Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wilgotne oczy

mój nos utrudnia mi życie

Polecane posty

Gość wilgotne oczy

Pierwszy raz usłyszałam coś na temat mojego nosa w wieku 8 lat od mojej ciotki. To była zwykła informacja iż mam podobny nos do mojej babci. Choc nie widziałam nosa z profilu to wlasnie wtedy po raz pierwszy zrobilo mi sie przykro. Mój profil nosa zobaczyłam dopiero na zdjęciu, które zrobiono nam w szkole, mialam wtedy ok. 10 lat. Widząc go doznałam szoku. Mimo to, nie myślałam o tym. Horror zaczął sie poźniej, 6, 7, 8 klasa kiedy rówieśnicy zaczeli się z niego śmiac. Nikt w oczy mi tego nie powiedzial ale wiedzialam, ze jestem obiektem plotek. I właśnie wtedy zaczelam sie sobie przyglądac, pamietam jak codziennie oglądalam swoj profil, modlilam sie zeby stal sie cud i nos sie zmienił, oczywiście bez skutku. To trwalo do okolo konca liceum. Potem chyba mi przeszlo zaczelam czesac sie w taki sposób zeby nos nie rzucal sie w oczy. Miałam wrażenie ze ludzie tez przestali zwracac na niego uwagę. Mimo wszystko zawsze mialam go na uwadze i teraz znow odczuwam jego istnienie. Ilekroc ktos na mnie spojrzy myśle tylko o tym, czy zauwazyl moj okropny profil nosa. Od jakiegos czasu uczęszczam na pewien kurs. Odnosze wrazenie ze moj nauczyciel patrząc na mnie i widząc mnie z boku śmieje się w głębi siebie. Jest miły ale ja jednak mam wrazenie ze zwrócil uwage na moj nos. Takie życie jest okropne, nigdy nie będe sobą, zawsze myśle o nim (czyli nosie). Uciekam od ludzi, nie potrafie z nikim nawiązac kontaktu, nigdy nie mialam chlopaka. A przez to, że unikam ludzi, praktycznie nie rozmawiam z nikim. I kiedy jestem zmuszona coś powiedziec brakuje mi słów, nie kończe zdac, mowie nie wyraźnie no i ogarnia mnie przeogromny stres, ręce drżą a oczy patrzą w ziemie......

Gość anihil
Dziewczyno nie przejmuj się to po pierwsze, po 2 kafeteria to nie jest najlpesze miejsce na tego typu zwierzenia. Zaraz zleci się tu grono forumowych panienek, które choćby niewiem co będą ci dogryzać :) A nos to nos, poza nosem masz chyba jeszcze oczy, usta, podkreśjak to co masz najładniejsze i uwierz, że jeśli ty nie będziesz zwracać na nos uwagi to nikt nie będzie. A jeśłi ktos cos ci powie zażartuj z tego :) Nie łam się, głowa do góry ;)

Gość Nawet mi sie nie chce czytac
http://www.youtube.com/watch?v=QQaA9q0h58g Obejrzyj to sobie, est to takie nagranie o kompleksach, ktore pomoglo mi pozbyc sie kompleksu zw. z rozstepami. (bylem kiedys gruby i mi sie zrobily, schudlem i zostaly).

Gość ernan pospolity
oj tam nie przejmuj sie , kazdy jest jaki jest , wazne jest bys nie robila z tego duzego problemu...musisz zaakceptowac siebie taką jaką jestes i git ;) główka do gory , kazdy ma jakies wady i nikt nie jest idealny, pozatym sadze ze lekko wpadlas w paranoje piszac ze kazdy sie z tego smieje, przewrazliwiona pewnie jestes;)

Gość ernan pospolity
oj tam nie przejmuj sie , kazdy jest jaki jest , wazne jest bys nie robila z tego duzego problemu...musisz zaakceptowac siebie taką jaką jestes i git ;) główka do gory , kazdy ma jakies wady i nikt nie jest idealny, pozatym sadze ze lekko wpadlas w paranoje piszac ze kazdy sie z tego smieje, przewrazliwiona pewnie jestes;)

Najwazniejsze est to zebys nie przejmowala sie ludzmi, ktorzy Ci dogryzaja. Nie ma ludzi nie majacych skaz, oni nie maja wlasnego zycia, trescia ich egzystencji jest interesowanie sie innymi ludzmi. Twoj nos jest jaki jest i w zaden sposb nie wplywa na to jaka Jestes osoba, bo liczy sie to w jaki sposob T podchodzisz do "wady", a ona powstala tylko dlatego, ze "babcia CI powiedziala..." wtedy wada powstala, a Ty pielegnowalas ja i przejmowalas sie dogryzaniem stosowanym przez slabych ludzi.

