Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia smutna

c. pozamaciczna wynik beta hcg

Polecane posty

Gość misia smutna

hej laski pomóżcie okres mi se spóźniał wiec zrobiłam test wyszła ciąża po 4 dniach kolejny znów 2 kreski ciąża. dzis byłam u ginekologa zadowolona radosna a gin na to , że nic nie widać na usg więc albo ciąża pozamaciczna albo za wczesna ciąża poszłam na badania beta HCG wyszło 133 mlU/ml wskazano jako poczatek 4 tygodnia i tu moje pytanie nawiazujac do powyzszego badania czy nadal jest ryzyko ze to ciąża pozamaciczna?????????????? czy ciaza pozamaciczna sie rozwija?????? czy pozostaje na tym samym etapie??????? czy możliwy byłby taki wynik??????? pomóżcie może któraś z was to przezyła?????? wysłałam swojej gin wyniki, czekam na odp. i umieram z niepewnosci bo i tak wiecej podobno bedzie mozna stwierdzic za 2 tyg czy wy w 4 tyg miałyscie juz te fasoleczke na wyniku usg

Gość troszke zmartwiona
kochana gratuluje;D nie masz zadnych powodow do obaw.. u mnie w 5tym nic nie bylo widac.. a beta wynosila tylko 68 !!! lekarz musi cie uswiadomic ze to moze byc pozamaciczna jesli jeszcze nie widzi nic na usg.. ty sie nie martw.. na nastepnej wizycie juz zobaczysz.. ja mialam jeszcze gorzej a obecnie jestem w 4tym miesaicu a dziecko zdrowiutkie :) takze to słysza wsz kobiety ktore zawczesnie sie wybierają do gin.

Gość 123111213
Też miałam takiego stresa... Bolał mnie do tego potwornie brzuch... Lekarz, który mi robił pierwsze USG pytał się czy jestem pewna, że jestem w ciąży... No i do tego jak poczytałam w necie, to znalazłam u siebie wszystkie objawy ciąży pozamacicznej Ale zgodnie z zaleceniem gina odczekałam tydzień i na USG wyszedł "piękny" pęcherzyk. Krótko mówiąc: więcej cierpliwości, mniej netu ;)

Spokojnie! Wiem,wiem łatwo mówić..... Ale nerwami tylko sobie i dziecku zaszkodzisz :) Trzeba by mieć super nowoczesny sprzęt by w 4 tygodniu było coś widać.Największy procent "widoczności" jest w ok 6 tygodniu.

ja poszlam dopiero do gin w 7 tyg ciazy i juz byl pecherzyk, po co isc wczesniej skoro na 99% nawet najlepszy gin na najlepszym sprzecie nic nie zobaczy? po co ten stres?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
ja byłam na usg w 5 tyg i lekarz też nic nie widział, przyszłam jeszcze raz za 5 tyg i doznałam szoku!!!! zobaczyłam bijace serduszko! w ogóle sie nie spodziewałam że mogę być w ciąży, bo testy mi negatywne wychodziły

Gość misia smutna
oki zachowam spokój mam nadzieje, że wszystko będzie OK tak bardzo pragnę tego dziecka, nieustannie o nim myślę ale dla jego dobra na te 2 tyg postaram sie zachować szczególną ostrozność z nerwami. nie mam bóli brzucha, ani krwawienia ogólnie czuje sie dobrze, piersi rosną i od wczoraj zrobiłam się wrażliwa na zapachy