Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

papierowy_motyl.

Boga nie ma!

Polecane posty

Mam szokującą informacje dla wszystkich Ewangelików, katolików i Prawosławnych a mianowicie: BOGA NIE MA!!! takie są fakty, jak ktoś twierdzi inaczej to polecam wizyte u psychiatry.

Gość wierny allachowi
chyba waszego głupiego jezuska hahaha, prawdziwym bogiem jest ALLACH!

Gość _Lady_Aga_
gdzie te fakty?:D chyba o 19 na tvn-ie

No ale jakie fakty? To podaj te dowody. Poczytamy, przeanalizujemy. Zastanow sie, co piszesz kobieto.

do wierny allachowi: Jezus naprawdę istniał. Ale (to jest tylko moje zdanie) nie był żadnym synem bożym tylko zwykłym człowiekiem jak każdy inny. Po prostu miał szczęście, że urodził się w takich czasach gdy ludzie byli jeszcze głupi i ociemniali więc uwierzyli w te bzdury. A gdyby urodził się w naszych czasach i głosiłby to samo, już dawno skończyłby w jakimś szpitalu dla psychicznie chorych.

Gość wierny allachowi
zobaczycie ciule, wkrótce opanujemy europę i każdy będzie się ze mną zgadzał. jak nie wy to wasze dziecie buahaahahahaa naiwne polactwo, zobaczymy za kilkanaście lat :classic_cool:🖐️

Gość _Lady_Aga_
o jej podejmuje temat i każde szukać w lit. :o na chuj sie oddzywasz mitomanko ?

No wlasnie nie spotkalam sie z zadnymi faktami naukowymi,ze istnieje czy nie istnieje. Ponawiam wiec swoje pytanie: Jakie fakty? Dowody? Skoro zakladasz taki temat, to myslalam, ze wrzucisz cos ciekawego. Widze, ze nie, wiec moje pytanie brzmi tez: po co zakladasz taki temat. Bez sensu.

Gość ciebie też nie ma
a do psychiatry to sama idź chocią pewnie i tak nie pomoże

Może i nie ma dowodów że Boga nie ma ale każdy normalny to wie. jest naukowo wyjaśnione jak powstał świat, itp. a pierdolenie że Bóg to stworzył można wsadzić między baśnie braci grimm.

Gość ty najpierw podaj fakty że
Boga nie ma

Gość fgdfdgdf
Bóg stowrzył ludzi , ludzie stworzyli Boga

Otóż świat powstał z wielkiego wybuchu i inne takie, można sobie poczytać na internecie bo nie bede wam cytowała bo i tak wam nie można przemóić do rozumu. A ludzie, zwierzęta itp. w wyniku ewolucji. A biblia to są bajki, jak powstał Bóg skoro nic nie było? no i przypominam że przed ludźmi istniały również dinozaury. Tepe strzały...

Bóg to jest wymysł ludzi pierwotnych którzy mieli maluczkie rozumki i nie mogli pojąć jak powstał świat i musieli czuć się bezpiecznie więc sobie wymyślili pojebane bożki.

Gość ezoteryczny walec
nie da się udowodnić nieistnienie Boga, tak samo jak nie da się udowodnić nieistnienia niewidzialnego, niematerialnego walca stojacego obok waszych monitorów. tak samo nikt jednoznacznie nie udowodni istnienia Boga, Allaha, FSM'a czy niewidzialnego jednorożca. tylko po chuj się o to kłócic? jeśli komuś jest lepiej jeśli wierzy w COŚ, to niech sobie wierzy, byleyb nie wciskał tego innym. tak samo w drugą stronę- nie wierzysz, nie wciskaj swoich poglądów innym. Proste? wydawałoby się że tak, ale dla większości za trudne

Gość ezoteryczny walec
a zmusza CIę ktoś do tego? ktoś Ci każe iść do kościoła, klęczeć przed krzyzem? czy moze przeszkadza Ci krzyżyk wiszący w szkole/urzędzie, ew. (już nie)stojący na rynku?

Gość cycepodnieta
a jakie masz informacje dla żydów, muzłmanów, buddystów i scjentologów?

Gość wierząca579
Bóg był, jest i będzie... debilu.

Gość Jasiek___
Dziękujemy ci papierowy motylku za uświadomienie w tak ważnej życiowej sprawie. Teraz już wiem, że całe życie byłem głupi, bo wierzyłem inaczej. Dziękuję ci za uświadomienie mi mojej głupoty. Twoja mądrość i spostrzegawczość poraziła mnie tak, że naprawdę nie wiem co powiedzieć. Choć z drugiej strony, jeśli ktoś stoi nad krawędzią, powiedzmy chemia nie pomogła i nie wiadomo co dalej, to może na wszelki wypadek wato się pomodlić. Warto, mimo, że jak piszesz boga nie ma? Bo to, że go nie ma wcale nie znaczy, że nas nie wysłucha. Czasem różne dziwne rzeczy się zdarzają.

Gość ezoteryczny walec
ale co Ci przeszkadza krzyż, jeśli jesteś niewierzący, a w takim wypadku powinny być to dla Ciebie tylko 2 zbite ze sobą listewki? więc co Ci to przeszkadza, zwłaszcza ze dzięki temu może jacyś ludzie są "szczęśliwsi" i usatysfakcjonowani? żyjemy w katolickim kraju, gdzie większość ludzi ma od dziecka wszczepione "nawyki" chrześcijańskie, i dla nich to, zeby ten krzyżyk sobie wisiał jest ważne. Polska jest katolicka, i nie zmienis tego szybko. na to trzeba lat, i to spokoju, a nie wojowania z religią, bo to tylko ja wzmocni. PS. jestem niewierzący