Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emigrantka z wyboru

Do ludzi mieszkajacych poza Polska!!!

Polecane posty

Gość oolka223
ale nie piszcie bzdur że zarobic mozna tylko na lewo albo mając męża obcokrajowca Czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem czy nie bardzo?:O

Gość fijakula
mala mi a planujecie dzieci? I co wtedy? Dalej luksus czy tez benefity?Albo moze sciagniecie mame do pomocy przy dziecku? Czy nie stac was na dziecko?

Gość Landy lordka75
Oczywiscie, ze majac meza obywatela panstwa w ktorym sie mieszka jest o niebo lepiej. I nie piszcie, ze zwiazek polak-polka za granica bedzie zyl na takim samym poziomie ci polka-obcokrajowiec :)

Gość Landy lordka75
Wywiadu z mi mała ciag dalszy :D

Gość teraz ja sie wypowiem
jedni oszczedzaja a inni wydaja :D

Gość teraz ja sie wypowiem
ale to jest prawda ze wiele osob lubi koloryzowac

Gość Landy lordka75
To jest wlasnie ta polska mentalnosc pt.;( Skoro ja siedze tutaj....i zarabiam, tyle..........to on tez musi :D a jak ktos juz zarabia wiecej, lub sobie lepiej zycie ulozyl to jest WROG!!!!!!!!!!! Dlatego wlasnie moje kontakty z polakami sa minimalne :) oprocz kafeterii, oczywiscie :D

my w uk od 6 lat, moj facet od zawsze. mamy 2 kredyty na 2 domy z czego mniejszy wynajmujemy. dziecko ma 2 lata - obydwoje pracujemy - moj facet na caly etat plus dodatkowa praca kilka godzin na tydzien, ja na pol etatu. nie odkladamy nic - oszczednosci poki co wkladamy w dom. mamy jeden lepszy samochod.

Gość mi mala spierdolila bo
sie wydalo i nie ma argumentow haha,tak polacy,pierdolcie dalej bajki

Gość kijabunka
Bylam ciekawa czy mi mala odpowie na pytania. Ale jak zwykle uciekla. Ale fakt, koloryzuje jak nie wiem. Mieszkam w UK i wiem jak wygladaja realia.

jak ja pracuje to tesciowa sie nim opiekuje. nam sie nie naleza zadne benefity a mamy 2 kredyty wiec calkiem sporo, nie osczedzamy na niczym specjalnie wiec tez mozna powiedziec ze zyjemy od pierwszego do pierwszego ale na dosc dobrym standardzie. wiem ze sa doplaty do zlobka w wysokosci 70% ale jak juz pisalam nam sie nie naleza wiec wychodzi na to ze mi sie nie oplaca pracowac na caly etat.

Gość staly bywalec forum
ja odkladam okolo 500 - 600 funtow miesiecznie a zarabiam 1300 wynamuje pokoj w Londynie

Gość rzuciliscie sie jak sepy
na kogos, kto ma pomysl na zycie, realizuje go i jest zadowolony mieszkam sama w 1bed, na siebie wydaje 1600L, 500L odkladam w momencie zamieszkania z partnerem bede w stanie odlozyc wiecej, bo polowa rachunkow odejdzie i nie zamierzam siedziec caly dzien na kafe, zeby sprawdzac co o mnie napiszecie, tak jak to oczekujecie od malej mi

Gość kjnfwej
jeli MALA MI i maz pracuja w dobrej firmie to pracodawca finansuje...no ale ty czepiajacy sie penie o tym nie wiesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja jak byam sama i nie wiedzialam co bede w przyszlosci robila to oszczedzalam, niewiele bo 500 funtow miesiecznie, musialam dobrze jesc, miec dobry samochod, wychodzic na imprezy, restauracje, studiowalam.. ale teraz wiem ze tu zostaje, wiec nie oszczedzam nic, a to kafelki w lazience trzeba polozyc, a to ogronika wziac, a to meble kupic. a jak cos zaoszczedzimy to inwestujemy w wina i ostatnio w akcje. na odkladaniu 500 funtow miesiecznie nikt jeszcze sie nie wzbogacil.

Gość Landy lordka75
Ludzie czy Wy jestescie jacys stuknieci!!!! Jeden zarabia 10/h drugi20/h a trzeci moze nawt i 200/h :( KAZDY JEST INNY do jasnej cholery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"czyli jednak nie oplaca sie pracowac.' nie oplaca sie bo co mi po tym ze musze wydac na zlobek a nie mam okazji byc w zyciu mojego dziecka, ktore nota bene teraz sie rozwija, uczy mowic itd. wiec kilka dn po kika godzin w tygodniu gdzie mam opieke za darmo - finansowo wychodze podobnie. moja firma niczego nie doklada do zlobka..

Gość sepie!
wroc do pierwszej strony i przeczytaj jeszcze raz pytanie albo nie, pomoge ci: "Mam pytanie gdzie mieszkacie, ile czasu czy pracujecie i po oplaceniu rachunkow i zycia ile mozecie oszczedzic w miesiacu" pokaz mi, gdzie napisane zostalo: "ile wam sie udalo zaoszczedzic w trakcie calego pobytu na emigracji?" przestan sie pienic, wez sie do roboty, bo siedzac caly dzien na kafeterii nie zaoszczedzisz nic

Gość BUMBUM PANI
Ja naprawde sie dorbilam na emigracji ii praktycznie nie pracowalam :) Wyjechalam do usa na wakacje, zakochalam sie we wlascicielu restauracji, oswiadczyl mi sie, wzielismy slub, dostalam papiery i spokojnie moglam szukac pracy na legau :) Jednak moj maz sie nie zgodzil i tak sobie siedze w pieknym domu, kupuje dobre jedzenie, piekne ciuchy i cichaczem wysylam do PL pieniadze dla chcrzesniaka :) ty, mala mi - widze, ze bawisz sie w wykrywacz klamstwa :) Moze masz do mnie jakies pytania?;)

Gość tak tak wy wszyscy
bogaci dorobieni hahaha jednak nie poszlas na lunch mala mi buhahaha

Gość wez juz sie ucisz
ty mala mi, bo ludzi tylko wkoorzasz

Gość BUMBUM PANI
Ja czuje sie bogato i nie ukrywam tego :) Dodam tylko, ze zanim poznalam mojego kochanego to pracowalam na czarno, dostawalam 6h na godz. i nic w tym czasie nie oszczedzilam bo oplaty, jedzenie, przyjemnosci itd.

Gość podeptywaczka
Podepne sie pod temat: Ile macie lat? Jak dlugo jestescie za granica??