Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama121212

co lepsze dla roczniaka na zimę? kombinezon czy kurtka (dłuższa)?

Polecane posty

Gość mama121212

za miesiąc kupuję córce...no właśnie coś na zimę i nie wiem co. co bardziej polecacie, co się lepiej sprawdza? kombinezon czy kurtka?

ja czekam na kombinezony z tchibo,sa podobno rewelacyjne! skladaja sie ze spodni na szelkach i kurtki,a i podobno mozna je ze soba polaczyc. kombinezon jednoczesciowy dla roczniaka jak dla mnie nie jest zbyt dobrym pomyslem,ale jak komu wygodniej :) poki co mam kurtke dla corki,ktora bede jej zakladac np jak jedziemy autem gdzies,zeby z bloku do garazu jakos przeszla. Kurteczke mozesz zawsze uzywana kupic

Gość mama121212
no właśnie nie chcę używanej, bo ostatnio rozczarowałam się dwukrotnie zakupami na allegro. na zdjęciu płaszczyk i kamizelka (za małe i za cienkie) wyglądały zupełnie inaczej niż w rzeczywistości przez co muszę teraz jechać do sklepu i kupić coś grubszego i większego na jesień. licytowałam (plus jeszcze wysyłka) i właściwie dołożyłabym parę złotych i kupiłabym nowe, dotknęła, przymierzyła córce:) normalnie mam dylemat, nie wiem już co wziąć na tą zimę dla niej. to nasza pierwsza zima kiedy będzie chodzić, bo ok. roku temu leżała jeszcze w wózeczku w cieplutkich kombinezonie:)

Gość mama121212
dobry pomysł w sumie mieć jedno i drugie, ale ceny w sklepach dla dzieci są powalające:) a na allegro widzę też mamy się cenią, a jak jest coś w licytacji to też za sporą kwotę idzie jak jest fajne...nie wiem:o

jesli polujesz na allegro, to bierz pod uwage tylko aukcje z porzadnymi zdjeciami i najlepiej podanymi wymiarami. I szukaj licytacji konczacej sie np. przed poludniem, czy wczesnym popoludniem, wtedy masz najmnijesza konkurencje w podobijaniu :)

mój w tamtym roku miał i jednoczęściowy i dwuczęściowy. w 1-częściowym przechodził całą zimę, 2-częściowy miał moze kilka razy. był szalenie niewygodny! co chwilę go podnosiłam, bo się przewracał, chciał być noszony i kurtka się podnosiła, zwijała...koszmar! a w 1-częściowym było super. co do komfortu zakładania to i w tym i w tym przypadku syn się darł, więc zero różnicy :P na ten rok kupuję TYLKO 1-częsciowy :D dziś przyszedł 1 kupiony z allegro :) synek już w nim chodził :D i nawet sam próbował zakładać :P bardzo mu się podoba :D

Gość dfhdnh
jeżeli planujesz oduczać dziecko od pieluchy, to lepiej kurtkę. W prawdzie na dworze wysadzać i tak nie będziesz, ale jak blisko domu byś była i by mu się zachciało to pędzisz do domu i łatwiej dziecko wysadzić

Gość mama121212
roczne to chyba jeszcze nie bardzo:) moja sporo sika, zmieniam jej co 3h pieluchę i jest już sporo mokra. gryzzelda, dzięki za poradę, będę buszowała po allegro:p też

Gość mama121212
a właśnie, zmieniając temat (mała agatka mi przypomniała) to chciałam zapytać od kiedy zakładacie kurtkę/kombinezon zimowy dzieciakom?

zależy od pogody. dziś u nas było ok 6 stopni, wiał wiatr i siąpił deszcz. rano miał spodnie polarowe, bluzkę z długim rękawem i kurtkę deszczówkę. a potem jak przyszedł kombinezon i chciał go przymierzyć to w nim chodził po dworze :) ale to w sumie taki kombinezon na zimne jesienne dni :D pod kombinezonem miał tylko majtki i bluzeczkę cienką z długim rękawem. tak ogólnie to właśnie coś koło 0 stopni, albo jak strasznie wieje przechodzę na kombinezon (w każdym razie rok temu tak zrobiłam :P)

a i teraz dodatkowo dochodzi duza różnica temperatur! w sobotę było 25 stopni w cieniu a dziś niecałe 6 stopni, to przecież skok 20-stopniowy!

Gość monika1974
Najlepszy jest komplet kurteczka = spodnie:)

ja jestem zwolenniczka kurtki ze spodniami. z kombinezonu nigdy nie korzystalam chociaz mialam jeden wlasnie jak maly mial roczek. dla mnie praktyczniejszy bo w te dni co nie jest bardzo zimno wystarczy zalozyc spodnie zwykle i kurteczke a na snieg i zimne dni zalozyc spodnie od kombinezonu. ale ja nie mieszkam w Pl i pogoda troche inna, spodni od kombinezonu w zimie uzywamy raptem kilka razy a reszte czasu spodenki normalne i kurtka, czasami rajstopy jak zimniej. ale mimo wszystko wole te dwuczesciowe bo daja opcje i taka i taka. a i co do drugiego pytania kiedy to ja zaczynam jak sie robi naprawde zimno ale zaczynam od samej kurtki a potem im zimniej to dokladam wlasnie rajstopy pod spod lub spodnie od kombinezonu. generalnie jak mi jest zimno w jesiennej kurtce to przeskakuje na zimowa i mlodego tez w zimowa ubieram

kombinezon dwuczęsciowy dla roczniaka bym poleciła. spodnie na szelkach i kurtecka

MALA AGATKA- mamy dzieci z tego samego miesiaca i roku . Nie wyobrazam sobie takiego dużego faceta w kombinezonie jednoczęściowym..... przeciez to juz duze dziecko i mozna go ubrac w kurtke i spodnie

Gość acadalfffo
mój syenk ma 19 miesięcy i oczywiście na zimę kurtka i spodnie, jednoczęściowe kombinezony dobre są dla dzieci, które jeszcze nie chodzą lub sa na etapie uczenia. starszym jestw nich niewygodnie a tym bardziej dziecku które ma ok 2 lat. To juz lekka przesada.

hmmmm no nie wiem, mój tam dzisiaj nie narzekał, a wręcz nie chciał zdjąć :P bardzo mu się podobało. a czy było mu niewygodnie? nie powiedziałabym, raczej byłoby niewygodnie w podwijającej się kurteczce. ale to moje zdanie.

jedni lubia kombinezon jednoczesciowy inni dwuczesciowy i tyle :) ja jestem za dwuczesciowym bo wygodniej dla mnie, do smochodu sama kurtke zarzucam zeby przejsc. dziecku pewnie i w jednoczesciowym wygodnie. ale dwuczesciowy to nie wiem o co chodzi z podwijaniem sie kurtki. kurtka jest do pupy to raz a dwa jak dziecko ma zalozone spodnie od kombinezonu to co za roznica nawet jak sie kurtka podniesie? przeciez pod spodem i tak ma grube spodnie na szelki

Gość gość
Ja swojej małej kupuję rzeczy na stronie allinside.pl. Kurteczkę na zimę i wiosnę również kupiłam na tej stronie, jestem bardzo zadowolona ze swych zakupów :D

Gość gość
Kombinezon. Dla starszego składający się ze spodni na szelkach i kurtki.