Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka___25

Proszę, doradźcie mi jakąś antykoncepcję.

Polecane posty

Gość Agnieszka___25

Mieszkamy z moim facetem razem, kochamy się i chcemy spędzić razem życie, ale dziecko w tej chwili jest wykluczone. Dlatego zależy mi, by dobrze się zabezpieczyć. Ale po prostu nie mogę wybrać antykoncepcji! - prezerwatywy - w moim życiu pękły 4 razy, więc nie są do końca pewne, poza tym zabierają spontaniczność - pigułki - brałam kilka miesięcy, okropnie się po nich czułam, odstawiłam. Można powiedzieć że mogę przecież wymienić na inne, ale ja nie chcę już brać pigułek, za wiele strasznych rzeczy o nich czytałam... - globulki - też stosowałam przez krótki okres, ale dają niestety tylko ok. 80% pewności - spirala - odpada, bo jeszcze nie rodziłam - st. przerywany, kalendarzyk - odpadają, za mało pewne Okazuje się że nie ma dla mnie odpowiedniej antykoncepcji. :( A ja nie chcę co miesiąc bać się że jestem w ciąży. Myśleliśmy o zakupie Lady Comp, bo to sposób ponoć tak skuteczny jak pigułki, a przy tym bezinwazyjny, ale nie wiem czy na pewno mogę mu zaufać, nie znam żadnej osoby która go używa. :O

Gość aquariuss
zostaje prezerwatywa ze stosunkiem przerywanym.

my zawsze gumka+przerywany , raz jedyny nam pękła , ale jestem pewna że źle założyliśmy . a tak w życiu nam nie pękła. w płodne dołączam jeszcze globulkę . może wybierz plastry ?

Gość Agnieszka___25
Prezerwatywa w stałym związku, gdzie seks jest prawie codziennie wydaje mi się złym pomysłem. Nie ma mowy o spontaniczności, poza tym jak podliczyć to wyjdzie naprawdę drogo. St. przerywany - pomijając kwestię niepewności, to po prostu nie jest fajne gdy zawsze trzeba kończyć na zewnątrz. Kurcze, wszystko ma wady. :(

polecam Nuvaring, stosuje się go dopochwowo, jest to taki bezbarwny pierścień o średnicy ok 5 cm, zakładasz na 3 tygodnie i masz spokój. Ja byłam bardzo zadowolona z tego typu antykoncepcji, po tabletkach tyłam a po Nuwaringu nawet waga o kg nie skoczyła.

Gość odpowiem..........
może zastrzyki antykoncepcyjne bierzesz raz na 3 miesiące ale poczytaj sobie o nich w necie

Gość koljol
ja również jestem za nuvarinegiem, stosuję od roku i jestem bardzo zadowolona

Gość mikusiamaleńka0009
To jest jakies inne rozwiązanie, też planuję to kupic po zamieszkaniu razem. http://www.ladycomp.pl/Pearly__33 Ma jedynie taka wadę że jak masz dni płodne to i tak nie możesz się kochać wtedy prezerwatywa

plastry jak nie chcesz tabletek. teraz jest jeszcze dostępna antykoncepcja w zastrzykach , w ogóle przemysł farmaceutyczny wymyślił tego tyle , że jest w czym wybierać . ja osobiście nie wyobrażam sobie nie dość ,że z gumą to jeszcze przerywany ... po co w ogóle sex uprawiać ??

Gość POlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja Ci polecam plastry Evra, ja tez nie toleruje tabletek a po plastrach czuje sie super, ja mam 3 dzieci i wiecej dzieci odpada wiec tez szukałam sprawdzonego zabezpieczenia i moge Ci polecic Evre ;)

Gość idź do ginekologa i opowiedz
o swoich przygodach z tabletkami, musisz wiedziec, ze postęp idzie bardzo szybko i nawet jeśli brałaś swoje pigułki anty w zeszłym roku to w tym może być już coś nowego, na co reagować bedziesz znacznie lepiej, moze lekarz zleci jakies badania hormonalne albo inne badania, które pozwolą określić jakie hormony były w twoim przydadku najkorzystniejsze, nie ma skuteczniejszej metody niż hormony, jeśli boisz się wpadki i ciąża będzie dla ciebie nieszczęściem to powinnaś korzystać własnie z takiej antykoncepcji, prezerwatywy są dla tych dla których dziecko nie bedzie końcem świata a może lepiej będziesz reagować na plastry jest jeszcze cos takiego jak wazektomia, mozna na nią wysłać swojego faceta, ale trzeba za to zapłacic z własnej kieszeni jakieś 2,5 tyś., ja sama najchętniej wysłalabym na to swojego faceta, ani on ani ja nigdy nie chcemy mieć dzieci, czy to w obecnym zwiazku czy w innym, szkoda że ten zabieg jest jeszcze u nas mało rozpowszechniony, obecnie podobno tylko w Toruniu i w Warszawie, kiedy zaczną to robić u kobiet, na pewno się na to zdecyduję

Gość wow dzieki za twen topik
spirale ,mzoesz zalozyc przeciez.

