Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewweew

czy myślicie że naprawdę odpowiedniki nigdy nie dorównają oryginałom (perfumy)?

Polecane posty

Gość gościowa1212
Mysle, ze dobry odpowiednik jest lepszy niz oryginal, bo nie placisz za reklame i wszystko co z tym zwiazane, ja akurat kupuje na galeriazapachow.pl i polecam, bo są faktycznie dobre, fajne i tanie

Gość alllinka
ja wam polecam goia.pl - zamawiam tam hugo bossy damskie i męskie i jestem zadowolona :) trzymają się długo, projekcja też ok, fajna cena, szybka wysyłka :)

Gość gość
uważam ze odpowiedniki są tak samo dobre jak oryginały, nawet mają o jedną więcej z zalet -są tańsze :) ja zamawiam na galeriazapachow i polecam :)

Gość gość
Odpowiedniki bardzo dobrej jakości znalazłam na zapachowiec.pl, gdzie w perfumy zaopatruję się od około roku. Zapachy, trwałość i flakoniki - rewelacja, jedynie ceny niskie - ale to chyba przeżyję :D

Gość gość
Kupuję na goia.pl i moim zdaniem dorównują. Rozlewnia Goia oferuję dobrej jakośc***erfumy i ceny także maja atrakcyjne. Obecnie używam Giorgio Armani - Emporio i jestem zachwycona tym delikatnym a zarazem trwałym zapachem :)

Gość gość
Znalazłam takie, które dorównują. Kupiłam kiedyś z ciekawości w SCC a teraz zamawiam na goia.pl, bo jest mi wygodniej. Zapachy super, trwałość rewelacja, a cena bardzo atrakcyjna ;)

Gość gość
Czy to jakieś reklamy? Najlepszy oryginał jeśli chodzi o podróbki to można dostać bardziej i.mniej udane. Kupowalam yodeyma parę zapachow i.parę naprawdę udanych a niektóre mniej. To samo z goia.pl.. jedne mi się podobały o były trwale inne średnio. Ale ogólnie polecam obydwa bo.niedrogie niektore naprawdę udane i zdecydowanie lepsze od jakis biesow la rive

Gość gość
Miałam i oryginalne perfumy i kilka" odpowiedników" ( jak to ładnie nzwałaś bo odpowiedniki to mogą być LEGALNYCH np. leków w aptece, a to jest poprostu podróbka niezgodna z prawem autorskim), a z moich doświadczeń jest tak, że może zapachem mają szansę dorównać , ale to też nieliczne bo zwykle różnica niestety jest, ale co do trwałości to ZAWSZE, oryginalne są o wiele trwalsze, a podróbki ulatniają się po szybkim czasie, czasem po 5 , 10 minutach i ich nie czuć. Wiec mysle, ze lepiej wydac na droższe perfumy , ktore wystarcza na dlugo, niz na 10 flakonow podrobek, ktore sie szybko zużyją

Gość gość
Zresztą to tak jak z prawdziwą biżuterią ze złota i np. jej "odpowiednikiem" ze stali chirurgicznej. Ta ze złota przetrwa nawet setki lat, a ten jej odpowienik o wiele krocej Ja tam jednak wolę oryginalne rzeczy, wyjatkiem są ciuchy, gdzie często się przepłaca za samą metkę i mozna kupic rownie fajne w sieciowkach, ale co do perfum jednak uważam, ze oryginalne są jednak o wiele trwalsze i często jednak szlachetniej pachną. Oprocz marki płacimy tez za lepsze skladniki w nich, ktore tą trwałośc utrzymują, a odpowiedniki sa skomponowane z jakis tam marnej jakosci olejkow, ktore maja podobny zapach

Gość gość
Na goia.pl dbają o jakość perfum i mogę z pewnością stwierdzić, że dorównują oryginałom. Jedyne co je różni to flakonik, ale chyba nie to jest najważniejsze, no i cena, ale na to chyba nikt nie będzie narzekać :D Lubię dobre perfumy a odkąd poznałam te z goia.pl to nie zamienię na żadne inne ;)

