Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama 2010

Tanie foteliki samochodowe

Polecane posty

Witam! Co myślicie o tanich fotelikach samochodowych tych od 0 do 13 kg w cenie od 100 do 150 zł. Zastanawiam się nad kupnem właśnie takiego tańszego, gdyż dużo jeździć z dzieckiem nie będziemy i na dalekie trasy. Jak się ma cena do bezpieczeństwa dziecka w samochodzie? Czy może lepiej dołożyc 150 zł i mieć renomowanej firmy i jeździć spokojnie? Jakie są Wasze opinie? Czy na bezpieczeństwie dziecka można oszczędzać?

Gość przygotuj sie na atak polek ma
Zaraz Cie zjadą:D I napiszą,że nie chodzi o to by byl tanszy a o bezpieczenstwo dziecka:D I beda Cie wyzywac

no tak! Tego właśnie sie spodziewam. Wszystko przez moją mamę, która przeżywa, że chce kupic wózek 3w1 za 1890 zł i szuka mi oszczędności na siłę i robi mi wodę z mózgu.

Gość matką polką nie jestem
cenię sobie swoją wygodę i komfort i nie ustawiam życia tylko pod dziecko, ale bezpieczeństwo przede wszystkim wole kupić dziecku pieluchy z biedronki czy lidla ale zaoszczedzić na lepszy, droższy fotelik, który jest sprawdzony w crashtestach i moje dziecko będzie w nim bezpieczne

a po co mam wyzywać? napisze co myślę. a myślę że lepiej kupić dobry fotelik a tańszy np wózek czy używane ubranka. w wózku dziecku nic się nie stanie, nawet jak będzie miało zwykły używany wózek, a w tanim foteliku jak najbardziej może się coś wydarzyć. możesz jechać dosłownie 2 km do lekarza i moze ktoś w ciebie wjechać, albo jakiś zwierzak wyskoczyć i tragedia gotowa. na bezpieczeństwie nie warto oszczędzać. pomyśl o tym jak bys się czuła wiedząc że przez to że oszczędziłaś 150 zł Twoje dziecko będzie kaleką albo będziesz je odwiedzać na cmentarzu. powtarzam - nie warto! oczywiście nie musi się nic stać i oby się nic nie stało,ale co będzie jeśli się stanie....

to kup sobie wózek 3 w 1 za 1000 zł ( tak tak! są takie!!!) a kup fotelik za 500-800 zł :)

nie będę wyzywać, ani jechaćpo Tobie. Uważam że na bezpieczeństwie dziecka nie należy oszczędzać, my pierwszy fotelik i drugi kupiliśmy maxi cosi. Ale to moje zdanie, oczywiście możesz kupić tańszy, byleby miał atesty i testy.

ale ja też tak uważam. Wszystko przez to, że napaliłam się na super modny wózek.

Ja kupiłam fotelik za 1000zl i przy pierwszej lepszej stłuczce było po foteliku. Pamietacie ten reportaż w UWAGA? Zaden fotelik nie spelnił wymagań:p Także ja uważam,że to jedno i to samo.

Gość parróvva
Ja osobiscie bym takiego byle jakiego nie kupowała. Niech każdy robi jak chce, ale ja jestem zdania, ze jak sie pędzi stalowa puszką, gdzie na każdym kroku może sie zdarzyc wypadek, to akurat na foteliku dla dziecka nie warto oszczędzać. No ale niech każdy sie martwi o swoje dzieci

Gość a jaki wozek ci sie spodobal
ten za 1900 zl?

Gość ćma ćme
Ja mam 2 foteliki 1szy kupiłam własnie z myslą o bezpieczeństwie , płaciłam ok 900zł jest u Męża w samochodzie.. A do swojego kupiłam tańszy kosztował 6ozł przecena z 239 ?(podbno) Ale chyba zamienie te foteliki bo syn wiecej jeździ ze mną niż w trójke :0 ,a obawiam się o bezpieczeństwo:O

"Mamaaa24 Ja kupiłam fotelik za 1000zl i przy pierwszej lepszej stłuczce było po foteliku." no ale dziecku nic sie nie stało prawda? a jakby jechało w szicie za 50 zł to mogłoby sie coś stać. też byś tak pięknie spiewała po tym? foteliki po wypadkach czy stłuczkach trzeba wymieniac, niezaleznie od tego ile kosztują