I jeszcze cos, nos nie utrudnia Ci zycia, utrudniaja je Twoje negatywne mysli, to ze przejmujesz sie tym jak wyglada Twoj nos.

Gość ds\vgsvffb
a co z twoim nosem jest nietak?? nie wiem zadarty orli duży.....

Gość a jaki jest twoj nos
?

I nie pisz, ze wszyscy sie smieja, bo to bzdura.

Gość wilgotne oczy
jest zbyt długi i zadarty.

To nie jest powod zeby sie zadreczac. Znam wiele osob, ktorzy nie smieja sie z wygladu innych. Nawet kiedy ktos sie do CIebie usmiecha, Ty odberasz to jako smiech z Ciebie. Nie wiem czy dalej chcesz napierdalac sobie w leb czy zmienic cos w swoim zyciu, to Twoja decyzja, jesli wybierasz to 2 to moge sprobowac pomoc :) znam troche ciekawych technik zmiany tego co chcesz zmienic :P

Gość ds\vgsvffb
to witaj w klubie ja tez taki mam choc jestem pewna ze moj jest gorszy... moze nie jest tak tragicznie jak myslisz.. ale szczerze mowiac ja tez mialam taki okres w moim zyciu chociaz czasami mi tez odbija i doslownie chodze co chwila do lusterka i go ogladam jak chcesz moge ci wyslac zdjecie mojego nosa i uwierzysz ze nie jest tak tragicznie jak sadzisz.........

Gość ds\vgsvffb
bo ja mam pewnie gorszy

Gość ds\vgsvffb
uwierz ze osoby majace podobne problemy zawsze lepiej doradza niz osoby jakby ktorych "problem" nie dotyczy

Gość a jaki jest twoj nos
wiesz co jezeli cie stac to zrob sobie plastyczna korektę nosa,jesli cię to tak drazni i przeszkadza i masz z tego powodu kompleksy to zdobadz jakoś kase i zrob ja robilam operację tyle ze moj był skrzywiony wewnatrz i co prawda mogłam robic z NFZ ale nie chcialam czekac bo trzeba bylo czekac 5 miesiacy i zaplacilam,placilam 3,5 tys. jakies 2 lata temu,teraz niewiem ile. z tym ze moja to nie byla operacja plastyczna tylko zabieg prostowania przegrody a plastyczna to neiwiem ile,poczytaj na forum beauty.pl tam jest wszystko o operacjach,zaloguj się,mozna o gladac zdjęcia itd... jesli ci to az tak przeszkadza to samo wmawianie sobie ze jest wszystko ok nie wystarczy,jak ktos się na coś uprze to zadna sila nie pomoze,tylko wlasnie zlikwidowanie problemu. pozdrawiam i zycze powodzenia.

Gość wilgotne oczy
nawet nie chce mi sie czytac Jakie to techniki? ds\vgsvffb dziekuje za propozycje ale myśle że to nie jest konieczne. Ja mam podbny nos do In Grid, tyle że jest większy i wygląda o wiele gorzej. Osoby, które nie mają takich problemow na pewno nie są w stanie tego zrozumiec. Choc staram sie o nim nie myślec to jednak widząc spojrzenia innych osob nie da sie tego całkowicie wyeliminowac.

Gość piczkaxxxxxxxx
autorko jesli jeszcze jestes to wrzuc zdjecie ja sie dzis odwazyłam :classic_cool:

Gość EDDGFGAFAZEA\
In Grid nie ma zadartego nosa zdecyduj sie kobieto czy masz zadarty czy taki wydłużony???

