Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cichutenkoo

PISMO śWIĘTE NATCHNIONE PRZEZ BOGA !!!!!!!

Polecane posty

Gość mufin
nie rozmydlaj tematu odpowiedz na pytanie .

12.10.2010] 22:21 [zgłoś do usunięcia] mufin a na moje pytanie nie odpowiedziałaś . i nie wklejaj mi jakiś formuek tylko odpowiedz swoim zdaniem .. tak jest panie generale .. wg rozkazu ... tylko gdzie to pytanie ?

Gość do-cichutenkooo
'"tak bowiem prześladowali proroków przed wami. " No tak, Organizacja mieni się prorokiem :O Nie mam nic do Ciebie personalnie, jak do innych świadków których znam. Jednak wszelkie nauki Strażnicy nie są dla mnie do przyjęcia. Wybacz, ale mam prawo do swojego zdania

Gość mufin
11:20 [zgłoś do usunięcia]mufin piszesz .ze Jezus był żdem . ale tp zmienił ? jak to rozumiesz ? dosłowmie ? coś w rodzaju zmienienia narodowość ? bo przecież biblia podaje bardzo dokładny rodowów Jezusa - od pierwszych ludzie do jego ojca ziemskiego . To co to zmnaczy ,że to zmienił to było moje pytanie , potwierdzone później przez kogoś innego , ale nie zaszczyciląś nas odpowiedzia . może więc teraz to zrobisz ?

Gość do-cichutenkooo
To co pisałam wcześniej. Zmiany w Piśmie, tak aby dopasować je do własnych nauk.Negowanie nieśmiertelności duszy, Trójcy Św, Jezus jako archanioł Michał, wyznaczanie dat końca świata i straszenie armagedonem (mimo że w Piśmie jest zapisane: nie znasz dnia i godziny} nauki owej organizacji są ciągle zmieniane i poprawiane, transfuzja krwi i jej zakaz, i dużo więcej

nie chodzi o zmiane paszportu czy narodowosci jak ktos pisał .. i zgadzam ze mogliscie źle zrozumiec co napisałm .. .. czy Żydzi uznali Jezusa za Mesjasza ?

Gość mufin
oczywiście ,zę Go nie uznali , czekaja przecież na Niego do dziś. a co to ma wspólnego ?

Gość mufin
no i co w zwiazku z tym ? to jakaś lamigłówka ?

Gość do-cichutenkooo
Te poprawianie dużo kosztuje. Wyznaczali już daty końca świata. Wspólwyznawcy oddawali swe majątki, żegnali się z najbliższymi bo sądzili że nigdy już się nie spotkają. Czyżby zapomnieli co Jezus powiedział? A tu Bóg wyciął im numer. Szkoda tylko ludzi.

Gość Maryska______
Cichutenkoo ❤️ jestem katoliczka z przekonania :)

Gość do-cichutenkooo
cichutenkoo .. jakos mi o tym niewiadomo .. pierwsze słysze ... co nie wiadome? do mnie piszesz? o końcu świata? przecież to fakt, można sprawdzić w google

Gość mufin
nie wiesz jak wybrnąc z tego co sama zaczelaś , wiec przerzucasz się na " duchowość i tajemniczość . a prawda jest taka ,ze jako świadkowie przekręcacie nauki Biblii a jak wam nie pasuje - rżniecie głupa:)

Gość do-cichutenkooo
cichutenkoo .. jak dla mnie w katolicyzmie za duzo kłamstw , niejasnosci etc .. pzrepraszam katolików ale to moja opinia .... Oczywiście, to Twoje zdanie i je szanuję. Większość świadków których znam, odeszli od KK. Jednak, gdybym miała do wyboru: KK i Strażnicę, wybieram KK. z prostego powodu: nie odziera z boskości Jezusa.

jesli pozwolisz .. ustosunkuje sie jutro do Twojej wypowiedzi jesli tylko tego chcesz .. jestem zmeczona ... chyba starosc mi dokucza heh .... jeszcze raz spokojnej nocy ❤️

Organizacja Straznica Swiadków Jehowy to fałszywi prorocy "Lecz jeśli który prorok odważy się mówić w moim imieniu to, czego mu nie rozkazałem, albo wystąpi w imieniu bogów obcych - taki prorok musi ponieść śmierć. Jeśli pomyślisz w swym sercu: "A w jaki sposób poznam słowo, którego Pan nie mówił?" - gdy prorok przepowie coś w imieniu Pana, a słowo jego będzie bez skutku i nie spełni się, [znaczy to, że] tego Pan do niego nie mówił, lecz w swej pysze powiedział to sam prorok. Nie będziesz się go obawiał" (Pwt 18, 20-22) "Jezus odpowiedział: "Strzeżcie się, żeby was nie zwiedziono. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: "Ja jestem" oraz: "Nadszedł czas". Nie chodźcie za nimi!" (Łk 21,8) "Wtedy jeśliby wam kto powiedział: "Oto tu jest Mesjasz" albo: "Tam", nie wierzcie! Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy" (Mt 24, 23-24) Wielokrotnie zapowiadane daty końca- nie sprawdziły się gdy prorok przepowie coś w imieniu Pana, a słowo jego będzie bez skutku i nie spełni się, [znaczy to, że] tego Pan do niego nie mówił, lecz w swej pysze powiedział to sam prorok. Nie będziesz się go obawiał" (Pwt 18, 20-22) w starych numerach Strażnicy jest to do sprawdzenia- ich materiały archiwalne są najlepszymi dowodami przeciwko nim samym tak wyrywkowo: http://www.piotrandryszczak.pl/fapro.html