Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Animrumama

Czy są tu mamy, które przytyły 10 kg w ciąży?

Polecane posty

Gość Animrumama

Ja jestem w 38 tc. Chciałam zapytać jak to było z waszą wagą po porodzie, czy faktycznie sam poród 'zabiera' dodatkowe kg? Wiem ,że dzieciaczek, wody, łożysko, dodatkowe płyny swoje ważą ale jak to było u was?

Ja w każdej ciąży przytyłam nie więcej niż 10 kilo, dzieci ważyły kolejno 3280, 2800 (37 tydz), 3240, do swojej wagi wracałam około miesiąca, tak od razu po porodzie ciało ma jeszcze sporo zapasów:-) no i te piersi, każda waży dodatkową tonę;-)

ja przytyłam ponad 20;( od razu po porodzie zeszło mi z 5kg.(dziecko ważyło 3.110) Teraz córcia ma 3,5 miesiąca a ja jeszcze dodatkowe 5kg.

ja przytylam 10, 2 tyg lezalam z maluszkiem w szpitalu w domu minus 13 kg na wadzie sie okazalo, ale mialam przedciazowe kg zwiazane z chora tarczyca ok 10 kg, wiec chyba zalezy kto z jakiej wagi startuje

Gość ja przytylam
7kg a dzidzius wcale nie byl taki maly,wazyl 3.200 :)

ja przytylam ok 10 kg maly wazyl 3100 teraz jestem w 34 tygodniu przytylam 7 kg z czego dodatkowe 3 kg mam jeszcze z 1 ciazy ktore nie schudlam przed zajsciem w 2

Gość 222222
ja przytyłam 20 i po 3 miesiącach nie ma po nich śladu :) sam poród zabrał 7, po powrocie do domu kolejne 2, później stopniowo reszta :) tylko cycki zostały bo karmię jeszcze... to jak skończę karmić to jeszcze ze 3 kg spadnie bo mi sporo przyrosły... dodam że nic nie ćwiczyłam, samo zeszło i nadal schodzi, syn ma teraz 3,5 miesiąca :)

ja przytylam ok 10 kg maly wazyl 3100 teraz jestem w 34 tygodniu przytylam 7 kg z czego 3 kg mam jeszcze z 1 ciazy

Gość mamaiga
Ja przytyłam 25 kg.:) na drugi dzień po porodzie było -6.Tydzień po zeszło 10kg.-byłam strasznie spuchnięta w ciąży i okazało się że moją wagę zawyżały zatrzymane w organizmie wody.Dziś 6 m-cy po porodzie 4kg.mniej jak przed ciążą a dodam że nie karmiłam piersią.Pozdrawiam.

Gość ja wydaję tyle
przytyłam równe 10 kg, z czego dziecko 4300. W ciąży jadłam dużo warzyw i owoców

ja przytyłam 12 kg, mała ważyła 3500, i w sumie po porodzie schudłam tak, że nadal ważę mniej niż przed ciążą. Czego bardzo żałuję, bo oczywiście schudłam, nie tam gdzie powinnam :( Aha, karmiłam rok.

Ja przytyłam dokładnie 10 kg. Teraz synuś ma prawie 4 miesiące, a ja 16 kg mniej :) Karmię tylko piersią.

Przytyłam 16 kg, od razu po porodzie weszło mi 9 kg, mały ważył 3550. Teraz ponad 5 miesięcy po poradzie mam 4 kg mniej, niż przed ciążą :) Karmiłam tylko butelką bo nie miałam pokarmu

Gość Zizu zu
ja przytyłam w pierwszej 15kg. Dzień po porodzie wazyłam sie i było mniej 10kg. Ale tych 5 kg trudno było mi sie pozbyć. W drugiej ciąży 30 kg plus, po porodzie mniej 14kg a reszte mam do dzisiaj czyli 14 miesiecy i nie potrafie stracić.