Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade- poczatkujaca

d kiedy dni płodne po zakończeniu brania tabletek

Polecane posty

Gość prosze o rade- poczatkujaca

brałam od trzech miesiecy tabletki, ale mi nie służą, źle się czuje, czy jeżeli zakończyłam brać opakowanie tabletk to jestem jeszcze przez te 7 dni zabezpieczona jak zawsze w czasie przerwy, i jeżeli nie chcę ich już dalej brać to po 7 dniach muszę się zabezpieczać? po ilu dniach po tej przerwie wystąpią dni płodne? od pierwszego dnia kiedy miałam wziąść pierwsza tabletkę z nowego opakowania?

w zasadzie to płodność wraca od razu po odstawieniu pigułek. dodatkowo pierwszy cykl nie będzie prawdopodobnie 'normalny' - możesz mieć owulację bardzo szybko lub wcale, np. u mnie dopiero drugi cykl był ok, a u ciebie już pierwszy może być z owulacją. dlatego radzę Ci zabezpieczać się już w tych pierwszych siedmiu dniach, bo plemniki trochę żyją i mogą zrobić psikusa :) mam nadzieję, że pomogłam :)

jak ci nie służą, to zmień. mój gin mówił, że sporo dolegliwości bierze się z nieumiejętnego dobrania.chociaż? na mój chłopski rozum to to wszystko chyba na jedno kopyto :P zapobiega ciąży i już. jeśli jednak skończysz opakowanie i nie zamierzasz zaczynac nowego-zabezpiecz się inaczej. bo pomiędzy jednym opakowaniem a 2 w tych 7 dniach jest się zabezpieczonym,ale jeśli ty nie rozpoczynasz kolejnego-to użyj czegoś innego. tak jak pisała XliloX z tą owulacją to może byc różnie.

Jeśli nie weźmiesz kolejnego opakowania to nie jesteś zabezpieczona po skończeniu brania.Tylko gdybyś wzięła kolejne opakowanie.