świetne opowiadanie :/ ale jaki ten nos? zgarbiony, plaski, dlugi...?? jakis link by sie przydaL

Gość piczkaxxxxxxxx
monique mowisz masz , co prawda to nie nos autorki ale zawsze to o jednego kartofla wiecej :classic_cool:

Gość ds\vgsvffb
jak chcecie zobaczyc zadarty nos moge podac link i wtedy moze nawet mi powiecie czy jest tak tragicznie jak ja sądze..........skoro juz jestescie chetne do pomocy.....

A no psychologiczne :) to technika opracowana przez doktora Paula MCKenna, podnosi pewnosc siebie. Musisz zdac sobie sprwe, ze nie wszyscy ludzie sa plytcy, nie wszystkic obchodzi Twoj nos wielu ludzi, ktorych oskarzasz o to, ze sie z Ciebie smieja dobrze Ci zyczy, a teraz sama technika. Cwiczenie trwa 5 minut. 1 minuta. Zamknij oczy i poswiec te inute na przypomnienie sobie dokladne swoich sukcesow. Patrz na te sytuacje (jakie chcesz) ze swoich oczu, niech to wszystko bedzie kolorowe :). 2 minuta. Stan przed lustrem i zamknij oczy. Pomysl o osobie, ktora Cie bardzo kochala lub kocha, postaraj sie wyobrazic sobie, ze patrzysz na siebie jej oczami (czyli, ze Ty Jestes osoba, ktora Cie kocha). Otworz oczy i spojrz na swe dbicie :) 3 minuta.Soj przez minute przed lustrem i patrzac w nie praw sobie komplementy (napewno masz wiele zalet) jesli masz z tym problemy TO TYMBRDZIEJ MUSISZ WYKONYWAC TE CWICZENIE ;). 4 minuta.1.Przypomnij sobie sytuację, w której towarzyszyła Ci ogromna pewność siebie. Wróć do niej zobacz co wtedy widziałaś, usłysz, co słyszałaś i poczuj się tak samo dobrze jak wtedy. 2.Wspominając te sytuację nasyć kolory, podkręć głośność i wzmocnij swoje uczucia. 3.Teraz złącz kciuk i środkowy palec obu dłoni 4.Ze zlaczonymi palcami pomysl o sytuacji ktora ma sie wydarzyc w ciagu najblizszych 24 godzin i w ktorej chcesz odczuwac duza pewnosc siebie. Wyobraz sobie, ze wszystko idzie jak z platka, dokladnie tak, jak to zostalo przez Ciebie zaplanowane. Zobacz co wtedy bedziesz widziala, uslysz to co będziesz słyszała i przekonaj się jakie to wspaniałe uczucie! (Jest to technika kotwiczenia, jesli wczesniej jej nie stosowalas to moze wydawac Ci sie nieskuteczna, ale warto cwiczyc :)) 5. Zapisz wszystkie pomysly, ktore przyszly Ci do glowy podczas wczesniejszych minut. Wybierz przynajmniej jeden pomysl, ktory wiazalby sie chociaz z minimalnym ryzykiem i zrealizuj go w ciagu 2 godzin. CWICZENIE WYKONUJ CODZIENIIE. TO TYLKO 5 MINUT :)

piczkaxxxxxxxx To Twoje mysli, a nie Twojego chlopaka. Normalny facet patrac na kobiete raczej nie edzie non stop myslal i jej nosie ;)

Gość piczkaxxxxxxxx
ds cos tam dawaj linka :classic_cool:

Gość piczkaxxxxxxxx
no dobra ale jaki jest nos kazdy widzi :classic_cool:

no dobra ale jaki jest nos kazdy widzi Co nie znaczy, ze przywiazuje do tego jakiekolwiek znaczenie, najwazniejsze jest to jakie Ty przywiazujesz znaczenie do noska :)

Gość wilgotne oczy
moj nos jest bardzo dlugi, kszatltem przypomina nos In Grid ale jego dlugosć przypomina nos Pinokia. Piczkaxxxx nie wiem, czyje zdjecie umieścilas ale dla mnie to normalny nos. Wolałabym taki niż swoj.