Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaaaaaa

co zrobić? oddać dziecko??

Polecane posty

ja mojemu bratu nic nie nie zrobilam ,zazdrosci ze nam sie powodzi ,kiedys grozil ze podpali mojemu mezowi firmy ze taki cieć nie powinien tyle zarabiac .A ja glupia dalam mu zabawki ,ciuchy po malej dlo dziecko no ale jakies podziekowanie musi byc ,zreszta wy nie znacie relacji na dluzsza mete a widac ze lubicie oceniac ludzi powierzchownie np.po jednym zdaniu .Zreszta wisi mi moj brat i tyle ja mu zle nie zycze ale nie lubie go i tyle ,mam do tego prawo .Jest chrzesntmy mojej corki ale nie bylo go na jej urodzinach szkoda malej tylko.A co do mnie jasie uwazam za dobra matke ,nie podrzucam non stop dziecka babciom jak robia to niektore...staram sie byc cierpliwa matka ,dbam o jej potrzeby .

Gość kawa_z_mlekiem;p
Skąd jesteś?

Jennifer ty chyba jednak nie kłamiesz ! bo trzymasz się zawsze swojej wersji ! masz po prostu bogatego męża i zrobiłaś sobie z nim dzidzie tak??? ale jesteś uzależniona od kafe strasznie !!!

Gość kawa_z_mlekiem;p
To było do zagubionej oczywiście pytanie-skąd jest.

Gość mama trojki
jennifer8787*** - lepiej juz nic nie mow. zamilcz. A do zagubionej- odstaw natychmiast koperkowa hebatke, ona wspomaga gazy w jelitkach, dla mnie jest przereklamowana, lepiej kup herbatke hipp z melisa, jest taka od pierwszego miesiaca, to wcale nie musza byc kolki, tylko moze byc uczulenie na mleko z bialkiem, zmien mleko na bebilon , uwazam , ze jest bardzo dobre.

madłazelle hmm bogactwo to pojecie wzgledne tak zarabia tyle co pisalam ,ale jak go poznalam nie mial nawet auta ;) tak przynajmiej mi teraz nie powie ze polecialam na kase heh

Gość luka999
nie możesz tak sobie oddać dziecka, bo Twój mąż też musi o tym decydować. jeśli to kwestia depresji poporodowej, to jak Ci przejdzie będziesz żałować. nie stać Was na niańke? najlepiej wynajmij kogoś do dzieciaka i zajmij się sobą. po poświęceniu 9 miesięcy powinaś mieć wreszcie trochę czasu na wytchnienie i zrobienie czegoś tylko i wyłącznie dla siebie. nie możesz poświęcać całego swojego życia dla innych - potrzeba trochę zdrowego egoizmu:)

Gość zaagubionaaa
na niańkę nas nie stać... nawet na taką ktora tylko ilka dzin by siedziala... a co do mleka to lekarka i polozna mowily ze dziecko nie ma uczulenia na to mleko ze przybiera na wadze, nie ulewa więc ze mleko jest dobre... a do psychologa a nawet psychiatry chętnie bym poszla ale nie mam z kim zostawic dziecka...a pozatym trzeba czekac 2-3tygodnie a nawet miesiąc.... a na prywatnego mnie nie stać... jestem z wrocławia

Gość kup sobie chuste
i w niej nos mala. zobaczysz ze sie uspokoi

Gość zaagubionaaa
wczoraj mąż tez powiedział że by chcial oddać dziecko póki jeszcze male, ale tez mu bedzie żal bo mowi ze juz planowal sobie ze bedzie za rok na basen chodzilz dzieckiem do brodzika, ze bedzie brał za rączkę,... ale mowil do mnie tak:" patrz jak bylo nam jednak fajnie i dobrze jak bytlismyy sami we dwojke... robilismy co chcielismy, mielismy na wszystko czas i chodzilismy gdzie chcielismy nikt sie nie musial stresowac ze nie ma z kim dziecka zostawic... a ty nie płakałas bylas wesola...".....

Gość tesia222
niektórzy latami czekają na dzidziusia a ty co? To dopiero szmata.

Gość zaagubionaaa
o znów krzyczy, zaraz wracam...

Gość smutne to/
musisz sie zaczac leczyc odacie dziecko, a potem ? twoj maz sie toba znudzi, pomysli ze jestes niezdolna do milosci jesli nie chcesz wlasnego dziecka a wyglada na fajnego faceta

Gość ala0890
bardzo duzo osob ma depresje poporodowa.. jeszcze jestes zdana na siebie.. ja ci powiem tak daj na 1 dzien dziecko do dziadkow!!! i odpocznij zajmij sie soba - przespij sie itd... ja ci moge obiecac po 3 miesiacach dziecko sie zmieni moze i nawet szybciej!!! a karmisz ja piersia????

nie dorosla jeszcze do dziecka ,mogla pomyslec przed bzykaniem no tak przeciez dziecko nie da sie ksiezniczce wyspac w nocy ,nie pozwala wyjsc na miasto bo za glosne normalnie kula u nogi a najrposciej oddać ,trzeba miec charakterek zeby oddac dziecko dla wygody

Znowu zakładasz taki sam temat :O Użalanie się na kafe w niczym ci nie pomoże, bo z żadnej z rad nie korzystasz, a to nie jest kwestia typu "moje dziecko mało je", tylko sprawa do psychiatry. No ale przecież do niego nie pójdziesz.