Gość gość
Odpowiedniki z goia.pl dorównują bez wątpienia. Kupuję Versace - Crystal Noir oraz Hugo Boss - Szary i jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
Oczywiście, że nie wszystkie dorównają. Większość stawia na ilość a nie na jakość. Sprawdziłam wiele odpowiedników i dopiero na goia.pl znalazłam te, które będą mi towarzyszyć przez długi czas ;)

Gość gość
Testowałam wiele i miałam wątpliwości, ale poznałam te z galeriazapachow.pl i jestem pewna, że znalazłam takie które bez wątpliwości dorównują oryginałom :)

Gość Wiki2292313
Tak, wszyscy nagle znaleźli świetne odpowiedniki, cos to podejrzane jest ;) A ja nie będę niczego reklamować i powiem obiektywnie, ze mialam i oryginalne perfumy i rozne odpowiedniki i powiem szczerze, ze raczej nie znalazłam takich co by dorownywaly orginalom. Zapach moze podobny, ale zwykle gorszy i mniej trwaly. Moze cena nie zawsze swiadczy o ladnym zapachu bo są i drogie smierdziuchy jak Chanel no 5, ale są tez piekne piekne perfumy jak np. Angel- Muglera, Euphoria, Chanel coco modemoisielle, DKNY- be delicious, Light Blue- Dolce Gabana. Ale na pierwszym miejscu stawiam chyba jednak Euphorię i żadna podrobka nie jest jej w stanie zastapic ;)

Gość gość
Kupuję na goia.pl i dorównują. Są trwałe, o zapachu bardzo zbliżonym lub nawet takim samym jak oryginał i w dobrej cenie. Polecam :)

Gość gość
Na pewno jest wiele rozlewni, w których zapach perfum odbiega od oryginału, dlatego trzeba uważać. Ja kupuję na goia.pl, albo w SCC w Katowicach można też stacjonarnie i szczerze mogę polecić bo mają perfumy bardzo trwałe!

Gość gość
Kiedy szukałam dobrych odpowiedników miałam takie chwile zwątpienia, ale po znalezieniu perfumy z zapachowiec.pl wiem, że odpowiedniki mogą dorównać oryginalnym :-)

Gość gość
Odpowiednika perfum używam bo trzyma się dłużej niż oryginał... oryginałem popryskałam się raz i za godzine wywietrzały natomiast odpowiednik z zapachowiec.pl lub goia.pl trzyma się o wiele dłużej i nie trzeba się co pół godziny pryskać.. polecam :)

Gość gość
Ja używam z zapachowiec.pl YSL- Black Opium i na prawde jest godny polecenia jest świety , taki sam jak oryginał nawet utrzymuje sie dluzej ;)

Gość gość
ale z was ciemna masa, jak to nie skumales/as czemu smierdza po czasie ?! ha , to nawet biedny kowalski wie ktory ma 2 butelki na rok oryginalu. Proste jak budowa cepa, skladniki sa lepsze , naturalnie glownie ,a nie reklama itd itd logo gowniane wasze wymysly. Kon by sie usmial , nie zdziw sie jedna z druga jak po czasie zaczniecie miec problemy skorne i choroby po x latach uzywania waszych cudownych 'prawie takich samych' wytworach coco szambo itd :).

Gość gość
Nie raz odpowiedniki są lepsze od oryginałów w tym przypadku polecam zapachowiec.pl na tej stronie perfumy na prawdę są trwalsze od oryginałów i lepsze cenowo jak i jakościowo polecam :)

Gość gość
Ja zaczełam kupowac odpowiedniki na zapachowiec.pl i moim zdaniem maja nawet lepsza trwalosc niz oryginaly!

Gość gość
Zupełnie sie z tym nie zgadzam moje perfumy Lady Million Paco Rabanne ktore zamowilam na stronie goia.pl niczym sie nie roznia od tych oryginalnych!

Gość gość
Mój odpowiednik AMOR AMOR CACHAREL ze strony goia.pl ma lepszą trwałość niż niejedne oryginalne perfumy.

Gość gość
ZAPACHOWIEC.PL ma cudowne jakościowo perfumy, gorąco polecam.

Gość gość
Ja odpowiedniki kupuje od lat na zapachowiec.pl mają super trwałość, pachną jak oryginalne to po co przeplacac?