Gość mamamaamamaaaaa
no ale skoro wozek jest 3 w 1 to juz ma chba fotelik, dobrze rozumiem? tylko jesli całosc 1800 to sam fotelik pewno wlasnie z tych za 150zl

No,nie wcale nic sie nie stało po za tym,ze pasy wyrwały się dosłownie.I chyba dzieki Bogu,że się wyrwały,bo zmiażdżyło by mu to barki.Po za lekkimi stłuczeniami nic się nie stało.Mały spadł na podłoge. Teraz mam jak to mówisz SZIT za 300 zł.

w takim razie kupiłaś szit za 1000 zł :D tak to jest jak sie patrzy na reklamy i nazwe firmy zamiast na porządne powtarzam PORZĄDNE testy :) pewnie szit z uwagi :P

proximo chicco jak mniemam :P

Gość a co to była za marka?
pytam o ten za 1000 zł?

Gość testy, testy
ale w zasadzie każdy fotelik dopuszczany do sprzedaży ma jakieś atesty i certyfikaty. Więc czym ma się różnić taki za 1000 zł od takiego za np. 400?

Gość crashtestami i jakoscia
uzytych materialow (tworzyw i tkanin), projektem (katem nachylenia siedziska, lokalizacja pasow, side protection glowki, head huggersami i wkładkami dla noworodkow), gruboscia wysciolki sziedziska, bazami i isofixami niby nic na pierwszy rzut oka.. ale jednak

Gość JA KUPILAM FOTELIK TYLEM
DO KIERUNKU JAZDY 9-25 kg I nie byl tani - w przeliczeniu na zlotowki ok.1000 zl, ale i tak byl najtanszy z tych montowanych tylem do kierunku jazdy. zamontowany jest jeszcze dodatkowa para pasow bezpieczenstwa poza standardowymi a dziecko do 25 kg ma rowniez niezalezne szelki 5-punktowe. Kilka razy widzialam gwaltowne hamowanie, po ktorym ledwo moglam ruszac glowa bo tak nas szarpnelo a dziecko nic nie odczulo bo zamiast leciec do przodu wgniata go w fotelik

Gość gjhgkjh
Ja wolałabym kupować tańsze pieluchy czy kosmetyki i tańszą odzież, ale - jak pisały już poprzedniczki - fotelik kupiłabym jeden z tych lepszych. Osobiście mam 2 Roemery i nie wyobrażam sobie dzieci w jakichś fotelikach Dumbo, Boguś, Hebart, Adbor albo inny cud na kiju.

Moim zdaniem na bezpieczeństwie dziecka nie ma co oszczędzać i lepiej zainwestować w fotelik który jest wysoko uplasowany w testach bezpieczeństwa. W sumie nie zawsze musi to oznaczać wysoką cenę. Np. na stronie http://recaro4you.istore.pl można kupić fotelik już za niecałe 500 zł, a jakościowo są one bardzo dobre, także majątku wydawać nie trzeba.

ja powiem tak tani-szajs i niezbyt bezpieczny,bo gorzej wykonany i z gorszych jakościowo elementów... droższy-lepszy i większ ebezpieczeństwo ja wolę wydać sporo i wiedzieć,że w razie wypadku dziecko przeżyje niż potem żałować ! nie znoszę tych fotelików najzwyklejszych styropianów

Gość gość
tanie foteliki samochodowe można kupić tylko w sklepach internetowych takich jak jlbaltic.istore.pl tam są nie tylko tanie foteliki ale bardzo dobrej jakosci. Tam tez mozna kupic zabawki edukacyjne i akcesoria dla dzieci.

Gość gość
Empik zrobił mocną obniżkę fotelików samochodowych, zobacz - http://www.empik.com/foteliki-z-dodatkowym-rabatem?kwnazwa=foteliki-promo&kwinfo=tina-sg A co do taniości... Ciężki temat - bo są też bardzo tanie foteliki, ale je jednak powinno się dobierać tak, żeby gwarantowały bezpieczeństwo. Ok, kupujcie tanio, ale patrzcie m.in. na wyniki w testach. Przecież fotelików nie kupuje się dla zabawy, tylko w konkretnym przeznaczeniu.