Gość ala0890
a widze ze nie piersia z wczesniejszych komentarzy!!! sprobuj kupic mleko dla nieladkow .. nie wiem jak ono sie w polsce nazywa ale ono jest dla dzieci co nie tyja.. moze poprostu twoje dziecko jest ciagle glodne.. moze to mleko jest zaslabe.. ja pamietam tez tak mialam moje dziecko cigle krzyczalo i wtedy zmienilam mleko. PAMIETAJ WIDZISZ JAKIEGO MASZ DUPKA FACETA.. NIE POMAGA ITD... JAK ODDASZ DZIECKO TO WTEDY BEDZIESZ MIEC TYLKO TEGO DUPKA W DOMU . Z CZASEM BEDZIESZ ZALOWAC CO ZROBILAS.. wEDLUG MNIE SPROBOJ PRZEZ 3 MIESIACE!! SAMA ZOBACZYSZ DZIECKO SIE ZMIENI!!! A TY JE BARDZIEJ POKOCHASZ.. A JAK bedzie miec 2 latka to w dupie bedziesz miec swojego partera tylko o dziecku bedziesz myslec... pamietaj.. dziecko sie szybko zmienia.. ja co godzinne mojemu musialam dawac mleko tulic itd... cale noce nie przespane.... \A teraz moj syn ma 18 miesiecy i gdyby nie on zanudzilabym sie w domu...poczekaj

Widocznie mieliscie zludne wyobrazenia , ze jak sie rodzi dziecko to rodzina jest szczesliwa, usmiechnieta i wypoczeta, a dziecko jako noworodek wciaz spi a jako niemowle wesolo guga. A tak nie jest. Dziwi mnie to, ze chcecie oboje oddac dziecko, nie moge w to uwierzyc...no ale nie o tym chcialam. Moja mala tez byla krzykaczem i tez przeplakalam wiele dni i nocy, ale po ok 2-3 miesiacach jej minelo i jest teraz bardzo grzeczna. Co do mleka, dawalam to co Ty i mala miala zaparcia, bolal ja brzuch..zmienilam na nan za namowa lekarki, po 2 tyg problem ustal. Jak masz problem z zasypianiem dziecka, itp polecam ksiazke KAZDE DZIECKO MOZE NAUCZYC SIE SPAC, kosztuje 20 zl w empiku, dzieki niej oduczylam dziecko noszenia na reakch, zasypia sama w dzien i w nocy i przesypia mi cale noce. Warunki sa dwa, dziecko musi wazyc minimum 5 kg, rodzice musza byc konsekwentni. Jednak osobiscie wydaje mi sie, ze NOWORODEK je czesto bo tego potrzebuje i trzeba po prostu przez to przejsc. Pociesz sie, ze ja cierpialam tak jak Ty, tylko pomoglo mi to, ze maz byl przy mnie i bardzo kocha Małą. A wczoraj bylismy pierwszy raz na basenie razem, mala konczy 5 miesiecy...pomysl sobie, ze to juz niedlugo i skoncza sie te trudy. Kazdy mowi ze najgorsze sa pierwsze 3 miesoiace. Jak potrzebujesz porady psychologa/psychiatry to zamiast narzekac ze sie tyle czeka zarejestruj sie juz jutro i czekaj. Mnie osobiscie by serce peklo gdybym miala oddac dziecko.

Popieram Ala. Moja ma 5 miesiecy i od 2 miesiecy moge z Nia pojsc wszedzie, na pizze, do znajomych, na plaze, na basen, jechac w Polske, juz jako 1 miesieczne dziecko jechala z niami 700 km. Najgorsze sa poczatki..a potem sama radosc;) POCZEKAJ.

Gość i znowu ten sam temat
juz go widziałam na kafe ze dwa czy trzy dni wczesniej... ta sama autorka (o innym nicku) i te same problemy.... co ciekawe dziecko wytrzymuje jej 5-10 minut spokojnie i znowu wrzeszczy....wiec jak ona znajduje czas na kafeterie??? już Ci radziłam idiotko,żebys się zastanowiła czym dziecko karmisz bo skoro tyle wyje to od czegos musi wyc.... ale po co się zainteresować własnym dzieckiem skoro kafeteria jest ciekawsza? Weź oddaj to dziecko i zrób sobie następne może będzie grzeczniejsze a jak nie to też je oddasz swojej matce...moze za trzecim razem sie uda miec grzeczne dziecko,..... swoja droga ktos kto mówi,ze noworodek jest niegrzeczny ma najebane w głowie ostro... ciekawe co zrobisz jak Twoje dziecko bedzie starsze i bedzie krnąbrne, złośliwe, bedzie wymuszac na Tobie rozne rzeczy i da Ci ostro popalic? a tak zapomnialam Ty je oddasz zanim podrosnie...

Gość bdtyegvu
jennifer kazda kobieta jest inna, inaczej reaguje na wplyw hormonow w twoich osadach " jak tak mozna " czuje sie ukryta agresje i frustracje bo piszesz jednoczesnie ze ty musialas rzucic studia i radzic sobie sama...

Gość zaagubionaaa
a zostawilam pare dni temu dziecko męzowi, zostal w domu 4 godz. poszlam do galerii na zakupy z kolezanką, kupilam pare ciuszkow ale nie pomoglo mi nawet i to!!! wrocilam do domu, zastałam w domu krzyczące dziecko ktore cięzko uśpic (uspienie jej to jak cud) i znów załapałam doła...

Gość z doświadczenia wiem
Do autorki. Masz prawo byc zmeczona.Sytuacja też cie napewno zaskoczyła. Powinnaś odać mała na kilka tyg. swojej mamie. Odpocząć i wtedy jeszcze raz spojrzec na to wszystko. Jestem pewna że zatęsknisz za dzieckiem. Jezeli mama pracuje niech wezmie jakieś wolne itp. Masz depresje na 100% po porodzie. Zobaczysz wszystko się ułoży. Życzę powodzenia.