieckiem na oparci tylnego fotela mocuję i wtedy widzisz przez wsteczne lusterko odbicie a w nim swojego szkraba:)

Nie wiedziałam że są jakieś specjalne lusterka, ale w planie B miałam zamiar samemu skonstuować coś takiego. Byłam ciekawa jak sobie radzą inne mamy, bo może są jeszcze jakieś inne opcje, ale takiego lusterka muszę poszukać.

Gość madzianka123
nie ma za co cieszę się że mogłam pomóc

bardzo dobry temat założyłaś koleżanko.. ja non stop kłócę się o to z mężem.. jak marudze by mnie gdzieś zawiózł z dzieckiem to on mi kluczyki daje i mówi : "sama jedź" a ja mam dokładnie takie same obawy jak Ty.. jak dziecko płacze w aucie to źle a jak siedzi cicho o jeszcze gorzej.. mój maly ma 4 miesiące więc juz nieługo będzie jeździł tyłem ale mimo wszystko.. też nie wiedziałam że jest takie lusterko.. dziękuję za założenie tematu i za porady;) pozdrawiam