Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhh martwie sie

Była u mnie położna i poinformowala, że przyjdzie PIELĘGNIARKA ŚRODOW. Dlaczego?

Polecane posty

Przed chwilą była położna. Wszystko odbyło się ładnie, pięknie. Pod koniec wizyty poinformowała mnie, że po 8tyg. ale może i nawet do pół roku odwiedzi mnie pielęgniarka środowiskowa. Pomyślałam - ok :) i poszła Teraz czytam i wnioskuję, że takie osoby jak pielęgniarka środowiskowa to odwiedzają głównie jakieś patologiczne rodziny. U mnie jest czysto, schludnie, rodzina zadbana. Wszystko jest ok. Dlaczego więc zakwalifikowała mnie pod taki "dozór" ? Strasznie mnie to zmartwiło.

mój facet upija się za to do nieprzytomności 6 razy w tygodniu

Gość pielęgniarz środowiskowy
szykuj się, maleńka. jutro przyjdę JA :)

To drugie to podszyw

Do każdego po położnej przychodzi pielegniarka ?

Gość malinowe sny
pielęgniarka środ. musi odwiedzić wszystkie swoje podopieczne czy to rodzina normalna czy patologiczna. autorko ciesz się z tego że przyjdzie możesz zapytać o wszystko nikt o tym nie będzie wiedział, do mnie przyszła 3razy a jestem normalną rodziną, a fajne to odwiedziny były duzo się nauczyłam bo mówiła bezpośrednio do mnie a nie do ogółu

przyszykuję się. założę ten seksowny gorsecik, co dostałam od męża i szpileczki. włoski łonowe już mam przystrzyżone :)

Kto Tobie powiedział że pielęgniarka środowiskowa odwiedza patologie :D? Taka pielęgniarka POWINNA odwiedzić każdą rodzinę z dzieckiem.Przecież ona ma na calu sprawdzić czy z Twoim dzieckiem jest wwszystko ok.Więc nie masz co sie martwić.U mnie też była a nie jestem patologiom :D Wyszłam ze szpitala we wtorek,a na nastepny dzień o 8:00 miałam pielęgniarkę ;)

Dziękuję :) lżej mi

takie jest rozporządzenie ministra zdrowia z 2004 r. pielegniarka srodowiskowa kontroluje zdrowie maluszka i jego rozwój.Ma obowiązek przyjść do 3 miesiaca zycia dziecka, jesli coś idzie nie tak to powtarza wizyte w 9 miesiącu. Ma za zadanie ocenić zdrowie, warunki, rozwoj i opieke nad maluchem ale jest to rutynowa kontrola.ma takż obowiązek udzielić porad. Jezeli jakaś gmina nie przestrzega tego rozporzadzenia to już inna sprawa :) Jest to opieka PROFILAKTYCZNA :)

Po za tym zadaniem pielegniarki środowiskowej jest opieka nad pacjentem w jego domu a nie monitorowane biedy i patologi :)

Gość kacha31krakow
u mnie tez byla.

dokładnie wizyta polożnej lub pielęgniarki środowiskowej to standard teoretycznie powinna zjawić się 3 razy :) u nas była tylko raz bo była sama jedna na 17 tysięczne miasteczko w którym mieszkaliśmy :/ teraz będzie inaczej bo w naszej przychodni tego pilnuja i sa te 3 wizyty pierwsza zaraz po porodzie prawie, druga około 2-3 miesiąca i trzecia jak dziecko ma około pół roku :)

Gość A ta, która była...
u mnie, to była połozna środowiskowa;)

Gość u mnie...
tydzień po narodzinach przyszła położna środowiskowa. Potem jak niemowle skończyło 3, 6, 9 i 12 mc. Było to przy pierwszym i drugim dziecku. Nie jesteśmy biedni ani patologią, w mojej przychodni to standart. Pielęgniarka kontroluje czy dziecko zdrowe, nie ma odparzeń i czy wszystkie szczepienia zostały wykonane.