Gość mikusiamaleńka0009
a gumki zeby nie pękały polecam durexy extra safe mnie nigdy nie zawiodły:)

Gość idź do ginekologa i opowiedz
lekarze zalecaja spiralę kobietom, które rodziły ja tez się o to pytałam swojego lekarza, podbno jest trudność w zalozeniu u nieródek

sa juz teraz spirale dla nierodek,ale musisz ja wtedy nosic chyba 5 lat...nuva ring to dobre rozwiazanie...ja niestety przeszlam juz pare marek tabsow,teraz mam nuva ring,ale jednak koncze z tym i bedziemy jechac na gumach.po kazdym takim eksperymencie tyje na potege,nie wiem czy to dlatego,ze jestem wtedy w zwiazku i chodzi sie na pizze,lody,czy przez te hormony...odstawiam teraz na conajmniej rok i zobacze co bedzie z moja waga

Gość aquariuss
Drogo??? Jedna prezerwatywa to koszt 1,50zł za sex = czyli jedna gómka, nie muszisz użuwać Durex, one wszystkie i tak w tej samej fabryce produkowane. Nawet 1,5 x 3 (dziennie sex) x 31 dni = 139,zł na miesiąc za intensywny całomiesięczny 3 razy dzienny sex. Czy to dużo?

1,50 ? choć nie wiem jakie argumenty byłyby użyte nie chciała bym ,żeby mój facet takie gumy stosował :/ durex extra safe nie zawiódł ani razu, a to że dołączamy przerywany to nasz sprawa , nie trzeba odrazu krytykować tylko zająć się sobą ;)

Gość Cortina 25
Nie wiem co Tobie doradzić, ale wspólnie z moim mężem od 6 lat korzystamy z "kombinacji" prezerwatyw i metod naturalnych. Jak mam dni płodne to rezygnujemy ze współżycia w ogóle (na te 3-4 dni szczytu płodności), poza tym najbardziej ryzykownym czasem normalnie współżyjemy z użyciem prezerwatyw. Tuż przed okresem (kto się zna na metodach naturalnych ten wie) - czasem i bez gumki, totalnie naturalnie. Ale jednak podstawa to prezerwatywa. Koszty takiego zabezpieczania to u nas (seks prawie codziennie) 60-70zł miesięcznie, przy dobrej jakości prezerwatywach. Spontaniczności nam to nie odbiera, mąż nawet lubi jak mu gumkę zakładam :) Generalnie u nas w łóżku wszystko jest fajne i na luzie, bez jakiegoś scenariusza. Wybraliśmy taką metodę ponieważ oboje jesteśmy bardzo przeciwni wizycie u ginekologa, więc pigułki nie wchodzą w grę.

Gość Agnieszka___25
Nie czytałam wszystkiego co napisałyście, ale odpowiem na część. Spirali nie mogę, nieródki nie mogą mieć założonej spirali. Czytałam o tym, a i mój ginekolog to potwierdził. Pierścienie wkładane... gdzie? do pochwy? Na szyjkę macicy? Jeszcze na 3 tygodnie? To mnie przeraża. Dla mnie naprawdę okropna jest myśl, że miałabym w sobie ciało obce. Pearly to to samo właściwie co Lady Comp. Plastrów używac nie mogę, bo ważę powyżej 70 kg. A już dwóch ginów mi powiedzialo że kobiety powyzej 70 kg nie powinny uzywać plastrów. Same widzicie - albo mój organizm czegoś nie toleruje (pigułki), albo mam dreszcze na samą myśl że miałabym coś w siebie włożyć i mieć to w ciele (pierścień, spirala), albo coś jest kłopotliwe (prezerwatywy), albo nieskuteczne (globulki), albo nie dla mnie (plastry). No niby tego tyle wymyślili, ale JA DLA SIEBIE NIC NIE MOGĘ ZNALEŹĆ! :( Zamartwiam się tym cały czas, wciąż czegoś szukam i wszystko po kolei odrzucam. :(

Gość Agnieszka___25
Został faktycznie tylko Lady Comp, ale jego cena to blisko 2 tys. :O Gdybym znała jakąś dziewczynę która tego używa i potwierdziłaby że jest skuteczne, to i tak bym kupiła. Bo suma summarum - w teorii to antykoncepcja doskonała: bez ingerencji hormonalnej, bez wkładania ciała obcego w swoje ciało, i ponoć bardzo skuteczna. A te 4-5 dni w miesiącu bez seksu - jakoś by dało radę... Tylko że właśnie nie wiem na ile to jest skuteczne.

Gość Agnieszka___25
Aha, a jeszcze co do zastrzyków - czytałam w necie okropne opinie na ten temat. Jakieś 80% wszystkich opinii było negatywnych. Kobiety bardzo odradzały.

eh dziewczyno....nigdy nie jest tak ,że coś będzie idealne trzeba się przyzwyczaić lub przemóc ;) oczywiście nie mam tu na myśli metod które maja szkodliwy wpływ na Twoje zdrowie.

Gość czeresznia
Witam. Mam do sprzedania spirale NOVA T 380 kupiona 1,5 tyg temu, opakowanie nienaruszone, paragon. kosztowala 137 zł - oczywiście sprzedam taniej :) kontakt : czeresznia@interia.pl