Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lalinetta

Przewlekle zapalenie przydatkow

Polecane posty

Witam! Od ponad roku sie z tym mecze. Bralam antybiotyki na poczatku, ktore jednak nie pomogly. Pozniej probowalam roznych innych sposobow mniej inwazyjnych i jak na razie po serii popraw i nawrotow choroby jestem mozna powiedziec w tym samym punkcie. Czy komus udalo sie z tego wyleczyc i jezeli tak to JAK ??? Tradycyjne leczenie jakos malo skuteczne jest i chyba trzeba szukac jakichs innych rozwiazan. Zapraszam do wymiany doswiadczen i wzajemnego wsparcia :)

Gość rocococo123
Ja piję nalewkę z nagietka. 1 łyżeczka na szklankę ciepłej wody. Zalecenie ginekologa. też mi już nic nie pomagało. Jak mam zaostrzony stan, wygrzewam podbrzusze termoforem. Nie łykaj już antybiotyku bo szkoda jelit. Jak nie masz termoforu, to możesz nalać wody do butelki i zakryj się kocem.

Gość rocococo123
Pij dwa razy dziennie. I nie przerażaj się, że na butelce pisze, że tylko do użytku zewnętrznego.

Rocococo witaj :) A od dawna na to cierpisz? No i powiedz czy widzisz poprawe po tym nagietku i jesli ta to po jakim czasie zazywania? Ja wlasnie od kilku dni zaczelam pic ten nagietek, ale biore 3 lyzeczki dziennie. tak intuicyjnie. To fajnie, ze Twoj ginekolog zna sie troche na metodach naturalnych, bo wiekszosc tych ktorych spotkalam wala tylko antybiotyki.

Ja na chorobę zastosowałem nadtlenek wodoru i tygodniową głodówkę i pomogło:classic_cool:.Co prawda chyba to byłop coś innegop ale warto spróbować;).Natomiast antybiotyki odradzam-też nie pomagają bo one są komercyjne a nie lecznicze:P.

Gość rocococo123
Piję nalewkę trzeci miesiąc. na razie jest ok. Poprawę zauważyłam po około miesiącu. Wiadomo, że nie działa tak silnie jak syntetyki, więc czasu trzeba trochę więcej.Ale nagietek to naturalny antybiotyk. I okres mi się wyregulował. Nagietek pomaga też na żołądek. Ja rozpuszczam w wodzie. Lekarz powiedział mi, że sama nalewka jest za silnie skoncentrowana i trzeba rozrabiać. A wygrzewasz podbrzusze? to bardzo ważne. No i wiadomo, trzeba się ciepło ubierać.

Rocococo :) To bardzo dobre nowiny :) A powiedz mi moja droga czy dlugo na to chorowalas? I jak wczesniej probowals sie leczyc. Czy bralas wczesniej antybiotyki? No i jak u Ciebie to zapalenie sie objawialo? Bo ja przeszlam chyba 3 kuracje antybiotykami ponad rok temu, pozniej jeszcze globulki z antybio brane lokalnie. To wszytko pomagalo ale kilka dni po przestaniu mialam nawrot. Wystarczylo, ze sie zedenerwowalam albo mnie troche przewialo. Ale zanim na to zachorowalam podobne warunki atmosferyczne nic mi nie robily. Pozniej zaprzestalam antybiotykow, bo mnie bardzo oslabily i probowalam propolis ale poniewaz po miesiacu nie widzialam rezultatu, przestalam. Dalej nie maialm pomyslu...Dosc, ze trwa to juz ponad rok. Od kilku dni rowniez pije te nalewke, dodatkow biore srebro koloidalne. A dzis kupilam sobie nagietka suszonego i mam zamiar go zmielic na drobno i zazywac 3 razy dziennie po lyzeczce. Tak sobie mysle, ze taki naturalny moze bedzie lepiej dzialal. Sama nie wiem...Poza tym taniej wychodzi. To fajnie, ze dodatkowo uregulowal ci cykl. A jakiego rodzaju mialas zaburzenia??? U mnie ostatnio jest tendencja do przedwczesnego okresu. Dzis na przyklad mi sie zaczal a jest to 24 dzien...Normalnie mialam co 27. Ciekawa jestem w jaki sposob nagietek reguluje cykl: czy go wydluza czy tez skraca. A moze jest taki "madry" ze reguluje w zaleznosci od potrzeby ? ;)

