Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

original flower

parowar-przepisy na obiad

Polecane posty

Postanowiłam poodżywiać się zdrowo:) Kupiłam jakiś czas temu parowar ale lezy nieużywany bo mnie mam pomysłu co w nim i jak gotować. Macien może jakieś sprawdzone przepisy na danie przyżądzane w parowarze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Poczytaj. :) http://www.sfd.pl/GOTOWANIE_NA_PARZE_przepisy_i_najwa%C5%BCniejsze_informacje-t221162.html http://www.wielkiezarcie.com/recipe22762.html http://www.klubdobrejenergii.pl/przepisy/dania_cieple.html/61/zeberka_z_warzywami_z_parowaru/ http://www.wielkiezarcie.com/recipe21256.html http://www.kulinarny.net/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=1 http://www.foody.pl/strony/1/i/136.php?re_id=1250&id=6&table=dishmethod&katalog=1 Wspaniały jest łosoś na parze. Wystarczy kupić kilka dzwonków łososia i parowar wyłożyć plasterkami cytryny. Na to łosoś, odrobineczka masła. Jak ktoś chce, to może posypać rybę ulubionymi ziołami, ale bez soli. Łosoś gotowy w 15 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fuj te dania z parowaru
sa ohydne :o sama kupiłam bo wszyscy zachwalali bo pyszne i w dodatku zdrowe a okazało się że dania z tego są okropne i jeszcze nie używacie przypraw? to w ogóle bez smaku jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
mi sie tez wydaje, ze te dania z parowara sa bes smaku :o raz pytalam o to kumpele, a ona na to, ze aby byly smaczniejsze dodaje vegete :o nic dodac, nic ujac ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
zeby bylo zdrowo, wcale nie trzeba gotowac w parowarze. wystarczy nie smazyc na niezdrowych tluszczach i nie wygotowywac witamin z warzyw. reszta tak samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja lubię potrawy z parowaru. :) Używam wiele zdrowych przypraw. Czosnek, cytryna, bazylia, oregano, kminek, papryka, zioła prowansalskie, rozmaryn, ziele angielskie itd. Wspaniale sprawdza się dodatek prawdziwego masła i oliwy. Prawie nie stosuję soli, a jeśli już to maleńka szczypta morskiej. No i najważniejsza sprawa - nie wolno długo parować, bo wtedy potrawa robi się gumowata i nie ma smaku!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie mam parowaru ale mam
garnek do gotowania na parze, myślę ze na jedno wychodzi WSZYSTKIE warzywa gotowane na parze są o niebo lepsze niz gotowane w wodzie, razem z wodą wylewacie do zlewu większość odzywczych składników zawartych w jarzynach, gotowanie na parze pazwala je zatrzymać ziemniaki, brokuły,kalafior, fasolka szparogowa, kukurydza w kolbach, marchewka, groch, papryka, pieczarki, to tylko przykłady mrożona ryba gotowana na przae, polana oliwą i sokiem z cytryny, doprawiona solą, pieprzem i koperkiem jest pyszna, wcześniej myślałam, że gotowana ryba jest niejadalna, zmieniłam zdanie kiedy spróbowałam, jako dodatek do niej można przygotować włoszczyzne w paski również z mrożonki i jako sos jogurt z czosnkiem i ulubionymi przyprawami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a na którym koszyku parujecie mrożone ważywa? Bo to chyba też ma znaczenie. malina_malina dziękuję za stronki. Myślałam że juz się nikt nie odezwie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Manko
Poszukaj przepisu na blog.domogrodhobby.pl ja kiedyś tam znalazłam dobry przepis na parę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a co z szybkowarem? używacie do gotowania na parze? ja na parowar nie mam niestety miejsca, więc muszę obyć się jednym urządzeniem do wszystkiego, a warzywka gotują się w naprawdę ekspresowym tempie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mysle, ze moze
niestety metale ciezkie z warzyw w parowarze laduja gdzie? na chlopski rozum wody z ziemniakow czy marchwi nie powinno sie pic czy przetwarzac do czegos to powiedz mi dlatego jedzenie z parowaru ma byc zdrowsze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stąd moja teoria, zamiast korzystać z parowaru kupiłam sobie papier do gotowania w wodzie. Dania nie tracą wartości. Inwestycja nie jest tak duża no i papier łatwiej wcisnąć w niewielkiej kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oloss
uwielbiam dania z parowaru! gotuje tak często jak mogę. Moje ulubione danie to roladki z piersi kurczaka opruszone papryką, pieprzem, bazylią i oregano, nadziewane serem, brokulami i papryką :) do tego ryż, lub ziemniaki na parze i pyszna surowka. Czasem zamiast surowki, robie w parowarze brokuł i polewam sosem czosnkowym własnej roboty :) pycha! Polecam naprawde, lekkie i smaczne :) chce sprobowac robic ciasta z parowaru, ponoć rewelacyjne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jakiej wielkości taki parowar najlepiej kupić aby był dobry do różnych rzeczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oloss
no właśnie chciałam to samo napisać, że różnica :) popieram, można przyrządzić naprawde pyszne jedzonko!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×