Max Zander :) Coz za piekny nik! ;) Dzieki za informacje. Tylko...mowisz, ze to bylo raczej inne schorzenie...A czy slyszalas ze woda utleniona pomaga tez na zapalenie przydatkow? Moze napiszesz cos wiecej na ten temat dla dobra "potomnosci" ;)

Gość ONA ODPOWIADA
A ZDESPEROWANY MAX NA KOLEJNYM FORUM .....ŻAŁOSNE...............

Gość hejjjj z
ja tylko w sprawie nagietka pije go na gronkowca, ale lyzke na szklanke wody 2-3 x dziennie 🖐️ duzo zdrowia zycze

Gość rocococo123
Lalinetta Nie mam pojęcia czy nagietek jest taki "mądry", że wie w którą stronę regulować. Ja miałam okres co 25 lub co 40 dni. Teraz mam jak w mordę strzelił co 28 dni. Brałam dwa razy antybiotyk i też po kilku dniach był to samo. W końcu lekarz mi go zalecił, tak jak wcześniej pisałam. Moje objawy to: ból podbrzusza, ale tylko przy kaszlu i jak rano wstawałam z łóżka i ciągły stan podgorączkowy. Nie wiem czy nie za dużo będzie, jak jeszcze będziesz dodatkowo jeść suszony nagietek. Zioła też można przedawkować. Nalewka ponoć ma silniejsze działanie niż same zioła. A wygrzewasz brzuch, np. termoforem?

Mialam zamiar zastapic nalewke suszonym, sproszkowanym nagietkiem. No wlasnie mnie sie z kolei wydaje ze w takiej postaci dziala silniej. Bo sa tam wszystkie jego skladniki. Poza tym w tej nalewce jest alkohol a ten jest szkodliwy na jajniki i sprzyja rozwojowi grzybow. A ja mam ich nadmiar po kuracjach antybiotykowych. Czytalam, ze obecnosc grzybow przyciaga bakterie, ktore zywia sie odpadami przemiany materii grzybow. Dla grzybow taka nawet niewielka dawka alkoholu to jak tona pokarmu dla nas. Nie ogrzewam brzucha termoforem...ale ubieram sie cieplo, nosze cieple majtki :o uwazam na siebie. To ci pomaga?

Dylemat rozwiazal sie sam. tego nagietka nie daje rady zmielic na proszek, wiec pozostaje mi nalewka. A tak w ogole , Rocococo,chcialam spytac, czy nie dlabys mi napiarow na tego ginekologa, ktory potrafi leczyc metodami naturalnymi? Bo ja takiego bezskutecnie szukam...Jesli chcesz, napisa na maila na mevea@wp.pl Z gory dziekuje!

Gość Vaniliova
A moze jakies ziola?

Gość kuracje ziolowe i krzemionkowe
brak opisu

Gość carpee_08
Słyszałam, że sól bocheńska dobrze robi. Naturalny środek, a skuteczny. spróbujcie, mi kiedyś pomogła na inne schorzenia. :)

Gość inesines666
Mój kuzyn kiedyś cierpiał na podobne przypadłości i też pomogła mu ta sól. Ja nie wiem nic na jej temat, ale piszę Wam, bo wiem, że takie dolegliwości potrafią nieźle wymęczyć. A środek wydaje się być naprawdę dobry i nie wywołuje efektów ubocznych.